Thailand it is

Jodå, nu har vi bokat flyg till Thailand i februari 2012. Nice! Jag kollade upp vaccinationer för Agnes först, men det var inga konstigheter. En Hepatit-spruta som funkar att ta även om hon inte hinner fylla ett år.

Nu är det dock sommar utomhus och det ska vi njuta av först. A stod och tittade ut över sjön för en timme sen och jag skickade iväg honom på en båttur. Bäst att passa på när sjön ligger blank och solnedgången är så tjusig. Hoppas han kommer hem med gös!

Katten Anton

Cornelia börjar ge namn åt sina gosedjur och dockor. Tidigare har de absolut inte hetat något om man frågat henne, men nu heter dockorna ofta Agnes och igår döpte hon sin svarta katt till Anton. Det senare efter pappas jobbarkompis som var och hämtade A igår kväll för att åka på fest.

Jag och tjejerna fick en tjejkväll med hembakt pizza och popcorn och vi lyckades få Cornelia i säng med Agnes konstant ammande under tiden. Första gången jag hade båda tjejerna själv vid läggdags. Faktiskt tror jag att vi klarade hela kvällen utan en enda konflikt mellan mig och Cornelia. Kan det vara möjligt?

Agnes pratar och skrattar mycket. Hon börjar få någon slags rutiner och brukar sova ca 2 - 4 timmar i sträck på förmiddagen. Sen är det en ganska lång eftermiddagslur också och har man otur sover hon 19 - 22 och är vaken när jag vill lägga mig. Men det brukar funka rätt bra, inget att klaga på. För tillfället är hon en tjej som är lätt att ha att göra med och hon är nöjd för det mesta.


Piano

Pappa flyttade ut ur sitt hus - mitt barndomshem - i förra veckan. Pianot bor därför hemma hos mig nu och det är underbart att få spela igen. För tillfället låter det tyvärr bedrövligt: ostämt piano och ovana fingrar. A har beställt temat till Änglagård av mig, vilket jag inte har noter till. Det ska fixas, förutsatt att det finns pianonoter...

Cornelia uppskattade inte alls mina försök till piano + allsång idag. När jag spelade Bä bä vita lamm så undrade hon vad jag spelade. Jag behöver nog öva lite, det är ju inte precis en avancerad låt vi pratar om. Å andra sidan så frågar hon ofta sin far vad han gör när han sjunger godnattvisa för henne...

Bubbel

Agnes pratar och pratar, särskilt om hon får en puss på munnen. Det ser så härligt ut när hon får en puss och först reflexmässigt gapar som en fisk, sedan ler stort och till sist börjar med en massa söta ljud. Så länge jag tittar på henne fortsätter hon le. Härligt!

Ikväll har vi varit på vårfest på dagis. Cornelia ville INTE vara med och sjunga med de andra barnen, utan satt i stället med oss i familjen på picknickfilten. Sjöng gjorde hon ändå och efter sångstunden visade hon upp lillayster för alla som ville se. Ganska många alltså...

Agnes sov för övrigt i ett sträck 22 - 03.30. Mamma gillar't!

Jo, så är det ju...

A och Cornelia diskuterade att pärlorna snart måste flytta från sin plats längst ner i en hylla eftersom det kan vara farligt för bebisen Agnes. Cornelias slutkommentar visar en viss insikt:

"Pärlor är faaarligt för bääääbisar! Dom kan sätta i halsen å då döööör dom!"

Mm, riktigt så drastiskt brukar vi inte förklara saker, men hon kopplar rätt bra själv.

Favvofiskar

Agnes favoritplats - efter mammas bröst såklart - är skötbordet. Där hänger den ganska fula mobilen från Ikea som alla bebisar verkar älska.

agnes på skötbordet



fiskmobilen från ikea

Den röda är favoriten. Även storasyster kunde ligga länge och följa den röda firren med blicken.


