Cornelia här!

Hello, Cornelia här. Mamma och pappa tror att jag sover, men jag har i hemlighet kapat mammas dator istället. Pappa borde ha fattat vilka färdigheter jag har när jag slog på stereon och poppade lite igår. Jag gillar verkligen Lucky Luke med The Pinks! Jag har lite svårt att komma i hoppgungan själv tyvärr, annars är det riktigt skoj att hoppa runt i takt till den låten.

Funderar på att bli ballerina förresten, för mamma säger att jag gör väldigt fina ballerina-movs i hoppgungan. Men jag måste nog bli lite längre innan jag satsar på den banan. Hoppas jag får längre ben än mamma har bara, annars är den karriären körd!

Idag var jag lite snäll mot pappa, för jag tyckte det räckte med kvällsterror för ett tag. De har ju slitit sitt hår ett tag, mina kära föräldrar, så jag somnade direkt och lät dem få lite tid med varandra ikväll. Fast det är mysigt att gosa med både mamma och pappa och enda sättet att lyckas med det är att vråla i flera timmar varje kväll. Önskar jag slapp det, för man blir så trött i halsen!

Och idag glömde mamma bort mig i vagnen när vi var ute och gick! Där låg jag och sov i godan ro, medan hon pratade med A-K. Sen när jag vaknade så fortsatte hon bara att prata med sin kompis utan att prata med mig. Taskigt. Jag protesterade högljutt en stund, för då brukar mamma alltid börja sjunga för mig. Det gjorde hon idag också och A-K sjöng också! Verkligen trevligt att gå ut och gå promenad, tycker jag!

Nej, dags för mig att sova lite igen. Pappa vill helst inte vakna alls på natten, vi får se hur det ska bli i natt.

God natt, god natt!

Två låtar upp

Vi hade lilla julafton med familjen S idag. Trevligt att bara byta klappar mellan de två små. Cornelia fick jättefina (roliga!) saker, men verkade mest intresserad av vad lilla E hade för sig. Den lilla damen E är den äldsta av de två, hon är hela fyra månader äldre än Cornelia. Roligast var när vi satte Cornelia i E:s gåstol och E puttade på. Cornelia såg enormt förtjust ut när de två rullade iväg över golvet och E trixade en hel del för att få iväg gåstolen när den fastnade mot möbler eller väggar. Kul att se uppfinningsrikedomen när hon kom på att det gick att ta sig runt gåstolen och putta från andra hållet. Cornelia hajjade däremot inte riktigt det där med att hon själv kunde putta fart på stolen, men E var ju till stor hjälp =)

Ikväll gick läggningen klockrent! Det gick fort, utan gråt och utan en massa uppvak. Det blev den klassiska skivan även idag och den verkar fungera bra. Melodi nummer 8 var det som spelades när jag smög ut ur rummet, men vid melodi nummer 6 sov vår kära Cornelia.

Melodi nr. 10

Nu sover hon!

A satte på en av de klassiska skivorna som Cornelia fick av kusin J i doppresent. Det är J:s favoritskivor som hon själv somnar till. J är 5 år och hennes favorit är Mozart.

Vi har testat den här skivan förut, men då fungerade det inte. A testade nu några månader senare och idag gick det kalasfint. Cornelia somnade idag vid melodi nr. 10. Om vi har tur minskar vi ner en melodi per dag. Och det tog bara en timme idag! Jippii!

Kusiner på kalas

Idag blev det full fart som avslutning på dagen: Kusinerna dök upp på kalaset hos Cornelias mormor. Då var det plötsligt tre kusiner som slogs om Cornelias uppmärksamhet. Till en början var det mest stora ögon från Cornelias sida, men ganska snart skrattade hon och "pratade" för fullt. Hon satt dock knäpptyst under M:s högläsning med en Mekano-pinne i varje hand för att inte ta tag i boken och äta upp den. Kusinerna är påhittiga...

