Välling

Måste dokumentera Agnes och vällingen också:

Tredje kvällen nu som välling funkar. Först 100ml per kväll och nu ikväll 150ml. I natt fick hon en flaska även vid 5-tiden för att somna om, men det hjälpte bara en kort stund.

Lillan är inte lätt att ha att göra med på morgonkvisten tyvärr. Någonstans efter 3 vaknar hon vanligtvis och är svår att få att somna om. Amning hjälpte inte i natt, inte att försöka rapa eller massera magen heller. Promenera runt gick en stund, men att lägga ner var omöjligt. Välling fick henne till sist att somna.

Tyvärr vaknade hon ordentligt vid 6 igen och det var inte så skoj... Tutte hjälpte korta stunder, men till sist vaknade även storasyster av illvrålen när Agnes tappade tutten. Suck.

Vad som händer i natt återstår att se. Jag hoppas på sömn! God natt.

Bilder på babysim

Babysim med Agnes är hur mysigt som helst! Hon älskar't, vi älskar't!

 

a och a simmar

Pappa kan bubbla. Där ser man.



a får vatten över huvudet

Så här ser man ut när man får vatten över huvudet...



a och a i badet

Ligga på rygg är inte så kul först, men man vänjer sig.



a jagar leksak

Jag simmar! Jag ska ha den där figuren!



a och k badar

Nu är jag trött och då vill jag pussa mamma!


Vad är det för?

Varför ska man säga "Varför då?" när man kan säga "Vad är det för?"

Ja, det kan man fråga sig. Cornelia har valt att säga det senare alternativet femhundra gånger varje dag.

Ordet "jälar" kommer mer och mer tyvärr. Igår körde hon det tre gånger och det verkar komma från favvokillen i huset mitt emot. Han är året äldre och har storebror som nog kan några svordomar. När jag talade om för Cornelia att det finns ord som man inte får säga så berättade hon att det får man visst! För det gör M!

Däcka i soffan

Efter en heldag med tjejerna på Ikea och Marieberg och sen babysim som avslutning, så är jag helt färdig. Nu tänker jag och Agnes slappa i soffan tills A och Cornelia kommer med den andra bilen från badhuset. De var inte riktigt färdigbadade när jag och mini drog...

Cornelias första bokstav

Givetvis är Cornelia ett barn av 2000-talet och valde att skriva sin första bokstav på min Iphone. Vad ska man annars med touch-skärm till. Ett "A" blev det givetvis: A som i Agnes och A som i pappas namn.

 

Cs första bokstav, ett A såklart!


Första lekdejten utan päron

Cornelia ville absolut leka med någon kompis idag och som tur var ville bästisen I gärna komma och leka. Det var första gången I var iväg och lekte själv och första gången C haft en kompis här (förutom grannen M, men det är ju grabben i huset bredvid). Det gick hur bra som helst, de lekte jättebra större delen av tiden och rök ihop ett par gånger.

Det är två tjejer med stark vilja och det kan ibland bli jobbigt för båda. Pappa A fick avstyra bråk när båda tjejerna absolut skulle ha på sig Pippi-kläderna. Det blev en kompromiss, då de fick dela på kläderna och ha lite var. Sen bråkade de när de låtsades köra Buster-båten. Det är viktigt att båda får köra lika länge... Ett tag var de inte kompisar längre, några minuter senare kramades de. Kul hade de i alla fall och de vill gärna sover över hos varandra nästa gång. Jag tror dock vi väntar några år med det.

Jävlar, första svordomen

"Jälar va fort det går!"
Om karusellerna vi såg idag. Hoppsan. Första svordommen. En promenad på ca 50 m genererade detta ord fyra gånger... Och ja, jag har sagt det vid ett tillfälle senaste veckan. Opps.

