Agnes dop

Agnes dop gick som det kan gå ibland: hon vrålade och vrålade och VRÅLADE. Jag provade allt och prästen såg rätt stressad ut. Han verkade inte vad vid att halva familjen satt på huk på golvet... Till sist sa jag till prästen att vi behövde en paus. Jag tror att vi hade tagit oss ungefär 5 minuter in i dopgudstjänsten vid det laget.

Gästerna sjöng "Gud som haver" medan jag och Agnes gick en sväng. Vi hälsade på alla gästerna, Agnes lugnade ner sig, vi fick äntligen stoppa in nappen och sen somnade hon... Dopet fortsatte, Agnes sov och blev såklart arg när hon plötsligt fick vatten på huvudet. Massor med vatten. Faktiskt väldigt mycket vatten. Jag har aldrig sett något barn få SÅ mycket vatten på sig.

Döpt blev hon, och vi fick träffa en massa goa vänner och släktingar. Härligt!


dop

dop c

dop a

Stl 62 vs. 98

Agnes och Cornelia var exakt lika långa vid 3 månader upptäckte jag när jag kollade i deras BVC-böcker. Bra att veta när jag hamnade på rea på PoP och skulle bestämma vilken storlek jag skulle handla inför hösten. Hoppades hitta en jacka till Agnes, men det fanns bara från stl 74. Hon är på 62 nu, så 74 dröjer nog ett tag.

Har i dagarna gått över till Pampers stl 2 på blöjor, vilken milstolpe...

Lite viktigare är att Agnes börjar bli mer medveten. Spegeln är kul, men min spegelbild är mer intressant än hennes egen. För det mesta. Hon grep tag i min hand idag när jag höll den framför henne. Hon härmar mina munrörelser när jag gör olika ljud eller sträcker ut tungan. Sitta i soffan är också kul, bekvämt lutad mot soffkuddarna.

Cornelia använder numera enbart blöja på natten och när hon ska bajsa. Olyckor någon gång ibland, men för det mesta hinner hon till toaletten i tid. Herregud, hon är stor nu.


Allt har sin tid

Jag saknar lite filosofiskt prat faktiskt. Numera blir det mest praktiskt alternativt härliga diskussioner med Cornelia. Om allt i och för sig, även livet och döden. Ändå saknar jag att diskutera på ett lite djupare plan, men det kommer väl en tid för det igen.

Idag har Agnes varit på vägning på BVC: 4385g och 57,5cm. Mini fortfarande alltså och hon håller sig på sin kurva två under medel. En välmående mini är hon dock. Gött. Dagens spruta har inte gett några biverkningar ännu, så jag håller självklart tummen för en lugn och skön natt. Sov gott!

RSS 2.0