Biten

Idag kom Cornelia hem från dagis med ett tydligt bitmärke på ena armen. Det är en hel käke som bitit henne, men tydligen var det ingen på dagis som märkte när det hände. Cornelia verkar inte ha vrålat eller gråtit, så man undrar lite vad som hände. Ingen vem vem som bet och jag hoppas verkligen att det inte blir något återkommande!

Annars är det böjveckseksem som är bekymmer och som inte försvinner. Det är eksem runt både armveck och knäveck och hon har torra fläckar även på ryggen. Vi smörjer och smörjer, men det försvinner inte. Det blir bättre ett tag och sedan kommer det tillbaka igen. Som tur är river sig inte Cornelia lika mycket längre, så det verkar i alla fall klia mindre.

Imorgon är det pappas lediga dag och själv har jag halvdag. Tänkte jobba hemifrån och sen är det ledig eftermiddag. Nice!

- Var är svansen?
- Dä! säger Cornelia och pekar på rumpan.
- Har du en svans?
- Nä.
- Är det säkert?
- Nä.

Ok... Lilla damen säger "Nä" och nickar när hon menar ja. Det är inte alltid så lätt att förstå. Men hur kul som helst att försöka föra konversationer med henne, även om 90% av det hon säger bara är strunt. Tror vi. Det kan också vara lösningen på världsproblemen, det återstår att se.

Telefon + majs

Varför bara äta när man kan prata i mammas mobil samtidigt? När mamma dessutom är sjuk och tråkig kan man passa på att ta telefonen utan att hon märker nåt =)

telefon och majs


Nattskräck?

Några kvällar nu på sistone har Cornelia vaknat och bara vrålat rakt ut. Hon sover först ett par timmar och sen tar det oss minst en timme att få henne lugn när hon vaknat.

Stackars liten bara gråter och hulkar. Kommer till ro en stund tryckt mot mig och med armarna hårt om min hals. Sen skakar hon plötsligt till och börjar hicka av gråt igen.

Vi kan inte komma på vad felet är! Kanske drömmer hon mardrömmar. Kanske är det alla intryck på dagis som tar sig annorlunda uttryck.

Oavsett orsak: Hoppas skrutt får sova inatt!




10 dagar

För 10 dagar sedan frågade min man mig:
- "Älskling, när var det vi gifte oss?"

Vi skrattade ett bra tag när han insåg vad det var han frågat. En sån fråga som man bara inte FÅR ställa!

Herregud, då hade det gått 10 dagar sedan vi gifte oss. Årsdagar är nog bara att glömma... ;)

Åre

Jag är otroligt sugen på en tur till Åre före jul. Tänk massor med snö, vind i ansiktet, hög fart, sladda in för en varm latte, njuta av en sprakande brasa...

Nu för tiden med tilläggen: Pulkaåkning, snöbollskrig, After ski med liten tjej på axlarna och finfina hörselskydd, mysig middag hemma i lägenheten...

Jag vill, jag vill, jag vill! Familjemys eller tjejhelg? Beror på min man det...


Första riktiga dagisveckan

Nu har Cornelia gått sin första "riktiga" dagisvecka och allt har gått bra. Förutom att hon sov middag så länge idag att en av fröknarna till slut drog in hennes vagn i lekrummet för att hon skulle vakna av allt stoj. Det problemet har vi inte direkt haft hemma... Någonsin. Idag snackade vi sova två timmar på raken, det brukar vara runt en timme och dagen i vanliga fall.

Det är konstigt att lämna på dagis nu på morgnarna. Rutinerna blir så annorlunda och även om jag jobbat nästan ett år på deltid så är det ändå annorlunda att faktiskt lämna bort lilla skruttan till någon annan hela dagarna. Det känns så fel att bara krama om henne vid lämningen, sätta sig i bilen och åka därifrån. Jag vill krama och gosa och pussas hur länge som helst! Jag har dock läst på, så jag vet att enkla raka avsked är det bästa för barnet. Men mamma då? Ja, har man varit näst viktigast i mer än ett år så fortsätter man nog med det ett tag till...

