Kyrkis?

Jag hade tänkt ta en tur till kyrkis med Agnes. Vi har varit dåliga på att gå dit, men jag tänkte att IDAG ska vi minsann få till det. Tänkt ja.

Agnes är väldigt pigg fortfarande. Just nu spelar hon piano och sjunger för full hals. Det verkar inte som att hon tänkt somna än på en halvtimme, vilket betyder att hon kommer att sova rakt igenom hela babycaféet. Om jag stoppar in henne i bilen nu somnar hon garanterat på tre röda och vad ska jag dit och göra då? Bättre hon får busa av sig en liten stund till och sova gott i flera timmar sedan. Jag gör ett nytt försök om två veckor.

Nu ska jag och Agnes öva lite på pianot. Jag inväntar noter från Skottland (av alla ställen), ska postas idag =)

Lära-gå-vagnen eller diskmaskinen?

Den här veckan har Agnes fått kläm på att gå med vagnen och knatar på, något stadigare för varje dag. Ibland tar hon sin Volvo istället, hugger tag i ratten på den och backar bilen runt i rummen.

Allra mest nöjd är Agnes om jag glömmer att stänga luckan till diskmaskinen. Den är väldigt kul att klättra in i nämligen och man kan slicka på massor med spännande saker däri.

Mamma är oerhört dum när hon lyfter ner sin Agnes och stänger luckan. Då ylas det ända till grannen.

7km +

Jag har blivit bekväm (och trött) på gamla dar, men löpningen börjar komma igång så smått. Tanten har varit ute på ett par rundor och idag tog jag årets första tur på den trevliga 7,7 km-rundan. Mycket skönt att ta sig runt den i joggande stil.

Gött!

Mina kära tjejer var som vanligt med pappa A på gympa medan jag sprang. Det var terminsavslutning idag och de fick GLASS. Oj, jag hade en nöjd 3-åring här hemma. En 3-åring som berätta för alla att mamma var ute och sprang. Tur jag verkligen gjorde det och inte däckade i soffan som jag ville göra. Ville väldigt mycket faktiskt.


Badhus och kusinbus

Tjejernas kusiner är på besök hos morfar den här veckan. Igår var Cornelia med dem på Lek- och Buslandet och idag tog jag med tjejerna till badet i Arboga för ännu en kusindejt.

Cornelia badade i stort sett konstant i fyra timmar och kusinerna släppte henne inte för en sekund. Agnes badade friskt hon också, och lärde sig att backa ner från kanten och hålla i sig med händerna i kanten. Hoppa i sittande från kanten var heller inga problem. Skönt!

Reser sig och går utefter möblerna

Agnes övar och övar på att stå. De senaste två veckorna har det hänt saker med rasande fart. Hon ställer sig utan problem mot möbler och flyttar sig mellan möbler om de är nära.

Igår och idag har hon övat på att resa sig från sittande till stående genom att sätta händerna på något i knähöjd innan hon reser sig helt upp och släpper taget. Hon står några sekunder innan hon tippar, nästan alltid framåt. Öva, öva, öva är hennes melodi. Envis =)

Påskelefant

Andra dagen med påskgumma. Cornelia tog god tid på sig att rita påskkort och skriva "Glad påsk" på dem. Idag faktiskt inte spegelvänt som gårdagens kort. Medan jag klädde på Cornelia påskutstyrseln somnade Agnes. Typsiskt. Vi fick i alla fall en påskkärring i år =)

Redan hos första grannen fick Cornelia fullt på moppens flak: Hon fick med sig en elefant hem! Påskrundan avslutades senare hos nya grannarna där A hjälpte till att fälla ett par träd när vi ändå var där.

c påskkärring


Sötaste påskkärringen ever


c påsk med elefant

 

Ja, en elefant på hjul kan man också få



c elefant och moppe


Den fick plats på moppen också!

RSS 2.0