Tillbaka! Yes!

Idag har varit en toppendag, eftersom:

- Jag har tränat för första gången sedan i augusti.
- Jag har ätit frukt!
- Jag har drickit (lite) kaffe.
- Jag har inte ätit några tabletter mot illamående.
- Jag har gjort bra ifrån mig på jobbet och inte behövt blunda några minuter en endaste gång under dagen.

Yes, Cornelia ska få syskon! Ett litet aprilskämt väntar vi: 1 april är beräknat datum enligt första ultraljudet.

Som man kanske anar ovan har jag inte mått toppen direkt. Illamåendet har varit mycket värre än förra graviditeten och kroppen har totalvägrat massor med matvaror sedan mitten av augusti. T.ex. har jag som annars lever på frukt inte lyckats få i mig en enda lite apelsin eller banan. Inte ens vindruvor smakade gott. Vitt bröd med smör och ost har jag levt på, väldigt långt ifrån mat jag annars äter.

Efter att ha tränat för Stockholm halvmarathon under vår och sommar fick jag inse att det inte ens var idé att försöka springa. Jag mådde för illa helt enkelt. Suck. Midnattsloppet hann jag i alla fall springa innan illamåendet tog över, men kroppen protesterade starkt mot att ta i. Så det gjorde jag inte. Men det är ju bagateller =)

Magen sticker redan ut rätt mycket och jag tror inte att jag kommer att kunna ligga på mage länge till. Bäst att passa på att sova på mage medan det ännu går!

Cornelia lyssnar på bebisen nästan varje dag. Hon lägger örat på min mage och försöker höra vad bebisen gör därinne. Hon mår illa i sympati också och lägger sig raklång på kökssoffan precis som jag gjort senaste veckorna. Sötnosen uppfattar en hel del. Om ett halvår blir hon storasyster, det är inte klokt!

Lille katt

Vi lyssnade på musik för en stund sedan. Cornelia sjöng litegrann, gjorde några gester och lekte med katten. När vi kom till slutet av "Lille katt" var det en liten dam som anslutade Idas vers med:

"Jag vill ha KÖTTBULLAR till middag!". Inget rotmos till middag där inte!

Att skaffa en bebis

- Pappa, jag vill ha en bebis!
- Jaha du, det vill du. Hur skaffar med en bebis då?
- Man köper den!
- Jaså, är det så det går till? Vart handlar man bebisen då?
- På Ica Lunger!

Så nu vet ni det: På Ica Lunger köper man till extra familjemedlemmar. Vi får åka dit och testa någon dag =)

Feber

Idag är vi hemma, jag och min lilla tjej. Feberdags. Klockan är snart 11 och vi sitter fortfarande i soffan med pyamas på. Jag trugar med allt möjligt för att få Cornelia att äta och dricka och har fått i henne två glas vatten, lite torra flingor och en femtedels mumsmums. Hon mår inte toppen - för hade hon mått någorlunda hade åtminstone sötsaker åkt ner utan bekymmer.

Vi fortsätter göra ingenting så får vi se om det blir bättre framåt dagen.

RSS 2.0