Några andra av dagens kommentarer:

"Jag är såååå fettig, mamma! Jättefettig!"
Fettig = svettig. Cornelia skvätte vatten i ansiktet och låtsades vara svettig och torkade av sig med en handduk. Jag kan inte påstå att hon såg fettig ut, det gör inte barn generellt.

"Nej mamma, jag kan inte äta nu. Jag måste krama Angis!"
Det är riktigt, prioriteringarna sitter där. Och Agnes är faktiskt svårt att säga.

"Säg SKITKORT!"
Cornelia tog kort på mig och A och vi brukar säga KOSKIT när vi ska ta kort. Det blev lite bakvänt. Men skrattade gjorde vi!

Ett ord som fortfarande återkommer ibland, dock inte så ofta längre, är FITTAOST. Herregud, jag höll på att skratta ihjäl mig när jag hörde henne säga att hon bara ÄLSKAR fittaost. Givetvis är det festost det handlar om. Givetvis.


Sitta stadigt

Det släppte ordentligt idag och nu sitter Agnes stadigt. Rätt som det var så slutade hon tippa och det har gått bra resten av dagen. Hon har suttit en hel del sista veckorna, men inte riktigt pålitligt. Hon börjar också vilja ta sig framåt tösen, men det går frustrerande långsamt.

Favoritleken idag var att putta omkull tornen med klossar som storasyster byggt. Tur det är mjuka klossar! Cornelias favorit idag var cyklingen. Uppför garageuppfarten och ner igen med väldig fart. Hon sken som en sol.

Vi hade en mysig dag idag med finbesök och skön barnfri kväll i TV-soffan. Finns fördelar med att båda barnen somnade före 20: Man kan se på film!

Imorrn: Öppen förskola, skoshopping och lunch hos kompisar. Tror jag.

Natti natt.

Höstens första förkylning

Cornelia har haft feber under natten och har ont i halsen idag. Stackars liten. Igår trodde jag att hon var i stort sett frisk och att det aldrig skulle bryta ut ordentligt, men jag hade fel. Dagens babymys med L och lilla I blev inställt och nu sitter vi i soffan och tittar på TV.

A fyllde år

Jag putsade öppna spisen på altanen, det var en kul present. Jag har aldrig putsat något förut, men det gick rätt så bra. Pappa och M kom på morgonen och hjälpte till. Nu ska putsen torka, sen målas och sen kan vi stryka det arbetet från "att-göra"-listan.

 

I present fick han några foton av mig och tjejerna också.

 

a dopklänning

 

c närbild

 

a solhatt

 

c strand i danmark

 

c och a

 

a med schysst frilla


Babysim

Jag och Agnes drog iväg själva på babysim idag eftersom Cornelia varit lite hängig ett par dagar.

Agnes älskar badandet! Helt underbart att bada med henne. Inga problem att bada de där 30 minuterna, inga problem att testa nya saker och hon ställer glatt upp på duschandet efteråt trots att det är kallt i duschrummet. Jag njuter och Agnes njuter. Härligt!

Morfar och M fick vara hemma och barnvakta istället för att hänga med till badhuset och Cornelia fick tro att vi bara skulle iväg och handla. På så vis slapp hon bli jätteledsen, men jag handlade på vägen hem för jag ville inte ljuga. Jag ser fram emot nästa veckas bad och jag misstänker att jag har två tjejer som kommer att bada med stora leendet då. Tills dess kör vi vidare med baljan i badrummet.

två tjejer i badbaljan




Sova går så bra så

Agnes sover utan att äta på nätterna och det är underbart. Sista ca 2 veckorna äter hon vid 19-tiden ca och sen vid 5 på morgonen. Underbart! Hon kan vakna några gånger på natten, men somnar om när man stoppar in nappen, pussar henne på kinden och/eller lägger en hand på hennes mage.

Ibland vaknar hon ordentligt en gång på natten och det krävs att vi är uppe och går med henne några minuter. Oftast är det en rap som vill upp, ibland är orsaken inte så given. Ofta byter vi en blöja på morgonkvisten och sen somnar hon gott igen. Sen sover hon till 7 - 8 ungefär, ibland längre.