Vi fick också höra lite fräckisar från kusin S, 8 år. Det var ganska milda varianter än så länge, men det är väl bara en tidsfråga =)

Idag har varit en ganska typisk mat- och sovdag: Amning vid 5-tiden, somnade om och vaknade 8.45. Välling strax efter 9, somnade sedan i bilen strax efter 11 och sov 40 minuter. Lunch vid 12, somnade 14.40 och sov två timmar. Kvällsgröt blev det vid 17.30, power nap på 5 minuter i bilen vid 19.30, amning 19.35 och välling vid 21 innan gnuggades i ögonen och drogs i öronen för att visa att det var dags att sova för natten. Vilket pappa A fortfarande kämpar med.

Det har varit en vrålande bebis i ungefär 20 minuter hittills. Inget att tala om alltså, men det är ju inte klart ännu. Hon vrålar lätt i ett par timmar. Vi har inte fått några tips alls på hur man löser detta, förutom att det kan handla om att man lägger bebis för tidigt eller för sent. Vi har därför testat de flesta sovtider från 19 och framåt, men det hjälper inte. Tidigare har gnugg i ögon och dra i öron varit klockrena tecken, men nu helt plötligt så fungerar inte det längre. Möjligen är det Cornelia som visst är jättetrött, men som bara är vansinnigt envis och vägrar släppa taget och somna.

Hoppas det är en fas som är i övergående snart, för jag tycker det är jättejobbigt. Man vill både kasta ungen ut genom fönstret (skulle aldrig göra det såklart!!!!!) och pussa och krama på henne på samma gång. Det är synd om henne, men samtidigt känns det som att hon gör det med flit. Förnuftet säger att det inte är så, men förnuftet har en tendens att försvinna vid alltför höga decibel.

Nu måste jag gå och byta av tror jag, så inte A blir tokig.

På äventyr i gardinerna

Cornelia på nya äventyr, del 1:

Nu går det bakåt! Inte fort och inte framåt, men det kravlas bakåt och det är roligt!

Cornelia hamnade till slut inbackad i vardagsrumsgardinen, men verkade rätt nöjd ändå. Lilla busan hittade på vägen en skojjig lampa av rispapper (som säkert snart är trasig, eftersom den prasslade så roligt...), kablar och kontakter att tugga på (dags att barnsäkra!), lite skojjiga kartonger och en del damm (nu märks det när man slarvar med dammsugningen, suck).

 
Cornelia på nya äventyr

Busan på nya äventyr

Idag är det mammas egen dag för övrigt. Pappa och Cornelia har mysdag och mammi Karin har passat på att ta långpromenad och köra lite Pilates framför tv:n med favoritfilm påslagen. Älskar filmatiseringar av Jane Austens underbara böcker.

Och jag är såå sugen på att få tillbaka figuren ordentligt, men det kräver att jag skaffar mig disciplin först. Träningen kan jag få till, det är knappast några problem. Men efter att jag körde "äta-allt-för-att-göra-mjölken-tjockare-så-att-Cornelia-ska-bli-mättare"-dieten så har jag ökat på sötsuget något kopiöst. Inte bra. Och verkligen inte lätt att bryta den ovanan! Det är bara att ta sig i kragen och bestämma sig. Synd att jag halkade in på det spåret, för efter förlossningen var jag inte det minsta sugen på sötsaker. Men för att få en mätt och belåten unge satte jag igång att äta lite fetare och lite sötare saker eftersom min misstanke var att jag var alltför nyttig. Det hjälpte dock inte det minsta, så testa inte det!

Undrar om jag ska gå och se vad som finns kvar av julgodiset...

God jul!

God jul 2008!

Julstämningen infinner sig

Jag och A sitter och dricker glögg och Cornelia sover. Glöggen står på värmning på vedspisen i köket och både värmen och sprakandet bidrar till en härlig julstämning. Nere vid sjön är badtunnan snart redo, var uppe i 30 grader för en liten stund sedan. Jag vill ha ca 40 grader, då är det härligt! Jag kan inte se badtunnan från köksfönstret, men jag ser marschallerna som brinner där nere. Så mysigt!

Cornelia gjorde första riktiga krypförsöken idag. Eller ålningsförsök snarare. Tyvärr gick det bakåt på köksgolvet, vilket resulterade i en hel del frustration. Men skam den som ger sig! Nu är det bara att låta henne kravla omkring på golvet som gäller.