Agnes och Albin

Agnes har äntligen fått träffa nästan jämngamla Albin. De ser i alla fall ut att vara lika gamla, men Agnes är nästan en månad äldre.

agnes och albin sträcker sig efter mobilen

I Albins säng finns en fin mobil som snurrar och låter. Båda verkar älska den och de låg länge och titta på den.

agnes ler

Det har inte varit lätt att fånga Agnes leende på bild, men här jag jag (nästan) lyckats.

agnes och albin

Agnes klappar Albin på kinden. Sötnosar =)

Bebisar är olika!

Cornelia vägrade ligga i vagnen när hon var liten. Det var OMÖJLIGT att få henne att somna i den. Alltså: När jag ville gå promenad fick jag söva henne i famnen, lägga ner henne i vagnen, hoppas att hon inte vaknade direkt, börja gå, hoppas att hon inte vaknade under promenaden och om hon vaknade var det dags för bärsele alternativt ha en skrikande unge hela vägen hem. När hon blev lite större, runt fyra månader, gick det att sjunga för att få henne lugn.

Idag var Agnes med på gå/löpning med mamma. Hon var vaken hela vägen. 40 minuter vaken bebis som var nöjd till sista kilometern. Varför missnöjd då? Jo, det bajsades friskt. Sedan var hon nöjd igen resten av vägen.

Olika barn - olika vagnar. Jag är lycklig för jag kan motionera! Och jag har världens finaste familj!

9 veckor

Agnes älskar fiskmobilen från Ikea. Hon kan ligga länge på skötbordet och titta på den. Den röda fisken är mest populär, Cornelia tyckte likadant när hon var bebis.

Magen är sådär. Gasig från och till, men dagtid är Agnes rätt så nöjd även när hon ligger på rygg.

Nappen tröstar bra och hon stoppar själv in den i munnen om hon tappar den och om den ligger i bra lutning mot munnen. Det är knytnäven som gäller när nappen ska boxas in och det funkar ibland. Nyss spottade hon ut nappen, kräktes och tryckte in nappen igen. Kräkan hamnade tyvärr på mig :)

Bockarna Bruse

Cornelias favoritsaga för tillfället är Bockarna Bruse. Hon har en favorit på YouTube som faktiskt är rätt kul även för mamma och pappa. Hon ska absolut se den, men det är otäckt när trollet ska ta bockarna.

När A och Cornelia traskade över en bro på Vinön i helgen så fick de stanna och leka bockarna Bruse en stund. Då var Cornelia i sitt esse och talade om för "trollet" att han inte skulle äta Cornelia för det kommer större efteråt: mamma och pappa =)

Lunka gå

Idag har jag varit ute på första joggingturen sedan liten kom till världen. Eller jogging och jogging... Det fick bli intervaller med jogging och snabb promenad emellan. Måste skona benhinnorna, man är ju inte direkt tränad... Jag har nog inte varit så här otränad på åtminstone 7 - 8 år tror jag.

Jaja, jag är snart i form igen! Hoppas jag :S

Minifom + Sempers magdroppar

Agnes har sovit hur bra som helst de senaste två nätterna. Och varit nöjdare på dagarna. Jag misstänker magdropparna :)

Vi började med Semper-dropparna i fredags och de verkar ha hjälpt mot de sista gasbesvären. Underbart! Jag gillar den typen av medicin som kallas probiotika: "För liv". Semperdropparna är enbart en extra kick med aktiv bakteriekultur, så det är bara bra för magen.

Agnes mage mår alltså bra, men stackaren lider fortfarande av sin andra förkylning.

Dags att njuta av solen medan A och Cornelia åker båt!

8 veckor

Agnes är väldigt mysig just nu. Hon tittar gärna på mig och om jag ler så ler hon ofta tillbaka. Hon är väldigt stark i nacken och när jag kramar henne mot mitt bröst så lutar hon sig bakåt så att hon ser mitt ansikte. Sen tittar hon så länge hon orkar. Underbart mysigt att verkligen få kontakt.

