Poppis pool

Skruttan fick en pool av oss i 1-årspresent. Hon hoppade i med kläderna på när vi blåste upp den och sedan har hon badat på så det stått härliga till.

Poolen

Update

Solen skiner, himlen är blå och vi njuter.

Cornelia går mer och mer. När vi var i Sthlm började hon plötsligt gå själv tvärs över rummet utan att någon av oss lockade på henne. Nu traskar hon även ute i gröngräset på dagarna. Krypandet kom igång på allvar ungefär när hon började gå...

Ettårskontrollen är det dags för på onsdag. Vi fick skjuta på det lite eftersom liten blev sjuk lagom till det läkarbesöket.

Cornelias vanligaste ord just nu: "Tappa". Hon kastar ifrån sig saker, säger "tappa" och sen ska vi plocka upp.

Annars? Vi har ett måsbo precis vid soptunnan, så man blir överfallen om man försöker kasta soporna. A ska titta på idag när det är dags för soptömning, det kan nog bli rätt intressant för den stackars "sopgubben". Första mördarsnigeln kan vara upptäckt på gräsmattan. Jag tror att det var falsklarm (hoppas, hoppas!) för det finns en svenska vanlig snigel som är väldigt lik.

Nej, nu är det dags att dra till jobbet...

Minisemester

Vi har varit på minisemester i storstan och hälsat på C och H. Underbart!

En heldag med långa promenader på Djurgården bland annat. Nästa dag en lång tur med båten ute i skärgården. Cornelia charmade alla grabbarna när vi hoppade iland hos C:s kompis som hade sommarfest på en ö därute någonstans. Vi hann med en tur på After beach också. Underbar minisemester!

after beach

Kärlek vid första ögonkastet

Jag blev kär igår när jag och K hade en trevlig kvällsshoppingtur. Där stod världens sötaste skor! Röda träskor som fanns i my size: 35.

Kolla in hemsidan så länge, jag ska lägga ut en bild senare. Bli inte avskräckt av namnet: Det ÄR skor det handlar om, men om man googlar på Inga of Sweden så kommer det upp en del andra intressanta länkar ;)

http://www.ingafromswedenshoes.com/

Liten sjuk

Den lilla damen är sjuk. Feber och gnäll hela dagen och natten var inte så kul. Hoppas hon sover bättre inatt, lillan!

Tur hon höll sig pigg hela förra veckan, då vi hade vansinnigt mycket besök. Så är det ibland när det händer kul grejer, typ 1-årskalas! Vi fick till och med träffa lille A och mamma H som vi inte sett på månader. A hade blivit stora killen och det var verkligen skoj att se skillnaden efter operation. Hoppas vi lyckas ses lite mer framöver! Nu blev det inte fika och prat i lugn och ro som jag hade tänkt, men allt blir inte alltid som man planerat. Kul var det i alla fall!

Nu ska jag fixa och dona med alla bankgrejer, vi som precis håller på att byta bank har en del att fixa med. Bara jag kan slita mig från TV:n som äntligen är smidigt ihopkopplad med datorn. Tack brorsan! Nu när jag har stor skärm igen är det väldigt svårt att slita sig från serierna som legat och väntat på hårddisken. Bank först, sen serier!

Klara, färdiga, GÅ!

Cornelia tog de första stegen igår! Plötsligt släppte hon mig, tog fyra, fem steg och satte sig ner. Hon gjorde det igen och igen och jag kastade mig ut på altanen och vrålade på A att han var tvungen att genast komma in (jag ringde faktiskt till och med i klockan så han skulle höra mig...). Nu traskar Cornelia många steg, så kul att se. Stora tjejen.

Sandlådan är för övrigt stora nöjet numera. Idag satt hon hur nöjd som helst och lekte på egen hand medan A fixade i det blivande gästrummet och jag hängde tvätt (inga typsiska mans- och kvinnoroller här inte...). Sandlådan är succé. Tack morfar, hälsar Cornelia. Hon satt nöjd och lekte i den även när F, P och lilla A var här på visit. Vi drack kaffe på altanen och Cornelia gjorde kakor (eller nåt) i sin kära sandlåda.

Annars har jag och strykjärnet tillbringat kvällen framför TV:n. Inte så kul, men nu är högen (läs: den ENORMA högen) äntligen borta. En del saker i den högen hade legat minst ett år...

Nu ska jag sova så jag är fit for fight inför ännu en dag med gåövningar ;)

Hjälp med vagnen

Det lutar åt Emmaljunga Scooter eller BabyTravel Jogger. Den sistnämnda är sjukt snygg i beige! Den är smidig också, känns rejäl. Scootern känns ännu mer rejäl, nästan lite tråkigt rejäl. Svårt! Men BabyTravel har en variant som heter Amsterdam och vad är skillnaden mellan den och Joggern? Vi har i alla fall uteslutit de dyrare vagnarna och Brio Race är också borta.

Hjälp!!! Tips någon?

Jag tror jag köper mig en liten paraplyvagn tillsvidare...

Samarbete

Det gick ganska bra att vara barnvakt i helgen... T sitter i och Cornelia skjuter på ;)

cornelia och tim

Rubrik ja...

- Gästrum på g. Ett rum i garagelängan har vi (mest A) rivit ut och nu ska det shoppas material och jobbas vidare. Sen kan våra kära vänner sova över i eget rum med sjöutsikt. Dock utan att behöva vakna när Cornelia sätter igång alla leksaker som låter...

- Sandlådan klar. Byggdes ihop samma dag som morfar levererade sin födelsedagspresent och idag tog vi en utflykt till grustaget och hämtade hem en kärra sand. Dags att leka. Men var är sommarvädret???

