Bling bling

Jag och Cornelia var och hämtade hem ringarna igår. Förlovningsringarna hade varit på putsning och vigselringen låg bara och väntade. Jag måste erkänna att det var ruskigt svårt att ta av sig vigselringen när jag väl provat den, för den var så himla FIN!

Hela dagen hade kära vännen S dedikerat till mig, så hon var ledig från jobbet och hon följde med och hämtade ringarna, vi käkade lunch ihop, tog en runda på stan och pratade massor. Verkligen en trevlig dag.

Innan jag drog iväg på utflykten till S så tog jag med mig Cornelia till öppna förskolan uppe i byn. Jag har inte varit där tidigare, men pratat med en av grannarna som brukar gå dit. Sagt och gjort, vi gjorde en visit och kom precis lagom till fikat. Det var inte många där, men väldigt trevligt var det. Tyvärr är det sommarlov för denna öppna förskola redan från och med nästa vecka, men jag hann i alla fall testa... :S

Idag kommer E och lille T hit och hälsar på. Vi ska vara barnvakt till T när E och karl hennes gifter sig och det ska bli jättemysigt. T och Cornelia trivs kanon ihop och brukar hitta varandra direkt när vi ses. Hoppas det är likadant idag. Jag måste bara komma på vad jag ska laga ihop till lunch, för skåpen är tomma här hemma...

Sommar och sol

Idag har jag och Cornelia shoppat. Massor. Nu är jag ekiperad inför sommaren, vilket känns riktigt skönt. Hittade förutom en massa sköna linnen, shorts, bikinis och tunikor en klänning att ha på kompis L:s bröllop. Yes!

Förutom shopping i massor hann jag med att luncha med L och äta glass med V lite senare. Skönt att träffa goda vänner i det fina vädret och bara ha en helt vanlig dag på stan.

Till sist har jag och A avslutat kvällen med att grilla hamburgare och ta en öl till. Sommar!

Det har varit en bra dag idag.

Liten går

Liten dam på upptäcksfärd hemma på gräsmattan (3v sedan)

En bra helg

Det har varit en helg i familjens tecken. Såklart. Vi har fått massor gjort, men även pratat en hel del och det är skönt att jag har en så fin familj.

Jag har en fin liten familj här hemma också och här händer det grejer vill jag lova! Liten knatar runt så mycket hon kan, nu klättras det hej vilt på det mesta. Hon går mellan möbler, men vågar inte riktigt släppa taget med händerna ännu. Det är otäckt fortfarande, det märker vi. Hon kan nämligen stå ganska länge själv med en leksak i händerna, men hon står inte själv utan någonting att hålla i. Här är det med andra ord "våga släppa taget" som är nästa fas.

Kryper gör hon nu på riktigt. Det hasas fram också, men det är mycket mer krypa än tidigare. Min lilla dotter har också kommit på att det är kul att plocka tillbaka saker. Först riva ur allt ur en låda, sedan plocka tillbaka (en del) i lådan. Hälften ramlar utanför, men det verkar vara skoj ändå.

I helgen kom också första egna skrattet utan mammas och pappas inblandning. Hon skrattar massor vanligtvis också, men nu satt hon själv på golvet med en docka i famnen och det där härliga skrattet bubblade fram. Underbart att se. Och höra :)

Just nu är hon i hallen och river ur skor ut skohyllan. Hon verkar gilla skor. Precis som mamma ;)

Adjö

Himlen är oskyldigt blå

Himlen är oskyldigt blå
som ögon när barnen är små
Att regndroppar faller som tårarna gör
Det rår inte stjärnorna för.
Äskling jag vet hur det känns
När broar till tryggheten bränns
Fast tiden har jagat oss in i en vrå
Himlen så oskyldigt blå

När vi växte opp
Lekte livet vi var evighetens hopp
Det var helt självklart att vår framtid skulle bli
Oförbrukat fri.
Somrar svepte fram
Jorden värmde våra fötter där vi sprang
Rågen gungade och gräset växte grönt
Hela livet var så skönt

Himlen är oskyldigt blå
som ögon när barnen är små
Att regndroppar faller som tårarna gör
Det rår inte stjärnorna för
Äskling jag vet hur det känns när broar till tryggheten bränns
Fast tiden har jagat oss in i en vrå
Himlen så oskyldigt blå