Hon fick godkänt på gårdagens BVC-besök: 3895g och 53 cm lång. Själv fick jag godkänt på hur-mår-tvåbarnsmamma-kontrollen. Fint väder dessutom!

2 års sorg

Det är två år sedan mamma dog. Jag gråter fortfarande när jag tänker på timmarna efter pappas telefonsamtal: "Det har hänt något. Kom hit så fort du kan."

Jag körde dit fort, försökte tänka att det inte var något allvarligt som hänt. Möhippa, möhippa, möhippa! Det är klart att det är dags för möhippa. Jag kunde inte köra bilen när jag tänkte på vad som kunde ha hänt. Det var pappa som ringde. Det har hänt mamma något. Tårar. Möhippa, möhippa, kanske är det möhippa! 

Ambulansen stod på uppfarten och jag vågade knappt gå in. Det var ju ingen brådska utanför. Jag visste att jag skulle få ett hemskt besked snart. Ambulanskillarna stod och väntade. På mig. Pappa satt på soffan. Mamma fanns inte längre.

Det har gått två år redan. Jag önskar att mamma kunde få se vår lycka och dela den. En liten Agnes som mamma aldrig fick träffa och Cornelia som mamma älskade.

Jag minns och jag saknar.

Förkylningar och hunger

Sova på mamma är det som gäller eftersom Agnes är förkyld. Igen. Så vi sover inte så bra någon av oss för tillfället. Jaja, det rättar till sig.

Just nu sitter jag i soffan och ammar Agnes. A packar in all mat från veckohandlingen samtidigt som han försöker laga mat och hantera en trött, arg och hungrig Cornelia som absolut vill cykla fastän det regnar. Cornelia har redan ätit lite hos farmor och farfar, men det verkar inte ha räckt. VRÅL och GRÅT och SKRIK är det nu eftersom Cornelia inte får som hon vill.

How wonderful life is

Jag har nynnat i flera dagar på Moulin Rouge-varianten av Your Song. Det är en textrad som fastnat i huvudet:

"How wonderful life is now you're in the world"

Jag och A hade den sången som solosång i kyrkan vid vårt bröllop och med Cornelia och Agnes i våra liv är det helt enkelt wonderful!

En vanlig dag

7.30 Alla vaknar, Cornelia kommer traskande och kryper upp i vår säng. Mys!

8.00 Frukost. Välling till Cornelia, Minifom och amning till Agnes.

9.00 Blöjbyten, påklädning, tandborstning... Tar lätt 30 minuter för Cornelia om hon ska göra allt själv och dessutom vara på bra humör. Agnes är ofta skrikig på förmiddagen, så risk finns att denna procedur tar lång tid för familjen.

11.00 Klara att hitta på något! Men först behövs mellanmål. För båda tjejerna.

12.30 Lunch. Cornelia är hungrig! Agnes har sovit gott i vagnen någon timma, sover nog minst två till. Kaffe till mamma!

14.00 Gunga. Cornelia älskar det och kan sitta nästan hur länge som helst. Om Agnes sover kan jag träna medan jag puttar på gungan. 10 utfall - putta - 10 knäböj - putta.

14.30 Amning och mellanmål.

18.00 Kvällsmat. Förmodligen rätt mycket bytande av platser, mat på golvet, mjölk duger inte - det ska bytas till vatten - och sen tilbaka till mjölk, o.s.v.

19.00 Maratonamning och gos fram till läggdags.

20.00 Cornelia ska sova. Det tar en stund att klä av sig och göra sig i ordning. Pappa har tålamod.

20.30 Välling, godnattsaga och Trollmor för Cornelia.

22.30 Sängdags för oss andra.

00.30 Vi somnar... Agnes kräktes, bajsade och var gasig. Vi är trötta.

02.30 Cornelia vaknar och pappa går in till henne. Troligen somnar han där.

03.30 Agnes vill ha mat. Ammar i sängen, somnar om på fem röda.

06.00 Agnes vill ha mat igen.

06.30 Cornelia vaknar tidigt. Attans :)

RSS 2.0