Gåvagn bra till mycket

Hm, undrar vilken användning Cornelia gillar bäst. Stå med vagnen eller sitta i vagnen? Vi har inte riktigt kommit till ännu, men snart så.

Stå med vagn Sitta i gåvagn

Lexikon är gamla skolan

Vi har internet igen!! Inte trådlöst, men online är vi i alla fall!

Snacka om att man är van att ständigt vara uppkopplad: Vad gör man utan internet när det är något man inte vet och vill ta reda på? I vanliga fall kollar vi Wikipedia, men utan internet skulle man behöva ett Bra Böckers lexikon. Något vi inte har längre och inte saknar det minsta!

Sista användingen vi hade av vårt gamla lexikon var till att palla upp våra sängar innan vi tillverkade sänggaveln. Sen åkte alla 25 (?) banden i soporna! 

El-katt

Jag har lunchpaus och om jag inte tar miste så är Cornelia med pappa A inne i stan på Hindersmässan. Både hoppas och inte hoppas på en påse marknadsnougat.

Cornelia står riktigt bra nu om man håller i henne. Det går inte riktigt att ställa henne mot något och tro att hon ska stå själv, men det kommer säkert inom en väldigt snar framtid.

Vi har förresten inget internet hemma. Katten har käkat på strömadaptern...

Vem kan gilla...

... när någon annan tar en sug och suger allt vad de orkar ut det som finns i din näsa? Cornelia gillar det i alla fall inte, även om hennes förkylning säkert skulle kännas bättre om vi fick stoppa in sugslangen och köra runt i hennes lilla näsa. Hon blir tokarg stackarn. Förkylningen slog till med full kraft idag, men hoppas den är borta redan imorgon!

Jag ska jobba igen jag. Det var ganska skönt att vara hemma en hel vecka och vila upp sig emellan, det erkännas. Nu är det pappas tur att njuta av en liten gosig bebis på dagarna. Själv ska jag dra in pengar till kassan och träna lite. Eller mycket. Sen när jag inte ammar längre ska jag ta tag i det på riktigt.

Spinning, lattedejt och babysim

Idag har det varit fullspäckat schema: Först lämna bebis hos barnvakterna mormor och morfar. Sedan bar det av till Friskis för ett spinningpass med svägerskan M. Vår första dejt på spinningcykeln och vi var båda rejält trötta efteråt. Skönt! Tack för trevligt sällskap, M!

Sedan hämtades bebis, jag fick lunch och drog sedan iväg med lillan till stan för en lattedejt med V, E och lille M. M hade blivit STOR. Jag tog en STOR latte, för jag var så vansinnigt trött. Så blir det när barn sover oroligt på natten...

Sen var det babysim med lilla E och hennes föräldrar. Båda tjejerna kom igång rätt bra efter att första vattenchocken lagt sig. De doppade sig, sprattlade och åkte rutchbana så det stod härliga till! Cornelia blev väldigt trött av badandet och somnade i bilen redan vid första stoppljuset ;)

För ett år sedan

Jag traskade runt med början till tjockismagen och njöt av att äntligen vara lite piggare igen. Vi hade varit på ultraljud och sett bebisen, men det var fortfarande overkligt. Jag kollade alla möjliga sajter för att hitta information om vad som hände i min mage, hur bebisen växte, vad som utvecklades under just den veckan och vad som var klart i den lilla bebiskroppen.

Vi åkte på solsemester medan det fortfarande var ok att flyga och A grävde gropar i sanden åt mig för att jag skulle kunna ligga på mage. Jag saknade sanden när jag kom hem och fick fortsätta ligga på rygg eller på sidan. Solstolar är förresten INTE designade för gravida! Inte flygplansstolar heller. Men sandstränder, det är grejer det!

Det var för ett år sedan det. Nu har vi haft det lilla underverket hos oss i mer än sju månader. Det är fortfarande overkligt att en sådan underbar liten människa har kommit in i våra liv. Det är en helt ny värld som öppnar sig.

