Dag 9 - idag

Dag 9, mandag
Sol och bad pa hotellet. Tog det lugnt i solen eftersom Cornelia var lite rod sedan dagen innan och vi skulle ut pa battur dagen darpa.

Dag 10, tisdag
En helt underbar dag pa snorkeltur till Similan Islands! Vi akte med en annan familj som vi lart kanna och hade en fantastisk dag.

Vi blev hamtade pa hotellet strax fore 8, fick fika och prova ut snorkelutrustning och sen gav vi oss ivag pa drygt en timmes batfard. Barnen somnade ratt snart. D.v.s. alla barn utom Cornelia som inte somnade forran det bara var nagra minuter kvar av resan... Som vanligt alltsa.

Similan Island bestar av 9 oar och vi stannade och snorklade vid o nr 9, dar man ibland kan se skoldpaddor. Vi hade tyvarr inte den turen. Sen akte vi till o nr 8 dar vi gick iland pa en helt sagolikt vacker sandstrand och blev serverade lunchbuffe. Cornelia badade i sin kar badring ihop med kompisen I. Hennes bror K fastnade for snorlkingen och han och jag simmade runt och tittade pa fiskar tills det var dags att ge sig vidare till nasta o.

Dags for snorkling pa o nr 7 och har sag vi massor av Hitta Nemo-fiskar. Massor av Dorisar narmare bestamt. Cornelia busade med tjejerna som jobbade pa baten och hoppade over badet pa detta stopp.

Sista stoppet var pa o nr. 4 dar vi fick ga iland pa annu en underbar vit sandstrand. Min vita handduk hade samma farg som sanden...

Till sist var det dags att aka tillbaka till fastlandet och jag tror vi somnade allihop!

Som allt annat har i Thailand: Galet billigt aven detta. Vi betalade 1800 THB per vuxen, alltsa ungefar 400kr, for denna heldag. Da ingick ALLT. Cornelias resa kostade gratis. Resebyran ville ha drygt det dubbla, 3900 THB for samma resa...

Dag 11, onsdag
Sol och bad pa hotellet. Lunch pa den underbara restaurangen till vanster pa stranden ihop med K, 3 ar, och hans mamma.

Cornelia ar numera som en fisk i vattnet och simmar och hoppar fram kanten sa mycket hon bara orkar. Idag akte hon for forsta gangen vattenrutchbanan sjalv och det ar ingen lite bana det =)

Avslutade dagen med tuk tuk till Khao Lak, mat och en massa shopping! Inte klokt att jag fortsatte pruta fastan priset ar nere pa halva utgangssumman och vi prutar om bara nagra kronor. Men aven jag borjar haja det dar med prutandet nu! Vi har kopt linnen, keps, bikini och presenter idag. Och en konstig fagel till Cornelia.

Allt som allt: Tror vi stannar har! =)

Dagarna hittills

Dag 1:
Vi akte hemifran, fick brattom till parkeringen, men sen flot allt pa och vi traffade A:s bror pa Arlanda. Sen en laaaang flygresa som gick valdigt bra. Vi at vi sov och vi pratade med en massa andra foraldrar under resan. Vi packade inte ens upp DVD-spelaren.

Dag 2, mandag:
Borjade egentligen mitt i dag 2 eftersom tidsforskjutningen tog bort 6 timmar. Det var redan eftermiddag nar vi landade i varmen och Cornelia verkade inte tycka det var sarskilt konstigt att ta pa sig shorts och jaga ryggsackar pa en flygplats i 32 graders varme. Vi holl pa att bli av med en vaska, men hittade en exakt likadan kvarliggande och antog (helt riktigt) att nagon tagit fel. A hittade en tjej utanfor med var vaska pa ryggen. Tur vi loste det redan pa flygplatsen!

Sen buss till hotellet, fick valkomstdryck och vaskorna burna till rummet och sen utforskade vi anlaggningen. Bra val vi gjort! Testade maten pa hotellet och sen sovdags!

Dag 3, tisdag:
Resans forsta frukost var en ren njutning. Massor med farsk frukt och kaffe och jag var nojd. Omelett och A var nojd. Korv och yoghurt och Cornelia var nojd.

Lag vid havet, badade i poolerna, at lunch pa mysigt stalle pa stranden och lekte i lekparken pa hotellomradet. Tuk tuk (taxi dar man sitter pa flaket) in till Khao Lak pa kvallen for lite shopping av foppatofflor till Cornelia och mer matstallen att valja pa.

Dag 4, onsdag:
Rutinen har satt sig. Samma saker som foregaende dag och lite mer shopping.

Dag 5, torsdag:
Gick at andra hallet pa stranden och solade och badade lite langre bort. Jag testade thaimassage medan A gick tillbaka till hotellet for att lata Cornelia sova middag pa svalt hotellrum. Massagen var verkligen skon! Ca 60kr for en timmes massage. Man kan latt unna sig det nagra ganger.

Jag avslutade eftermiddagens badande vid poolen med att sla upp foten mote en vass poolkant. Det var inte nagon hojdare. En snall mamma med battre reseapotek an vi hade med oss fixade tejp sa jag kunde fa ihop saret utan att behova sy. Fick sitta med foten hogt hela kvallen. Satt pa uteplatsen och drack drinkar och laste en bok medan A och Cornelia gick ut och at. Man kan ha det varre.

