Tanden och tanten

Nu har även tand nummer två kommit upp och det är fler på gång. Kolla in Cornelias "tant"-min. Hon ser ut som en liten tandlös tant, men hon har ju faktiskt två gaddar nu för tiden... ;)

tanden 

Me like like

Underbart är det när solen skiner och våren är här. Jag har varit på spa i veckan och haft det trevligt. Egentligen var det jobb som var huvudsaken, men när man åker iväg så där med jobbet är det faktiskt det sociala jag uppskattar mest.

Vi guppade runt i varmvattenbassäng, snackade skit och drack öl. Sen åt vi middag med vin (lyckades övertyga chefen om att dessertvin är ett måste till efterrätt...) och sen var det öl, piano och allsång fram till sent. Oj oj oj, vad sliten jag var när jag kom hem igår....

Sen har min kära dotter haft vaknatt hela natten till idag. Jag hörde henne inte till en början eftersom jag sov som en död efter den där spavistelsen som på inget vis var utvilande. Vid fyra gick jag upp och bytte av A som i stort sett inte sovit alls. Lilla damen drog sedan mig i öronen tills jag skulle upp vid kvart i sex. I bilen på vägen till jobbet var det nervevad ruta och sång som gällde. Kallt och hemskt, men då fanns ingen risk att jag skulle somna i alla fall.

Lite dåligt med sömn på sistone alltså, men vem bryr sig när solen skiner!!? Och när man har en gosunge att krama på och en älskling A att pussa på =)




Öron

Cornelia älskar öron, så är det bara. När hon är uppspelt, trött, nervös, glad eller i stort sett vilken annan känsla som helst så drar hon i öronen. Vi pratar inte om hennes egna öron, utan alla andra öron hon kan tänkas få tag på. På bilden är det farfar som får sig en örondragning. Även katten Larsson lever farligt dessa dagar, men han får sig en dragning även han ibland ;)
Öron

Själv har jag fått lite lugg: När min älskade dotter försöker få tag i mina öron så är håret ibland i vägen. När det händer så blir man en näve hår fattigare. Kort hår framtill = lugg.


Såå sött och vansinnigt skoj

Jag har till sist sett det fantastiskt söta filmklippet med "The laughing baby" och det är verkligen alldeles underbart. Behöver du ett gott skratt, kolla in denna:

 

Eller denna film som visar hur lätt man kan ha huuuuur kul som helst!



Kram på er!

Shit pommes frites!

Hjälp! Det är mindre än sex veckor kvar till bröllopet! Mina kära vän A var här i fredags (mycket trevligt!) och hon påminde mig om detta faktum. Därför sitter jag nu vid datorn och fixar lite fastän solen skiner ute. Jag måste bocka av i alla fall en sak på den evighetslånga listan jag knåpade ihop imorse.

Men snart kommer C och H förbi en sväng. Då ska båtarna fixas klart, det blir säkert en båttur också och sen kommer min kära syster och hennes familj. Så kul att träffa Cornelias tre kusiner då, de är så goa´ de där ungarna! Det har syrran gjort bra, måste fråga henne hur man gör med uppfostran. Vi har som bekant en liten dam med STARK vilja och jag misstänker att vi kommer att ha att göra framöver... Jag undrar just vem hon har fått envisheten ifrån?

Tack?

Det låter som att min älskade dotter säger "Tack". Hon säger det vid rätt tillfällen och hon låter likadant varje gång. Det är väl inte omöjligt kan jag tänka, men som förälder är jag mölligen lite för bra på att tolka saker hon "säger"...

Nu är våren verkligen här och det är underbart. Cornelia satt på en filt igår medan jag rensade rabatter. Jag rensade lite och busade mycket och det är så UNDERBART. Hela livet är underbart!

Underbart är kort

Jag var så glad att Cornelia äntligen är frisk igen. Det var en riktigt jobbig magsjuka den här sista och det blev ännu värre när vi blev ordinerade att ge henne vätskeersättningskuren. Det blev bra av den där kuren till slut, men hon var så hungrig stackaren och det kändes hemskt att se henne så liten och grinig. Verkligen långt ifrån hur hon är annars.

Hon har varit frisk några dagar och vad händer idag? A blir risig i kistan i stället. C och H som skulle komma ikväll fick omboka sitt nattkvarter och kommer troligen under dagen imorgon bara. Det känns onödigt att riskera att smitta folk i onödan. Men vi hinner ju aldrig umgås med folk, vi blir bara sjuka! Jag har abstinens!!!!!!!

Resorb

Cornelia är magsjuk igen och idag började hennes sjuka kännas jobbigt även för mig och pappa A. Hon har varit pigg hela veckan trots att hon kräkts lite nu och då, men idag ville hon plötsligt inte dricka vatten längre. Vi ringde sjukvårdsupplysningen. Hatar Västmanlands län: "Vi har för många samtal just nu, ring igen senare". Örebro däremot hör till 1177-länen och som tur är hör ju vi till båda landstingen på något vis. Men vi fick frågan varför vi ringde till 1177 med vårt riktnummer...

Efter samtalet blev det Resorb-kur och det kändes genast bättre. Både för oss och för Cornelia efter vad det verkade.

Hoppas Cornelia är piggare och gladare imorgon igen. Det blir mycket resorb, men hon är så duktig så!

Matchning

Ingen kan säga att jag och min dotter inte matchar varandra! Fast hennes mössa står det "Sötnos" på och det gör det inte på min ;)

sälen

Bissing!!

Första tanden äntligen uppe. Bissing kallar kompis K de små tänderna för, det tycker jag låter så gulligt.

Hur som helst så är tänderna en ganska fånig sak att gå och vänta på. De kommer garanterat förr eller senare och inget man som förälder gör kan påskynda det hela. Vill man ens påskynda det?

I alla fall: första tanden är uppe om än aldrig så lite. Den är i alla fall sylvass!

Solen skiner och pengarna är på väg

Idag har jag gått långpromenad i solskenet och rensat lite i rabatterna medan Cornelia sovit. Hon sover fortfarande... Dessutom kommer jag att få tillbaka på skatten även i år, vilket jag inte trodde eftersom jag inte jobbat så mycket utan varit mammaledig större delen av året. Men nice att få lite extra kosing till sommaren!

Nu ska jag ta och leta brudbuketter på nätet!

RSS 2.0