Knips knips

Dagens ögonblicksbild:

cornelia och stora kräftan

Denna gigantiska kräfta skulle med lätthet knipsa av ett finger på Cornelia. Om vi skulle låta henne leka med kräftorna som hon själv gärna önskar, vill säga...

Sitta stilla - not!

A konstaterade just att Cornelia nästan aldrig sitter stilla numera. Det är så det är. Full rulle hela dagarna.

De sista veckorna har det hänt massor och nu är Cornelia tjejen med upptäckarlust utan dess like. Man får vara med så det inte händer en olycka... Trappor är väldigt skoj och idag kom Cornelia på att det faktiskt går att nerför dem. Man behöver inte backa krypandes. Suck. Bara att vänta på första framstupa från trappan...

Det är även kul att åka båt. Idag blev det en tur över sjön till farmor och farfar och besökande släktingar. Båtåkande utförs helst stående i fören med vinden i håret. Alternativet är sovande i vagnen ;)


Skogsmulles comeback

blåbär
Bild: Blueberry.

Nu har jag och syster varit ute i skogen några gånger och plockat massor med blåbär och en del kantareller. Cornelias kusin M var med en tur till skogen och då träffade vi två vildsvin på vägen. Hjälp!

Idag var kompis A med och då blev det kaffepaus i halvtid. Mycket trevligt med skogsturer! Synd att säsongen är så kort bara!

Nu kokas det saft på en massa olika bär och jag ska hem och koka sylt framåt kvällen. Jag tror det blir smörstekta kantareller på mackan ikväll... Hinner jag med en tur till skogen sent ikväll, tro?

Semester med båt?

Vi väntar på att vinden ska mojna så att vi kan ge oss iväg på en liten båtsemester.

Satans otur att det ska blåsa så mycket just när vi har lånat morfars båt ett tag. Vi hade tänkt ge oss ut i söndags och dåligt väder brukar inte stoppa oss. En hel sjö med vita gäss och kulingvarningar är däremot inte något vi gillar. Speciellt inte i lånad båt med bebis som helst vill bada och leka på stranden. Vi inväntar något mindre blåst och jag tror det kanske börjar lätta nu!

Fotboll

Det händer så kul saker hela tiden! När vi var och hälsade på min morbror och hans fru härom dagen så lärde sig Cornelia att spela fotboll och nu är det så kul att hon skrattar hela tiden medan hon dribblar och gör tunnlar på både sig själv och oss. Det var min morbrors fru K som lärde Cornelia att använda fötterna ihop med bollen och det räckte visst att säga åt Cornelia att använda fötterna så gjorde hon det. Lättlärd liten tjej =)



dribbler

Sol och bad

Idag har vi varit på sjön med våra grannar. En trevlig dag på Vinön, med massor av bad. Som vanligt var vår kära badbrud nästintill omöjlig att få upp ur vattnet. När läpparna var blå och hon skakade lite lätt, då gick det att sitta på filten i sanden och äta kex :)

c på bryggan

I gästrummet börjar vi se slutet. Ikväll har vi målat taget för första gången. När man börjar måla, då är det riktigt kul, för då ser man hur allt faller på plats. Det kommer att bli riktigt bra! Jippie, kommer våra gäster att säga. De kommer framöver att slippa bli väckta av en pigg och vaken Cornelia vid 7-tiden på morgonen. Om de har tur vill säga: Sista dagarna har hon väckt oss vid sex...

Sommarmåndag

Så trevligt det är med fint väder! Jag och Cornelia bjöd in oss till 1-årskalas hos T och hans mamma. Vi missade det ordinarie kalaset i fredags, så vi tog en sväng förbi idag istället. C och hans mamma dök också upp på fika och de tre ungarna passade på att bada lite i poolen när solen ändå sken och poolen bara stod och väntade...