Nu är det så många framsteg som sker hela tiden, så man tänker nästan inte på det. Så mycket att se fram emot och så mycket att njuta av. Vill nästan, men bara nästan, väcka den lilla älsklingen som ligger och sover i sin alldeles för stora säng. Men jag väntar till imorgon, jag ska ju ha något att se fram emot också =)

Kattskrälle

Vad är det värsta en katt kan göra? A vaknade imorse med en blöt säng. Den rara lilla Katten Larsson hade tydligen gjort sina behov i sängen. Undrar vad som flugit i katten! Nog för att vi har en sällskaplig kissekatt, men han brukar inte behöva sällskap när han går på lådan! Tvätt, tvätt och åter tvätt. Suck.

Cornelia är glad och pigg i alla fall! Just nu är vi på besök hos mormor och morfar och de busar järnet. Man hör ända hit in till kontoret hur hon kiknar av skratt ute i köket ;)

Lugnt hemma

Den här veckan är en lugn hemmavecka. Skönt som omväxling, även om jag har massor att göra hemma. Imorgon är det babysång, det ska blir skoj. Sedan ännu en dag hemma i lugn och ro och sedan blir det en sväng in till stan på fredag.

Cornelia är gnällig, något som händer väldigt sällan nu för tiden. Hon vaknade till och med gnällig idag och vi tror att det är tänder på gång. Hon tuggar och tuggar på händerna och det dreglas ganska ordentligt också. Vi får se vad som händer, det har ju varit falsklarm på den fronten förut.

Spartips

Mår jag bra? Jag har varit en sväng på stan med S och knappt shoppat någonting. Inga kläder till mig, inga kläder till Cornelia. Kan jag ha feber, tro? Jag ska som tur är träffa C på tisdag, så jag har chansen att bättra på utgifterna då. Högst otypiskt mig att komma hem utan en massa påsar.

Jaja, jag fick träffa S i alla fall och det var väldigt trevligt. Vi konstaterade att jag är extremt dålig på att göra två saker samtidigt, därav den värdelösa shoppingen: Jag kan inte både shoppa och vara 100% uppmärksam på den jag shoppar med. Alltså var valet inte så svårt, det är klart att jag prioriterade S framför varorna på hyllorna! Hm, och det är klart att jag kommer att prioritera C på tisdag...

Läs hela inlägget ovan: Det är ett spartips!

Skuggorna på väggen

Cornelia har upptäckt att det finns skuggor på väggen, men hon har inte riktigt fattat varför de är där. Så gulligt när hon försöker ta fatt dem på väggen. Hon blir rätt sur när de försvinner också. "Men vart tog den där handen vägen, jag VET att den var här på väggen alldeles nyss!"

Vi njuter för övrigt av att sova hela natten. Cornelia vaknar några gånger under natten och gnäller lite, men hon somnar om själv om inte mamma stör henne. I natt ska jag väl inte plugga in öronpropparna, så vi får se hur det går. Finns risk att jag kommer att kasta mig ur sängen av gammal vana, men jag ska försöka tänka efter först. Jag vet inte om det är möjligt att tänka mitt i natten, men vi märker imorgon hur det har gått...

Happy helg!

Överflödig?

Nu har pappa A varit hemma en vecka snart och det går kalas. De har hittat sina rutiner, far och dotter, och verkar båda tycka att livet är underbart.

Det enda knasiga är att mamma inte behövs så mycket längre. Imorse blev det till och med värre när jag smet in till Cornelia när hon vaknade och ammade henne innan jag åkte till jobbet. Precis så som vi bestämt att jag ska göra om hon vaknar till innan jag åker. Det var bara att hon inte somnade om sen :S

Tankspridd som alltid

Var det någon som på allvar trodde att jag skulle vara mindre tankspridd när jag började jobba? Nej, trodde inte det. Idag glömde jag till exempel både nyckeln och låset kvar på skåpet när jag var inne och tränade. Nyckeln satt så fint kvar och väntade på mig efter ett härligt spinningpass.... Puh!