Våra dagar har verkligen fått rutin nu och nätterna går riktigt bra. Det är rutin både på mat- och sovtider och det är skönt. Mycket enklare att planera sina dagar då. Cornelia skrattar massor och pratar mycket också. Kul att hon nästan alltid är på bra humör.

Om en stund kommer lite Arbogingar förbi på uppesittarkväll i miniformat. Blir lugnt eftersom vi dels har en liten tös att ta hänsyn till och dels för att vi ska ha julfirande hemma hela dagen imorgon. Men det blir bad i tunnan, glögg, gröt och julskinka ikväll i alla fall. Tyvärr är kvällens skara rejält reducerad på grund av vinterkräksjuka. Usch och fy. Men mer julksinka åt oss andra då =)

God jul kära vänner!

Uppfostringsdags?

Fastnade i lite funderingar kring hur vi ska göra för att uppfostra vår kära dotter när den tiden kommer. Eller är det dags att börja uppfostra redan?

Det låter så enkelt, men hur gör man egentligen för att få ett barn som trivs med sig själv och som gillar livet i största allmänhet? Det blir så många motsättningar när man börjar fundera hur man vill att hon ska vara för att få ett så underbart liv som möjligt. Och självklart är det redan en liten personlighet vi har framför oss. Det är en liten person som ska få utvecklas och spira framför våra ögon i många år framöver.

Jag vill att hon ska våga och vilja ta för sig i livet, men samtidigt är det trevligt om hon vill det bästa även för sina medmänniskor. En empatisk person med skinn på nästan blir det då. Typ. Självklart vill jag att hon ska vara försiktig och rädd om sig, men samtidigt får hon inte blir rädd för livet. Ja, det är lätt att tänka sig ett scenario och en helt annan sak att se vägen fram till målet. Och frågan just nu: När är det dags att börja?

Den här typen av tankar börjar mala eftersom Cornelia börjar visa mer och mer personlighet för varje dag. Det är en väldigt bestämd liten dam vi har här hemma. Av någon anledning säger alla att hon har det efter mig. Var i hela friden har de fått det ifrån?

Silverputsande och vad har annars hänt idag?

Har putsat silvret idag, så det ska vara klart inför julmiddagen. Jag vet att det låter som något man gjorde vid sekelskiftet, men nu för tiden putsar man inte i egentlig mening: Nu kör man den smartare varianten som går snabbt och inga putsdukar eller starkluktande putsmedel behövs. Endast aluminiumfolie, varmvatten och bikarbonat. Och så silvret såklart. Jag la aluminiumfolien i diskhon, hällde på hett vatten och några teskedar bikarbonat och sedan fick gafflar och knivar turas om på folien tills allt var glänsande och klart. Sen var det bara att skölja av och torka och så var silverputsandet historia. Visste väl att jag läst om det där i Illustrerad Vetenskap någon gång och det fungerade verkligen klockrent! Fungerar säkerligen lika bra på silversmycken om det skulle behövas...

Cornelias farmor L och farfar B har varit här idag. L var barnvakt medan B hjälpte till att flytta badtunnan ner till sjön. Det ska badas dagen före jul är det tänkt och sjöläge var tvunget att fixas för att vi skulle lyckas få i vatten i tunnan. Är ju en bit från sjön upp till platsen där tunnan stod innan och efter att vi stängde av sjövattnet för vintern har det varit svårt att fylla tunnan. Det är alltså fixat nu, så nu kan det badas igen!

Farmor fick i alla fall vara barnvakt en sväng och det verkade uppskattas. Annars är det farfar som varit barnvakt och det har inte varit några problem alls. Nu är Cornelia lätt att ha att göra med på dagarna. Det är fasta mattider och ungefärliga sovtider och dessutom är hon nästan alltid glad. Nätterna är egentligen inte något problem längre heller, utan det är mest att lägga henne på kvällen som är jobbigt. Bara nattningarna blir enklare så tänker jag inkassera utlovade barnvaktstillfällen och umgås med min karl! Så det så!

God natt go´ vänner!

Ett steg fram och två bakåt

Hur stor är egentligen sannolikheten att Cornelia lyckas sova hela nätterna de enda två dagarna när jag ska jobba? Det var så det blev i alla fall. När A skulle jobba igen blev det som vanligt ett antal uppvak under natten. Nu är hon jättesvår att lägga igen också. Men nu föt tiden vet jag att det blir bättre snart, för det brukar det bli. Peppar, peppar...