Frusna på en strand
Flög vi med drakar medan tiden flöt i land
Vi var barn som ingen ondska kunde nå
Himlen var så blå
Nu tar molnen mark
Jag var förblindad av att solen sken så stark
Men mina ögon kommer alltid le mot Dig
Kan det begäras mer av mig

Himlen är oskyldigt blå
Djupaste hav likaså
Att regndroppar faller som tårarna gör
Det rår inte stjärnorna för
Äskling jag vet hur det känns
När broar till tryggheten bränns
Fast tiden har jagat oss in i en vrå
Himlen så oskyldigt blå

Musik Ted Gärdestad
Text Kenneth Gärdestad


Vi älskar dig

Båt och tand nummer tre

Cornelia har fått upp tand nummer tre, nu finns även en framtand i överkäken. Precis som de tidigare tänderna har även denna orsakat orolig sömn. Hoppas det är över nu.

Idag har vi åkt båt. Det blev en tur tvärs över sjön, till A:s föräldrars stuga. Pappa var med och vi hade en skön tur på sjön och en härlig dag i solen hos svärföräldrarna. Cornelias farbror dök också upp och hade med sig present till den lilla damen: Det var en hel påse med bland annat båt, spade och kratta. Uppskattat!

Imorgon ska jag åka till jobbet. Känns jättekonstigt, speciellt med tanke på att sist jag var där så gjorde jag en helt vanlig jobbdag, åkte på ärenden efter jobbet och blev uppringd av pappa som sa åt mig att komma dit så fort som möjligt. Sen har inget varit som vanligt. Jobbet blev satt på vänt och nu är det dags att åka dit och försöka göra något vettigt. Vi får se hur det går.

Dagarna brukar gå bra, det är morgnar och kvällar som är jobbiga. Och nätter. Nu ska jag i alla fall borsta tänderna och förbereda mig inför nattsömnen.

Kram vänner

Älskar

Jag måste bara säga en gång till att min mamma var den bästa mamman i hela världen. Så är det bara.

Jag har tänkt ut hur många blogginlägg som helst när jag suttit i bilen, ätit frukost, bytt på Cornelia, försökt sova eller dammsugit. Ingenting går att skriva dock, det blir för personligt. Men det kanske går en annan dag.

Kram mamma

Lördag

Det är inte alls som vanligt, men ändå har det varit en ganska vanlig lördag. Det vanliga idag har varit att vi varit hemma alla tre och busat och fixat en massa. Sen har familjen S varit här på visit också, himla trevligt!

Cornelia står för buset, hon är vår demolition baby. Hittills har vår köpmansdisk blivit två lådfronter fattigare och en liten kavat dam står där mest hela tiden och hänger på de stackars lådorna som inte gått sönder ännu.

Fixat är det jag och A som gjort. Trädgårdslandet är planterat nu, med massor av nyheter som jag fick för mig igår att jag skulle ha. Det som är helt fel med den här ekvationen är att när jag hittar på nymodigheter i trädgården så brukar jag fråga mamma om råd. Det kan jag inte göra nu, men ändå har jag fått för mig att storhandla en massa olika bärbuskar och grejer. Jag ville ringa mamma och fråga, men det är ännu en grej som jag inser kommer vara jobbigt länge framöver. Det finns ingen mamma att ringa.

Mamma var min inspiration och kunskapsbank när det gällde trädgårdsarbete. Hos pappa finns fortfarande den underbara trädgård som de två planerat och gjort i ordning under tjugo års tid. Nu hoppas jag att min lilla mamma har det fint i en edens lustgård någonstans. Hon fattas mig, men hon är inte borta. Jag känner att hon finns nära och det känns bra.

Jag älskar dig, lilla mamma.

Ungen min...

... vill gärna hjälpa mamma att skriva. GZdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddA<22w!11111111111111Q2<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Lillans första blogginlägg :)

Hon har utvecklats enormt på sistone och hennes mormor sa förra lördagen att det inte är lång tid kvar tills hon går själv.

Idag tittade jag och min pappa på när Cornelia stod själv utan stöd och hon traskar runt med gåvagnen hela dagarna. Sista två veckorna har hon börjat sätta sig upp från liggande, sätta sig från stående, ställa sig från sittande, krypa och nu alltså även stå själv utan stöd. Mormor skulle ha varit stolt och hon hann se en hel del av detta.