Sen har jag och A jobbat som galningar som vanligt efter att Cornelia somnat. Idag blev det kvällsmat vid 22 och då hade vi bland annat hunnit kapa av fyra björkar i allén (och fy f-n vad jobbigt det är!!), tvättat, städat, satt taket i gästrummet (bild kommer så snart jag fått ändan ur och tagit med mig kameran), slipat spackel, spacklat nytt, o.s.v.

Sen var A nere och kastade i lite kräftburar också. Jo men visst, det är D A G S! Kräft-season är här! Gårdagsnatten var premiär för året och det blev ett par kilo kräftor ungefär. Så klart kastade vi tillbaka alla små, de ska växa tills sig till nästa år.  När vi bjuder på kräftor ska det vara rejäla rackare!

kräfta
Kräfta av modell större. Den ligger faktiskt på en helt vanlig tallrik. Vi kanske får en lika stor i buren i år...

Göteborg

Vi har haft en fantastisk minisemester i Göteborg. Vi hann med att bada, ta en heldag på Liseberg, lite shopping i Nordstan och så åt vi en massa god mat och drack lite gott rosé på kvällarna. Brorsan var med ett par dagar innan han drog iväg på segling och pappa var med hela resan. Kul att umgås hela familjen!

Cornelia var helt upptagen med att umgås med kusinerna. Nu knatar hon runt och pratar mer än någonsin. Hon testade en del karuseller på Liseberg, men roligaste var nog att studsa runt med kusinerna på deras studsmatta.

studsmatta

Jag är sur på kameran, för det var ingen hit att ställa in den på automatinställning för "snabba" foton. Det mesta är jättesuddigt :( Jag som tänkte att det var en smart idé att använda den funktionen för att få fina skarpa foton när Cornelia åkte Farfars bil och Ponnykarusellen, men istället har jag inte ett enda skarpt foto därifrån. Suck.

Nu drar vi!

Dags för semester! Vi tar en tur till Götet, så Cornelia kan busa med kusinerna. Det kommer att vara full rulle, garanterat. Cornelia älskar det. Och vi också, såklart! Det ska bara handlas lite rosé på vägen, och sen är vi redo att vara världens morgontidigaste gäster =)

Vi trodde att vi hade packat färdigt, men Cornelia håller på lite till: Alla barnmatsburkarna åker kana på golvet as we speak.

See ya!

Brottning

Mammas lilla tjej börjar bli stor. Än vinner hon inte brottningsmatchen, men kul är det.

Brottning

Nu är det verkligen GÅ som gäller. Det kryps ibland, men det har hänt mycket sista dagarna. Även på nattningsfronten går det kanon. Nu är det bara att lägga ner i sängen och gå ut så är det klart. Snacka om kontrast mot tiden före jul förra året!

Vi har precis jobbat klart med gästrummet. Kom som vanligt på alldeles för sent att grannarna kanske inte uppskattar sågande och spikande vid 22-tiden. Men egentligen, vilka grannar? De är ju ändå på lite avstånd så att säga...

Full rulle

Idag har det verkligen varit fart här hemma. Vi fick besök av V, A och E samt deras föräldrar. Tillsammans med Cornelia var det alltså fyra ungar som alla är födda ungefär en i kvartalet där Cornelia är yngst och V är ett år äldre. Det är skoj att se hur olika de är allihop och vi som har den yngsta kan verkligen se allt som kommer att hända utvecklingsmässigt under det närmaste året.

Det var mycket bus, en del bråkande om samma leksaker, men mest bara skoj att titta på hur de små är så intresserade av varandra. De leker inte direkt ihop, men de kan lätt bara observera varandra i flera minuter eller sitta bredvid varandra och leka med olika saker helt oberoende av varandra. De var rätt bra på att jaga katten och hunden B också.

Nu ska jag sitta i soffan och tillåta mig att vara lite trött. Det var nämligen party igår. Händer inte så ofta, så det är desto roligare när man väl får till en riktig skoj tjejfest med utgång, drinkar, dans och nattamat på Sibylla.

By the way: 7 veckors semester!

RSS 2.0