Idag har jag lyckats hinna med ett spinningpass (så himla bra pass!!!), hälsa på mina snälla föräldrar, handla de sista julklapparna och dessutom blev det ett snabbesök hos familjen S där jag dessutom blev bjuden på middag. Mycket trevligt.

Lilla E och Cornelia leker inte så mycket ännu, men de slåss ganska friskt och drar varandra i håret. Tydligen hade Cornelia till och med dragit E så hårt i håret i söndags så att E ramlade och blev ledsen. Dags att uppfostra Cornelia tro? Cat fight redan bådar inte gott... Men E som är hela fyra månader äldre har lärt sig att klappa snällt, så förhoppningsvis lär hon Cornelia denna färdighet snart.

Dags att sova för mig nu! A kommer väl hem från sitt julbord framåt småtimmarna kan tänkas... Eller så kommer han vilken sekund som helst, för han skulle köra den nyktra varianten.

*Gnuggar gruset ur ögonen*

Och jag jobbar med datorer...

... men är som tur är ledig en månad innan jag börjar jobba igen! Varför är det tur? Jo:

Mitt trådlösa nätverk slutade fungera igår. Och jag blev rätt sur på det. Orkade dock inte ta tag i det, utan stoppade in nätverkskabeln och fortsatte vara irriterad, men i alla fall uppkopplad.

I morse var jag pigg och utvilad och tog tag i problemet. Gissa vad felet var... Kan bara säga att det underlättar att slå på det trådlösa på datorn innan man försöker ansluta till trådlösa nätverk. Tur som sagt att jag inte ska börja jobba riktigt än, tror inte chefen uppskattar den typen av felsökning... Och tur att jag jobbar som systemutvecklare och inte nätverkstekniker =)

Hoppas det är en vana!

Inatt blev det ännu en hel natts sömn för min lilla älskling. Håller tummen för att två nätter i rad innebär en ny vana!

A har varit hemmapappa i ett par dagar och far och dotter verkar ha haft det hur mysigt som helst ihop. Allt har fungerat kanon med både mat och sömn, så min tid som evig tröst och snutte verkar vara över. Väldigt skönt för både mig och A att vi kan vara mer flexibla. 

Det är skönt också att vi fått in nattningsrutiner som fungerar. Nu får vi ta det lugnt ett tag, så att det får sätta sig ordentligt. Nu vill vi att Cornelia ska få chansen att verkligen känna hur skönt det är att somna och sova gott i sin egen säng. Inga övernattningar borta på ett tag alltså. Nu är det exakt samma rutin varje kväll som gäller.

Det har för övrigt varit riktigt trevligt att jobba ett par dagar. Jag har varit "barnledig" och det har varit skönt att vara bara business woman. Jag har passat på att ha kläder som är omöjliga att amma i =)

Under eftermiddagen idag började jag känna att jag varit borta hemifrån länge. När jag tänkte efter så insåg jag att det var nästan två dygn sedan jag gosat med lilla dottern. Det blev ju sen kväll igår eftersom det var julbord, så jag missade kvällsmyset. Det har med andra ord bara blivit en snabb amning med halvsovande bebis på morgnarna innan jag åkt till jobbet. Ojoj, vad jag längtade efter att pussas lite med lilla grodan när jag tillät mig att känna efter. Det blev rally på skogsvägarna hem, för plötsligt ville jag bara komma fram på stubinen. A skulle ha sagt att jag körde på dörrhandtagen om han sett mig. Men man får passa på att gasa lite när ingen bebis sitter med i bilen!

Mitt trådlösa har gett med sig hemma. Så tråkigt att fixa. Suck. Pussas och kramas mycket hellre!

På väg till gymmet

Nu har jag jobbat en hel dag. Första på ett halvår. Faktiskt väldigt skoj, även om jag kommer att ha träningsvärk efter att ha suttit hela dagen. Dags för en tur till jobbets gym, sedan en tur till Stadsträdgården i Örebro för julbord. Very nice. Och dags att ringa hem och kolla läget.

By the way: Jag har vunnit en dator idag! Bra jobb man har, eller hur =)

Värsta bästa julklappen

Gissa!