Det är ju inte att jag klagar just nu direkt... Speciellt inte då Cornelia somnar lätt på kvällen och ibland sover hela natten utan att ropa på pappa. A lägger sig oftast hos henne när hon vaknar (OM hon vaknar). Vi är alla med andra ord relativt utvilade just nu. Peppar, peppar!

Hon är en kille!

Cornelia ville ha en killbebis och har därför målat skägg på sin docka. I min 3-årings huvud är alltså skägg = kille. Hon var väldigt noga med att tala om att hon hade fixat detta och att det var en killbebis fastän hon inte hade snopp!


docka med skägg

 

Cornelia har lite nu och då ont i magen och då brukar hon förklara att det är för att hon har en bebis i magen. Jag har ingen aning om hon faktiskt har ont i magen, men en bebis är det inte däri i alla fall, DET är jag säker på.

Förutom att måla skägg kan Cornelia skriva bokstäver har jag upptäckt. Rätt som det var bestämde hon sig för att skriva ett stort A och javisst: ett stort A blev det. Ska man lära henne läsa och skriva, tro?


Stål och blåsor

En härlig helg har det varit. Min 30-årspresent gick av stapeln, vilket innebar smideskurs med mina syskon. Vi hade riktigt skoj, fick ont i händerna efter en timme (!) och kom hem med ett gäng finfina smidessaker. En av våra prylar är dock svetsad, men jag säger inte vilken.

Jösses, jag borde ha övat med hammaren innan! Mina händer gillade inte att använda hammare i två dagar... Stora blåsor blev det fort, men jag tejpade händerna med maskeringstejp och då gick det bra. Innan tejpningen försökte jag använda vänster hand och det var ingen hit. Den har ingen kraft och definitivt ingen precission =)

Helgen innebar även "ledigt" från barnen, eftersom A tog dem hela dagarna. Det var tydligen det mina stackars axlar behövde, för de är väldigt mycket bättre. Äntligen. Ett visst mått av träning med hammare och stål kan även det ha bidragit.

Imorrn händer det spännande grejer här hemma, återkommer!

Sova =)

Helgen var ett under av sömn för min del och jag älskar min man väldigt mycket när han tar Agnes på nätterna. Han klappar och pussar och bär lite och lilltjejen somnar om. Utan mat. Själv sover jag underbart när jag vet att resten av familjen har det bra. Och SÅÅÅ skönt att inte behöva känna mig som en levande napp.

Alltså vet vi nu att Agnes sover bra även utan mat en gång i kvarten/varannan timme beroende på humör. Alltså borde det fungera även när jag tar Agnes på natten. Tyvärr har jag fortfarande vansinnigt ont i nacken/ryggen och klarar inte att bära, så när jag inte orkar bära mer ger jag mat och lillan slocknar på två röda. Eller så kommer min fina man och tar över och Agnes somnar på två röda även då... Jaja, vi är glada i alla fall =)

Imorgon är det vaccination och läkarbesök på BVC och vår våg här hemma indikerar en kraftig viktuppgång. Majs- och potatispuré ihop med havregröt och diverse fruktpuréer kan ha den effekten.


Vi tyckte det var tyst...

... vilket berodde på att Cornelia inte lekte tyst längre utan hade slocknat i sängen med mockasinerna på och lampan tänd. Leka tyst gör man när lillasyster sover. Och somnar på egen hand i sin säng gör man ALDRIG. Förrän idag.

 

c sover


Dagens citat: Livets mysterier

Cornelia, 3 år om hur hon blev till:

- "Först var jag i pappas pung". Jo, så säger pappa att det går till, mamma hävdar att livet börjar i mammas mage.

- "Sen bajsade han ut mig". Åh fan.

RSS 2.0