Sista gången Cornelia träffade sin mormor så var de tillsammans ute och traskade i trädgården här hemma. Cornelia barfota och med mormors hand i sin. Jag har massor med bilder från det tillfället, de är så söta de två.

Tack alla älskade vänner för att ni är så underbara! Jag har fått massor med sms och telefonsamtal, pappa fick blomsterbud från några älskade vänner idag och det kom ett jättefint brev till min brevlåda. Ni är underbara, tack.


Min älskade, underbara mamma är borta

Min mamma har gått bort. Hon har lämnat livet och oss alla som älskade henne och livet kommer aldrig att bli detsamma igen.

Det hände oväntat, det gick fort och vi har bara börjat förstå vilket tomrum min älskade underbara mamma lämnade efter sig. Vi tar oss fram, dag för dag. Utan henne. Vi älskar och saknar och gråter. Vi kramas och pratar och gråter. Vi tar oss fram, dag för dag.

Krama de du älskar, krama hårt.

Lördagkväll

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig idag...

Jag var bombsäker på att jag inte skulle hippas idag, men jag visste att A skulle hämtas vid halv nio. När han förstod vad som var på g satt vi båda på kökgolvet med Cornelia traskandes runt med gåvagnen mellan oss. När telefonen ringt och vi fått instruktioner att hämta saker på garageuppfarten var jag fortfarande bara glad och förväntansfull inför A:s dag.

När jag insåg att det fanns instruktioner även för mig blev jag helt ställd: Det skulle ju INTE vara idag! Jag hade inte duschat, rakat mig, sminkat mig, o.s.v. Kontrollbehovet visade sin baksida.

Medan jag och A skuttade runt i huset, garaget och resten av tomten för att hitta allt som stod på hans lista så kastade jag ihop en hög kläder, sminkade mig, sprayade på parfym (duscha hann jag ju inte) och började inse att det var dags för mina vänner att ta över mitt liv för en dag. Skoj! Sen var det dags att öppna mitt kuvert med instruktioner och inse att jag inte skulle få användning för min hög med partykläder i alla fall. Däremot 4 par stringtrosor, värmeljus, gräs och ett par av A:s kallingar! Oh my! Jag hade i alla fall inte glidmedel och banan på min lista, det var A som fick packa ner det!

Sen klädde jag upp mig i de vackra kläderna jag fått i en påse, tog kort på mig själv och sen insåg jag alltså att det bara var på skoj. Helt galet! Från att ha varit bergsäker på att det bara var A som skulle på svensexa, till att i panik insett att det gällde även mig, till att minuter senare inse att jag hade rätt från början. Tja, man kan väl säga att musten gick ur mig lite och jag bestämde mig för att göra absolut INGENTING resten av dagen. Det stog VILA på instruktionerna, så jag gjorde just det.

Sen kom mamma och pappa och hälsade på. Jag tror mamma hörde på telefon att jag behövde sällskap, så hon bakade rabarberpaj och tog med sig pappa och kom hit. Mina älskade föräldrar!

Jag har många älskade vänner också, men fasen vad ni har iriiterande idéer. Ni känner mig alldeles för väl. Det var en skitbra idé att luras, men vad f-n! ;) Nu kommer jag att vara på min vakt framöver, det säger jag bara! Men ni kommer säkert lyckas lura mig igen, jag känner er. Haha, herre min skapare.

What the?

Jag har blivit LUUUUURAD!

Jag fick nyss instruktioner och kläder och satte igång att packa väskan medan Cornelia körde runt mina ben i gåstolen. Enligt instruktion traskade jag sedan ut till soptunnan, iklädd bland annat långklänning och googles. Med Cornelia på armen hittade jag där nästa brev där det stog att det inte var min tur idag, men att det kan hända NÄR SOM HELST!

Nu kommer ju jag att gå runt och vara på min vakt och det vet såklart mina kära älskade vänner. Vad ruskigt genomtänkt! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

A blir busad med as we speak, boysen kom och lämnade instruktioner till honom samtidigt som jag fick mina och sedan drog han iväg på sin svensexa iklädd en mycket läcker kreation. Hoppas han har kul!

Nu ska jag dricka kaffe i solskenet och se om jag kan få liten dotter att somna. Sen ska jag gräma mig lite ;)

RSS 2.0