Cornelia har sovit hela natten! Jippii. Hon somnade vid 21 ungefär igår kväll och vaknade för frukostamning vid 5.15. Detta har inte hänt sedan början av augusti!

Så varför gjorde hon plötsligt en helomvändning från gårdagsnatten när hon knappt sov alls? Antingen var hon helt enkelt utmattad (i så fall borde detta ha hänt för länge sen i och för sig...) eller kan det ha berott på att vi testade nappen igen? Hon har ju inte gillat nappen och vi har sagt att det är onödigt att introducera nappen när hon klarat sig utan den de första 6 månaderna. Igår hade hon plötsligt ett enormt sugbehov och då testade vi. Sen sov hon som sagt hela natten. Ensam i sitt eget rum för första gången sedan jag slutade nattamma. =)

Och varför sitter jag och skriver detta klockan 6.29 på morgonen? Jag borde väl sova? Noop, inte idag. Idag är dags att jobba lite. Ska bli hur skoj som helst! Ikväll är det julbord också. Idag är det med andra ord vuxendag för karriärkvinnan och hemmadag för hemmapappan. A måste faktiskt också jobba lite, så farfar B kommer och ska vara barnvakt en stund mitt på dagen.

Och nu är det dags att dra til jobbet!

Klara, färdiga, gå!

Och så var julklapparna färdigshoppade! Visserligen en heldag på stan, men eftersom vi gick hela familjen så var det väldigt trevligt! Farfar B var med en sväng och körde barnvagnen. Han har fått körkort på den nu och körde som om han aldrig gjort annat. Rulltrappor var inga problem. Det som tog mig ungefär 5 månader att våga åka nedför... Men det är klart, han har ju gjort det där förr, om än för nästan 30 år sedan. Fanns det rulltrappor då? (...)

Cornelia är förkyld. Startade igår morse och eskalerade under dagen. Hon sov väldigt dåligt i natt och pappa A var ganska (läs: väldigt) trött när jag väckte honom i morse. Han hade bokat klipptid, så det gick inte att låta honom sova längre. Han fick en kvart på sig innan vi var tvungna att packa in oss i bilen.

Vi har kommit fram till att vi nog har den fulaste granen någonsin. Möjligen med undantag för förrförra årets gran, men bara möjligen. Jag köpte lite extra pynt idag för att fylla ut. Men för att fylla alla dessa grenar skulle jag nog ha behövt tömma alla hyllorna på Åhlens och jag ville spara lite pynt till andra stackare med fula granar. De som har fina granar bryr jag mig inte om!

Tack för trevligt glöggmys!

Idag har vi varit på glöggmys hos familjen S och druckit och ätit alldeles för mycket. Så kan det gå, men trevligt var det! Det var barn överallt i alla sinnestämningar och dessutom två vuxna på varje barn. Ändå fanns det knäck kvar när vi gick hem, kanske skulle ha knyckt med några känner jag nu. Blev lite sugen igen =)

Tror att en av tjejerna från L:s föräldragrupp tog mig för kleptoman: När vi skulle gå hem stoppade jag ner några skedar i skötväskan... Det var iofs mina skedar som jag lånat ut under dagen, men det kunde ju inte hon veta. Där stod jag med skedarna halvvägs ner i väskan och kände mig faktiskt som en tjuv.

Väl hemma igen reste vi granen i vardagsrummet. A fick förtroende att ge sig ut själv och hugga gran eftersom Cornelia aldrig vaknade (!!) och vi började få bråttom. Förra gången vi gav oss ut i skogen och hämtade en gran så visade det sig vara en som inte hade så många grenar. Den blev aldrig fin fastän jag köpte massor med nytt julpynt för att fylla den. Den här gången kom A därför hem med en gran med väldigt mycket grenar. Den är kort och tjock och fyller upp nästan halva vardagsrummet på bredden. Men den har en massa grenar! Jag tror faktiskt att jag kommer att bli tvungen att köpa ännu mer julpynt för att fylla denna skapelse.