Den nya morgonrutinen är i alla fall väldigt mysig: Om Cornelia inte hunnit vakna av sig själv vid 7 så tar jag med välling in till henne när jag väcker henne och så sitter vi och myser i stora sängen i hennes rum medan hon slurpar i sig välling. Hon verkar verkligen uppskatta det och det är skönt att verkligen hinna med en liten mysstund innan vi ska vara på dagis 7.30.


... och här sitter jag...

...med ett glas rödvin i handen en helt vanlig tisdag. Jag och A har testat nya lergrytan, så snart blir det örtbakad fläskfilé med potatisgratäng och som sagt: ett glas rött. Vardagslyx!

Cornelia sover efter en skoj dag på dagis. Idag fick hon beröm för att hon börjar ta för sig mer. Äntligen säger vi, som sett en ganska försiktig tjej visa sig på dagis. Vart tog vårt busmonster vägen? Jodå, hon var därinne. Hon skulle bara kolla läget innan hon tittade ut. Nu röjer hon järnet på dagis, som alltid hemma.

Favoritlek just nu? Ringa farfar på telefonen! Hon kommer med telefonen i högsta hugg, rycker pappa i byxbenet och sätter luren mot örat:
- "Allåallåallåallåallååå? Faffa? Allåallåallåallåallååå?"

En massa fint

Vi har fått en massa fina bröllopspresenter och i helgen ska saker testas och sättas ihop och skruvas upp och allt vad det är.

Chokladen som vi fick i present från mina jobbarkompisar är redan uppäten och idag har vi testat den mycket snygga köksmaskinen som vi fick i bröllopspresent av min familj. Pappa hade kollat "Bäst-i-test" och vi får se resultatet när brödet ska ätas imorgon efter en natts jäsning.

krups


Imorgon blir det nog juice i nya champagneglasen, nybakt bröd serverat på ny fin bricka och gelehjärtan till efterrätt. Det kanske kan bli grillat till lunch sen också... Bra start på helgen!

Badsuccé och skoj med eld

I måndags hade vi familjemys. Först dagisinskolning, sen badhuset i flera timmar (succé!) och till sist lite eldning hemma. Alltihop passade Cornelia, men vi trodde inte att badhuset skulle vara en sådan hit.

Det var bad i flera timmar och hon testade på att bubbla under vattnet (dags att ta Baddaren redan?), själv hoppa från kanten och åka stora rutchkanan. Det var riktigt skoj!

 

höst

höst2

Mammas busfrö! Och pappas ;)


PaNG på dagis

Nu har mammas lilla dam börjat på dagis. Den här veckan är det inskolning som gäller och Cornelia och pappa A gör tillsammans denna aktivitet. Hittills har det gått hur bra som helst och igår knatade Cornelia runt själv på dagiset medan pappa A blev sittande med två av de lite äldre barnen och en bok. Så det kan gå...

När det var dags för vårt bröllop i lördags var Cornelia underhållare tills vi (något försenade) anlände till kyrkan. Cornelia hade under väntetiden visat alla de andra var den skojiga trappan var och många gånger upprepat ordet "TRAPPA" ifall någon skulle ha missat att detta är ett av de senaste favoritorden.

Annars är det ord med NG-ljud i som är poppis för tillfället. PANG, BANG och GUNG är skoj att säga. Jag har försökt lära Cornelia att säga GUNGA istället för GYJA men det är helt omöjligt. GUNG går bra att säga, men när jag säger GUNGA så ser hon överlycklig ut, pekar ut genom fönstret och säger GYJA!!!

Nu är vi gifta!

Det var en helt magisk dag från början till slut! Nu är vi gifta och vi har verkligen de bästa vännerna och den bästa familjen man kan tänka sig!

bröllop

kyrktrappan

tårta


RSS 2.0