- Skattepengar på kontot: Soffa ska shoppas! Men för att shoppa soffa måste man välja soffa. För att välja soffa måste man veta vilka krav på soffan man har. För att veta kraven bör man veta var soffan ska placeras. Idag har alla vardagsrumsmöblerna körts runt många varv och kanske blir det soffgrupp vid fönstrena mot väster där vi har sjöutsikten. Eller så blir det precis som det är nu.

- Dags för ny barnvagn! Suck, ännu ett val att göra. Den här gången ska det vara en vagn som går att fälla ihop utan att man känner för att bryta ihop.

1 år

Tänk att vår lilla tjej redan är ett år! Hon klarade av sitt första födelsedagskalas med bravur, även om dagen började och slutade konstigt. Cornelia verkade inte uppskatta skönsången (!!) som jag och A stämde upp i morse. Inte var det så kul att öppna paket i vår säng direkt efter heller. Dagen fortsatte med en massa besök och en hel massa paket också. Sedan var det sömnvägran en bra stund innan hon till sist gav upp och slocknade. (Mamma och pappa vann!)

Just paketöppnandet var inte den succé jag hade förväntat mig: Cornelia brukar ÄLSKA allt som prasslar, men idag var det inte så kul faktiskt. Däremot var besökarna desto mer spännande.

Först var det två grabbar från babysången som kom på besök med sina föräldrar och de stackarna (grabbarna) blev dessvärre ryckta i håret och påkörda med köksstolar. De verkade ändå hyfsat nöjda och åt till sist tårta med god aptit (stora delar av tårtan kom upp igen några minuter senare :S ).

Sedan kom tant V och M, farmor och farfar och farbror D. De byttes senare av utav våra grannar och familjen S. Fullt hus! Cornelia röjde järnet och for kors och tvärs över gräsmattan med gåvagnen. Idag har hon dessutom fått både skottkärra och gräsklippare att gå med. Ojoj, vad det ska lekas med nya grejer närmaste dagarna. Tack för trevligt sällskap och fina presenter!

Tack alla som skickat grattis:sms också. Cornelia har inte fått någon egen mobil ännu, så hon kan inte svara...

Dumlekakor

Jag måste bara skriva ner receptet på de smaskigaste kakor jag bakat på länge. Mums!!

Dumlekakor

(24 st) 200 g matfett
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse (rosa)
folieformar

1. Blanda fett, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min.
2. Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Tryck ner en halv kola i varje. Lägg i form.
3. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i c:a 10 minuter.
4. Ta ut kakorna och lägg på en bit Noblesse på varje så att chokladen smälter.
5. Ställ sedan kakorna i kylen.

dumlekakor

Brottare?

I helgen har vi varit barnvakt. Vi hade lille T här, vars föräldrar gifte sig tidigare i veckan (grattis!) och i går kväll hade de bröllopsfesten. Vi hade med andra ord två små busungar här hela helgen och det gick bra alltihop. Båda åt, båda sov, och båda ville leka med samma leksak samtidigt.

Det var kul att vara barnvakt, men vi är trötta nu. Det märktes att vi var trötta i natt, eftersom hjärnan tydligen inte startades upp alls på mig när T vaknade vid 3.30. Jag testade allt möjligt för att få honom att somna om. Utom nappen. Ha, märks att man har en liten som INTE har napp, för det var verkligen inte det första jag kom att tänka på... Men när insikten äntligen kom till mig att napp hade han när han somnade för natten och alla gånger under dagen när han somnat också så somnade grabben gott och allt var frid och fröjd.

Sen har vi haft kalas idag också, Cornelia fyller 1 på tisdag och hennes morfar lite mer än så. Tack för fina presenter och väldigt trevligt sällskap!

Måste bara visa lite käcka bilder på vår lilla dam, som just blivit med baddräkt. Pappa A har shoppat finfin rödrandig, men är det inte lite brottare över detta?
 
baddräkten baddräkten framifrån

Söt är hon i alla fall!

badar

Kattf-n?

Vad tror du det femte ordet blev? Det var först "mamma", "pappa", "tack" och "hejdå". Sen kom "kattfan". Vad fick hon det ifrån?

"Barn är otroligt goda imitatörer. Hur hårt man än sliter för att lära dem ett fint sätt uppför de sig ändå precis som sina föräldrar." (Lis Byrdal)

e, c och katten larsson

Kompis E och Cornelia turas om att dra katten Larsson i svansen eller "klappa fint".


Badbaben

I helgen blev det en massa båtåkande. Vi tog en tur själva på lördagen och Cornelia tyckte vattnet var lite för spännande. Om A inte hållt emot hade hon lätt badat. Visserligen var det 20 grader i vattnet, men...

doppa tårna

Äta sand var också spännande.

sötnos på stranden

I söndags var Cornelias farbror D och min kära vän V med ut på båttur. Då blev det bara sol och bad och vi avslutade med grillning på bryggan. Verkligen inte fel!


båtbrud med brillor


Inte bara jag

Det verkar vara en trend att alla bloggande vänner bloggar mindre och mindre. Så även jag. Är det vädrets fel, månne?

När det gäller oss bloggande mammor tror jag det har mer att göra med tidsbrist. När de små liven var små och sov en massa, då hade man tid att sitta vid datorn. Jag är ganska säker på att jag inte är den enda mamman i bekantskapskretsen som knappt sitter ner längre ;)

Nästa vecka är det 1-årskalas! Vart har tiden tagit vägen?

RSS 2.0