Cornelia då? Hon skötte sig så fint så. Sov middag länge och somnade en sväng till när vi var på glöggmyset. Sedan var hon glad ända tills det började bli lite för varmt inne. Då blev hon ledsen och kinkig och vi passade på att åka hem. det är svårt att planera exakt när man ska åka, det är mycket enklare att inte planera utan följa hennes sömn och humör i den mån det är möjligt.

Samma sak blev det igår när vi hade myskväll hemma hos vännen V. Vi åkte när Cornelia vaknade och åkte hem innan det var dags för kvällssömnen. Däremellan var hon glad mestadels och vi lyckades äta underbar mat från Wongs, se rysaren Barnhemmet och klämma i oss lite glögg och pepparkakor. Det var ju lucia, trots allt! Mycket trevlig kväll och det gick förhållandevis bra med Cornelia. Man måste ju testa lite trots att hon är ett monster på kvällarna ibland...

Första pulkaturen

Testade julklappen...

pulka

Radio, mistlurar och granar i skogen

Ja, kära nån. Nu har jag blivit intervjuad om mina radiovanor också. Varför inte ställa upp på allt som folk ber om? Det var trevligt i alla fall, eftersom jag fick träffa grannens dotter och på så vis även fick lite skvaller om grannen =) Intervjun gick bra och Cornelia skötte sig exemplariskt. Satt förnöjt och gurglade i sin stol under tiden.

Sen var det ilfart in till Örebro för att köra lite spinning. Tyvärr var platserna slut och jag bommade gymmet med vännen V eftersom Cornelia satt i bilen och bara sov och sov. Jag lyckades aldrig ta mig från barnvakten till gymmet eftersom bilen så att säga var ockuperad. Och nej, Cornelia flyttar jag helst inte på när hon väl sover. Då passar jag på att låta den envisa lilla damen få sin skönhetssömn. För en skönhet är hon, eller hur!!

Sen tog vi en storshopping på stora mataffären på vägen hem. Pappa A körde vagnen. Ojojoj, vad dyrt det blev! Men nu tror jag vi har barnmat, kattmat och julklappar så det räcker ett tag. Men vänta, köpte vi inte någon mat? Kanske står det någon kasse kvar i bilen? Eller glömde vi det... Och vad tänkte alla stackars helghandlande människor när de såg (hörde!!) oss rulla runt i butiken? Cornelia kan verkligen konsten att låta. Vem har lärt henne tjuta som en mistlur? Folk tittade lite konstigt när vi vek oss av skratt, de trodde nog vi var barnmisshandlare. Men hon var ju helnöjd tjejen, det är bara att hon gärna testar röstresurserna när akustiken är den rätta.

Måste bara lägga upp en bild på Cornelia med värsta fula minen, haha. "Så här mycket gillar jag reklam: Blä. Ge mig tidningen!"

reklam usch

Imorgon tror jag att vi ska ut och hugga gran. Fick vägbeskrivning av grannen D till lite fina granar på hans mark. Får se om vi hittar. Och om vi hittar: Får se om vi lyckas få med oss en gran utan att hugga oss i foten. Och om vi klarar oss helskinnade tillbaka med gran och yxa till bilen så får vi se om vi tar oss med bilen därifrån igen. Det har kommit en del snö och av vägbeskrivningen att döma kan vi nog fastna om vi inte är försiktiga. Om vi inte hört av oss imorgon kväll kan ni väl kolla om vi sitter i skogen någonstans? Vid ett träd och en sten ;) Hälsa räddningtjänsten att det ska finnas lite fina julgranar där vi är också!

Jag har bestämt mig!

Inte för att komma i form alltså...

Jag har bestämt mig för hur barnrummet ska se ut! Typ. Det blir målning eftersom jag inte kan hitta någon tapet jag gillar. Allt är för gulligt, för rosa eller för blått. Vart är alla tapeter för tuffa barn oavsett kön? Suck. Den rosa perioden kommer säkert ändå komma, så jag behöver inte köra den redan nu.

Hur som helst. Det blir randigt på en fondvägg. Lila strips och någon turkos rand också. Lämnar en vit ruta där jag ska sätta en bild från Isa. Har inte bestämt vilken ännu, det finns så många fina.

Men vart är nu alla coola mattor? Jag hittar bara pluttenuttiga saker. Idéen att köpa en bit heltäckningsmatta, klippa ut en blomma och låta bandkanta den har nog fallit på priset. Tror jag. Tips på fina barnmattor som passar i ett lila och turkost rum mottages tacksamt.