Snacka om att det är en annorlunda vardag att jobba! Väldigt skoj, men samtidigt tråkigt att inte kunna gosa bebis hela dagarna. Nu får pappa A äntligen ta denna mysiga del av vardagen. De har idag varit på BVC (7720g och 66cm) och haft besök av pappa R med lilla E. Töserna sov vid bryggan medan papporna pimplade. Inte en fisk fick de, så det blev falukorv till middag.

Förresten: Cornelia sover hela nätter. Jag jobbar = Cornelia sover. Skumt, men sant. Och tacksamt!


Super för hela slanten

Jag jobbar och Cornelia och pappa har skoj. Och sover! Massor! I natt sov hon hela natten och vaknade inte innan jag skulle åka till jobbet. Tur jag kunde amma henne när jag kom hem =)

Jobbet är skoj och jag har hunnit med att blir superirriterad, superpeppad och superduktig:

Superirriterad: Rix MorronZoo är ett avslutat kapitel :( Örebro har bytt ut Rix mot Rockklasiker på frekvensen 106.3, vilket är kanon alla tider på dygnet utom när jag ska till jobbet på morgonen. Det är ju en vana sedan 3,5 år tillbaka! Jag får ändå in Mälardalens sändning på en del ställen på vägen, men med kass mottagning.

Superpeppad: Massor med skoj arbetsuppgifter. Så peppad var jag så de skrattade i andra änden av telefonlinan när vi hade telefonmöte... Chefen mailade idag och bifogade förhoppningen att jag fortfarande var lika positiv =)

Superduktig: Spinning igår och styrketräning på jobbets gym på lunchen idag. Och dags för ett pass spinning imorgon. Man får ju passa på och köra igång hårt!

Nu är jag supersugen på att gosa bebis, så jag har inte tid att sitta här!

Tjipp


Tack!!!

Jag har fått en award =)

Sandra skickade den till mig och jag blev så glad! Jag känner inte Sandra alls förutom genom hennes blogg, men hon hittade min blogg en dag via tips från Heidi. Tack tjejer för många skratt och en hel del igenkännande!

De flesta av mina bloggande vänner har inga småkottar, så det känns lite knasigt att skicka just den här awarden till någon av dem. Bloggläsande är beroendeframkallande!

Du har en underbar mammablogg


Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg och länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till de Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos dem, om att de har fått den! Det är med en stor ära som jag ger den här Awarden vidare till: Sandra och Heidi

Shit alltså

Ja verkligen shit alltså. Jag har lite ångest för att åka till jobbet. Konstigt.

Men nu åker jag ;)

Tittar i kors

Ojoj, här sitter jag klockan 5.52 med frukosten redo, morgontoaletten avklarad och datorn påslagen. Jag borde fortfarande sova, i alla fall i 8 minuter till.

Meningen var att jag skulle sova till 6 då väckarklockan skulle ringa och jag skulle gå upp och göra mig i ordning för jobbet. Cornelia verkade inte tycka att det var en bra plan, så hon höll låda för pappa mellan 00 och 4 och sen var jag uppe mellan 4 och 5. Kändes rätt meningslöst att försöka sova en timme sen, så här sitter jag...

Nej, dags att röra på påkarna och sätta sig i bilen för en liten stund med Rix MorronZoo. Sen är det till att börja pimpla kaffe och sitta i en massa telefonmöten hela dagen.

Om jag tittar i kors redan, hur kommer det då att vara i eftermiddag?

Plus till Ikea

Jag måste ge Ikea lite cred för att de har skötbord på både damernas och herrarnas. Mycket positivt! Synd att man ska behöva bli glad för en sådan självklar sak, men så är det nu i detta Sverige 2009. Badhuset där vi gått på babysim har inte kommit till denna insikt ännu och det trots att det i stort sett är lika många mammor och pappor med varje gång det ska badas. Jag måste komma ihåg att påpeka detta nästa gång vi badar.

