Jag är sugen på att slå någon

Jag har varit hos naprapaten. Alltså är ryggen knakad och knäckt. Alltså börjar det göra ont. Alltså är jag lite lätt förbannad.

Jag frågade faktiskt min naprapat varför jag varit så dum att jag gick dit, men då skrattade han bara. Knak sa det, men först gjorde uppmjukningen av musklerna helt vansinnigt ont. Jag försökte slappna av, men tårna kunde jag inte styra. De krökte sig. Ingen njutbar massage direkt, men rygg och axlar tackar mig om några dagar. Hoppas jag.

4-årskalas i dagarna två

I lördags fyllde min stora tjej 4 år. Som hon hade längtat! Dagen började med sång i sängen, paketöppning och pannkaksfrukost, även det i sängen. Så klart.

 

Cornelia med finfina brillor från Myrorna

 

En av presenterna var en stor låda med utklädningskläder. Jag hade hittat massor med second hand-saker på loppisar och Myrorna. Populärast var helt klart princessklänningarna, men själv gillar jag utstyrseln ovan mest!

 

Jordgubbstårta

 

Fröken hade beställt jordgubbstårta, marängtårta och godistårta. Jag kombinerade det lite och gjorde denna smarriga tårta med maräng, grädde och jordgubbar. Receptet hittade jag hos Nadjas kitchen

 

Cornelia fyller fyra

 

4 år redan! Det låter så stort!


Godistårta

På barnkalaset var det godistårta såklart. Denna tårta finns i massor med varianter på nätet, jag lånade receptet från Milleröra


Agnes pirat

Temat var Piratkalas, men den enda som faktiskt var utklädd till pirat någon längre stund var lillasyster Agnes. De andra kidsen sprang runt på skattjakt, klädde ut sig och hoppade studsmatta. Ett lyckat kalas med andra ord.

Agnes kladdar med fingerfärg

Agnes fick sitta och kladda med fingerfärger för första gången. Det var lite intressant först, hon gillar vanligtvis att kladda. Men det var lite konstigt ändå.

 

Agnes målar med fingerfärg

 

Sen var det plötsligt inte ALLS kul och mamma fick arga blicken så det stod härliga till.

 

Fingerfärg var kul en minut, sedan kom ilskan

 

Bäst att stoppa stumpan i badet så hon blev glad igen. Och ren =)

 

Agnes blev lite gladare när hon fick bada

 

Mammas bustjej är tillbaka. Tänk vad trist lite färg kan vara och tänk vad en balja med vatten, skum och ankor kan göra små tjejer busiga!

 

Vi hann i alla fall få till ett par konstverk innan fröken tröttnade på fingerfärgerna...

Båttjej

Cornelia är riktigt kaxig när det gäller båten. Förra veckan och veckan innan åkte hon ring helt själv efter båten. Inga tankar alls kring om hon tyckte det var läskigt, absolut inte. Hon gjorde istället tummen upp när hon åkte ringen. Det betyder snabbare...

Sen förtöjer hon gärna båten helt själv. Vi får INTE hjälpa till. Först fast med tamparna fram på båten, sen de där bak. När hon inte nådde till repen bak hoppade hon helt enkelt i sjön och simmade och hämtade tamparna. Klart. Jag gillar initiativet.

På mors dag i söndags tog vi båten till Herrfallet för en lunch. På vägen tillbaka körde Cornelia båten. Hon svängde, gasade och höll sig i leden mellan pinnarna. I och för sig testade hon även att sänka farten och svänga massor och gasa fullt, men det är ju bra att testa om man vill lära sig!

RSS 2.0