Dag 6, fredag:
Inget bad for mig pga foten. Attans! A och Cornelia rojte jarnet i bade pool och hav. Cornelia har fatt en badring som hon gladeligen satter pa sig och sen simmar runt i. Hon kastar sig fran poolkanten utan bekymmer och blir fangad av pappa. Rutchbanan i poolen ar ocksa poppis, aven om hon inte aker sjalv annu.

Kvallen avslutades med tuk tuk till Khao Lak och vansinnigt stark middag! Herregud, jag trodde jag bestallde en enkel kycklingratt, men det kravdes allt ris jag hade och en extra Chang for att fa i mig allt. Jag var ratt varm efterat.

Dag 7, lordag:
Gav oss ut pa utflykt med Tuk tuk till Elephant Camp ett par mil norrut. Pyttelitet stalle visade det sig, men vi bestallde en Kobrashow pa A:s initiativ. Varfor vet vi inte, A gillar inte ormar... Jag har i alla fall blivit kramad av en pytonorm nu och Cornelia klappade den glatt. Kungskobrorna tittade vi bara pa fran ett avstand av ungefar 5 meter. Det var inte jattekul nar den storsta forsokte rymma. Enligt uppgift var den 100 ar gammal.

Efter denna forsta show matade vi elefanterna med bananer och eftersom Cornelia fortsatte prata om aporna som hon sag nar vi gick in sa bestallde vi aven en apshow. Cornelia kallade apan for Faffa, precis som alla apslaktingar hon ser... Detta var en kul show, men kandes inte helt korrekt eftersom skotaren gick runt med aporna i hart draget koppel under hela tiden. Cornelia var i alla fall valdigt nojd.

Efter detta var vi klara pa Elephant Camp och bad var vantande chauffor att kora oss till White Sand Beach. Dar var det verkligen VITT och det ar vad jag kallar paradisstrand. Fantastiskt!

Vi blev hamtade av var chauffor nagra timmar senare och allt som allt gick hela dagens taxiakande pa 900 THB. Motsvarar ungefar 200kr. Helt ok...

Middag pa hotellet, vilket inte var nagon hojdare. Ok, men inte mer. Daremot var Cornelia nojd som traffade en ny kompis som var snall och bjod pa milkshake och busade jattelange.

Dag 8, sondag:
En lugn dag vid havet och poolen vid hotellet. Jag brande mig lite grann pa en manet, men det var inget allvarligt. Vi slarvade med solskyddsfaktorn och jagade Khao Lak runt efter langarmad solskyddstroja, men det har tydligen inte kommit hit annu. Badklader for bebisar? Finns bikinis for 4-aringarna, men det var inte riktigt det vi hade tankt oss.

Avslutade som vanligt dagen med att ta tuk tuk in till Khao Lak och ata middag.

Finns massor med trevligt folk pa hotellet och manga barn ar det som garna busar med varandra.



Thai update

Vi har det underbart!

Vi har haft toppenvader varje dag sedan vi kom, havet ar varmt och poolerna ar perfekta for en viss liten dam som alskar att bada. Vi har inforskaffat en simring at henne, sa nu plaskar hon runt som en galning i vattnet och vagrar absolut att komma upp. Mojligen gar det att locka med en tur till lekparken pa hotellet, men annars ar det inte latt att fa damen att torka alls.

Vi overlevde flygresan hur bra som helst, Cornelia sov ungefar 4 timmar och vi andra saklart annu mindre. Hon somnande minuten innan de slackte till nattbelysning pa planet och vaknade nar de tande for att vacka allihop. Vi var iaf omstallda till Thai-tid redan forsta kvallen: Vi stupade i sang allihop!

Detta ar livet! Onskar vi hade bokat minst en manad till!

Semester!

Då är det snart dax att dra iväg på bröllopsresa! Thailand, here we come.

Vi ska bada, sola, busa, åka vattenrutschbana (troligen VÄLDIGT många gånger) och ha det underbart helt enkelt! En massa färsk frukt under dagarna och kanske en smarrig drink till kvällen. Jag drömmer mig bort nu, märks det ;)

Bara timmar kvar tills flyget lyfter, nedräkning pågår.

Ha det bra vänner!

Grannarna är bäst

Måste bara visa söta bilden på Cornelia och hennes favoriter: granngrabbarna! Vi var ute på isen och grillade förra helgen. Skoj men kallt. Vi blev kalla innan vi var mätta och gick in för att steka sista korvarna i stekpannan. Vid det laget var vi varma, så det blev glass till efterrätt.

 

grill på is

 

Idag var både Cornelia och grannen M på dagis och de var enligt uppgift väldigt glada för det båda två. M drog runt Cornelia i pulkan under uteleken. Ibland önskar jag att jag kunde vara en fluga på väggen!


Hej älgen!

Igår fick vi finbesök: Herr 8-taggare kom och tuggade på våra äppelträd medan Cornelia studsade upp och ner i soffan och tittade på. Bor man på landet, så gör man.

 

älg


Månen vinner

Cornelia höll sig minsann vaken till tolvslaget igår och fick se sina första nyårsfyrverkerier. Hon tyckte det var häftigt och stog länge i fönstret och tittade på alla fina ljus på himlen. Hon och kompisen V. A och I somnade tidigare.

När vi stog ute på tolvslaget var det dock inte fyrverkerierna som imponerade mest på min dotter. Nej då, månen var helt klart vinnaren där. Hon var så nöjd lilla tjejen, när hennes älskade måne äntligen visade sig på himlen.  

I bilen på vägen hem slocknade hon som ett ljus och vi fick sovmorgon imorse. Klockan var nästan 10 när hon slog upp sina blå.

Gott nytt år! Verkligen!

RSS 2.0