Såå sugen på att börja. Men först jul. Sedan börja. Men man kan ju smygbörja lite kanske ;)

Frukost med välling

Det finns saker man inte tänker på. För några veckor sedan var jag överlycklig för att Cornelia hade börjat somna i vagnen. Visserligen var jag tvungen att sjunga för att hon skulle somna, men hon somnade i alla fall. Nu behöver jag inte sjunga längre! Jippii. Den där flummiga morsan som sjunger på stadens bakgator är borta. För evigt, hoppas jag!

Finns saker vi inte använder längre också. Till exempel ammar jag inte så mycket och inte så länge längre. Kom på i helgen att det var länge sedan jag behövde amningskudden. En annan sak är liggdelen till vagnen. Står oanvänd i Cornelias rum sedan ett bra tag tillbaka. Skönt! Och babysittern står även den undanställd. Hon sitter hellre i sin stol eller på en filt på golvet.

Vi går långpromenader igen också! En timme varje förmiddag. Om vi är hemma alltså. Jag passar in det så att Cornelia somnar när vi börjar gå och sedan sover hon 30-45 minuter. Dessutom är hon glad när hon vaknar och ligger glatt kvar tills vi kommer hem igen.

Idag började jag introducera ännu ett mål mat istället för amning. Nu är det välling till frukost. Tyvärr gick det inte att fota Cornelia samtidigt som jag gav henne mat, men jag kan säga att hon såg riktigt glad ut när hon fick en flaska med smaskig välling i munnen!

Så här ser det ut medan jag äter frukost:

Cornelia vid frukostbordet

Fina stolen med fina dynan syns också =)

Suck

Jaha, en helvetesnatt igen. Suck.

A har tagit de fyra senaste nätterna och det har varit ren lyx för mig att få sova flera nätter. I natt skulle jag ta över igen. Och det gick käpprätt åt h-vete. Min kära dotter var vaken ungefär tre timmar mitt i natten. Då menar jag inte glad, vaken och sugen på bus. Oh nej. Jag menar vrålande, tokförbannad och övertrött. Efter två och en halv timme väckte jag A som fick testa att natta. Gick inte. Det fick bli amning ändå, för tjejen hade panik vid det laget. Så gick det med det. Fyra nätter utan amning och när mammi skulle testa så körde det sig direkt.

Funderar nu på 5-minutersmetoden, men om ens barn bara vrålar rakt ut fastän man ligger precis bredvid, hur ska det då gå om man ska gå ut ur rummet? Kallas det barnmisshandel när man låter sitt barn vråla rakt ut och man själv bara tittar på och säger "Godnatt, älskling"? Hon måste få lära sig att somna själv, för det är verkligen synd om henne som det är nu. Men hur gör man? Och hur orkar man själv?

Förutom nätterna är hon världens raraste :S

Det har varit en lugn helg, mestadels hemma. Igår fick vi besök av grannen med samma namn som jag själv och hon är hemma från sjukhuset! Äntligen! Hon har varit borta nästan tre månader och har en lång väg kvar, men hon är hemma! Så glad jag blev när hon ringde på dörren och berättade! Jag har gjort barnmat (sorry L, jag gjorde det ;) ), bakat saffransbullar och biscotti, städat, varit hos svärföräldrarna på glöggmys, tagit en snabbtur till "O helga natt" (men vilken ljudvolym!), sovit(!) och tagit foton på lilla raringen för att ha till julkorten.

Nu är det måndag! Bara att köra på.

Bad och pussar

Igår var det dags att bada en sväng. Denna gången fick det bli Eyrabadet för att även farmor och farfar skulle kunna vara med. När vi kom till badet visade det sig att lilla kompisen A också var där! Det var pappa A som berättat för F att vi skulle bada och då hängde de på. Cornelia och lilla A verkar gilla varandra i alla fall =)
 
Cornelia och Amanda på Eyrabadet

8 saker

Usch, avskyr egentligen sådana här utmaningar eller listor där man ska fylla i en massa. Men när jag läst igenom H:s svar på utmaningen så fastande tanken på 8-listor och ville inte släppa. Jag kunde inte somna på kvällen och vad snurrade i huvudet? Finns det 8 TV-program jag gillar? Jag kom på några i alla fall. Böcker var inga problem, men jag som knappt tittar på TV... Önskelista var svårt, men det gick. Jag somnade till sist, men eftersom jag redan tänkt ut svaren kan jag lika bra skriva ner dem också.

Trist lästning? Skippa det då =)

Regler:

1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 favoritprogram
* Idol (fast vi somnar alltid innan det är dags för utröstningen)
* Parlamentet (Björn Gustafsson regerar!)
* CSI (såg minst ett avsnitt per natt när jag ammade i början)
* Criminal Minds (även detta var natt-TV under maratonamningarna)
* Gossip Girl (älskar alla tjusiga outfits)
* 90210 (Jag vet... Men jag älskade Bevvan när det begav sig och råkade fastna även i detta...)
* TV4 Nyhetsmorgon (men jag hinner aldrig titta på det nu för tiden. Undrar varför?)
* Film! Film är skoj. Men inte om man sett samma 1000 gånger.

8 saker jag gjorde igår
* Badade på Eyrabadet med Cornelia, pappa A och kompisarna F och P med deras lilla A
* Lunchade med C på Wobbler
* Hälsade på min farmor
* Handlade julklapp till mamma
* Försökte på Cornelia att sova middag, gick inte så bra
* ÅKte bil, många mil
* Drack svagt kaffe (blä) och starkt kaffe (blä, men bättre än svagt)
* Sov hela natten! (Eller var det idag? Natten till idag i alla fall).

8 saker jag ser fram emot
* Att se Cornelia växa upp
* Sommaren
* Att börja jobba (faktiskt)
* Komma igång med träningen
* Julbaka (V ska komma och baka med mig, när ska vi hinna?)
* Att komma i mina snyggaste jeans igen, de ligger i botten av en kartong just nu...
* Att Cornelia sover hela natten på egen hand
* Strukturerade tider i våra liv så vi kan planera lite mer. Även vardagsbestyr är svåra att få in ibland...

8 favoritrestauranger
* A Mano!!!
* Wobbler (inte lunchen, men deras Hjälmargös är UNDERBAR)
* Kinamuren (lunchbuffén är smaskig)
* Jac´s
* Coco Thai
* Wongs
* Rosalis Deli (lunch)
* McDonalds (ibland är det flottet som lockar)

8 saker på min önskelista
* Att Cornelia sover hela natten på egen hand
* Namnsmycke
* Spinningskor
* Träningskläder
* Soffa
* Tid: Behöver måla trappan, sätta upp taklampan, tvätta av husfasaden...
* Pengar: Varför inte? Kan vara kul att ha några miljarder att försöka göra av med...
* ? Alltså, det är ju omöjligt att komma på saker!

Mina älsklingar

Jag har fått sova hela natten!

Cornelia har inte sovit hela natten och inte A heller. A har däremot tagit Cornelia under natten för att jag skulle få sova. Tack, min älskling! Jag var så trött igår så tårarna bara rann och då tog A hand om mig och såg till att jag gick och la mig tidigt med öronpropparna ordentligt instoppade. Jag slocknade som ett ljus och vaknade inte förrän tidigt i morse. Cornelia hade varit vaken tre gånger, men somnat om med pappa bredvid sig. Jag märkte ingenting.

Tydligen behövdes ingen mat under natten, så nattamningen kan jag med gott samvete sluta med. Hon fick en slurk då vid 6 och sen somnade hon om och sover fortfarande =) Jag sitter och dricker te och har en skön morgon. Stavas LYX.

Snön ligger vit på taken, endast mammi Karin är vaken.

Ny blogg!

Okidok. Ny blogg fixad.

Nu är det dags att göra lite styling också. Och jag bör väl kopiera in en länk till min gamla blogg, eftersom jag använder inläggen som dagbok när något i mitt liv gått lite snett. Typ: Jag har inte sovit på evigheter! Eller jo, enligt bloggen sov jag bra en dag förra veckan också.

Här är alltså gamla bloggen: Cornelia

Vi får se hur det blir, nu är i alla fall bloggen startad, alltid något!

RSS 2.0