Annars var det som sagt Ikea igår. E och lille T shoppade stora saker och jag shoppade en massa små. Som alltid. Hur gör man för att komma därifrån utan en massa prylar man inte visste att man behövde?

Jaja, Cornelias rum fick sig en tillfällig uppryckning idag. Det fick bli en massa rött i hennes rum och det är så mysigt så. Det enda jag shoppade till detta igår var en förvaringsgrej i rött som kostade 9kr. Som hittat!

Att vakna med ett finger i näsan

Cornelia sov över sitt morgonmål idag. Istället vaknade vi vid halv åtta och då vaknade jag med en liten go unge som pillade snorbusar ur mammas näsa. Jag vet inte om hon fått tag på några, jag hoppas inte det ;) Sedan fortsatte hon med att kamma min lugg försiktigt (FÖRSIKTIGT????) och klappa mig med öppen hand på kinden.

Vart har min unge tagit vägen under natten? Det brukar vara knytnäve i håret med en massa hårtestar hårt fasthållna, en fingerkrok i näsan med vassa naglar och har man tur ett knytnävslag på hakan.

Idag är det en tur till det stora möbelvaruhuset som står på agendan. E och lille T ska shoppa och vi hänger på. Antagligen blir det jag som shoppar mest =)

RSS-skit från Google

Mozilla Firefox RSS-läsare är kalas, men Googles variant suger. Den första får upp nya inlägg snabbt, den andra tar det timmar för. Den andra är snygg, i och för sig.

Jag är en sån som inte gillar att klicka mig runt överallt för att se vad mina vänner skriver i sina bloggar, jag vill prenummerera och bli meddelad när saker händer istället. Tyckte iGoggle var snyggt, men alltså inte särskilt bra. Den RSS-läsare som finns i Firefox är istället trist eftersom man ändå måste gå in på varje RSS-flöde för att kolla om något hänt. Suck. Kanske ska ta och installera FeedReader igen.

Ny kamera =)

Äntligen har jag och älsklingen fått vår julklapp: En Sony α300: Systemkamera alltså. Digital. Passar med mina gamla objektiv till den förhistoriska analoga kameran jag ägt sedan jag fick min första lön på första sommarjobbet. Då hade jag 17kr kvar på kontot efter att jag köpt kameran. Som tur är finns det lite mer över den här gången.

Ny kamera
Kan man fotografera andra saker än dottern?

Fy för kräksjuka!

Vi har inte åkt på det ännu, men jag pratade precis med familjen S som är på semester i Trysil. De har legat hela familjen inklusive lilla E, 11 månader. 4 vuxna med kräksjuka i en liten stuga med en enda toalett är en mardröm jag inte skulle vilja uppleva. Som tur var så blev L sjuk ett par timmar efter de andra och var rådig och bokade hotellrum till sig, maken och lilla dottern. Sedan blev även hon sjuk, men då hade de i alla fall ännu en toalett...

Tycker synd om er raringar! Hoppas ni får åka lite skidor imorgon och ta en säng på After Ski också!

Alla ni som är i närheten av kräksjukebacillusker: Håll er ifrån mig och min familj!

Nedräkning

Jag börjar jobba på måndag.

Och det är måndag väldigt snart. Jag har bara ett fåtal dagar på mig att njuta av att vara "bara" mamma, sen är jag systemutvecklare igen på halvtid. Jo, jag vet att jag ska vara hemma varannan vecka. Jag misstänker ändå att det inte kommer att vara riktigt samma sak.

Nu lunkar dagarna på i sakta mak och jag gör vad som faller mig in. När jag sedan ska vara hemma varannan vecka bara, så kommer jag antagligen att vilja hinna med en massa på den veckan. Det blir till att planera in de mysiga hemmadagarna i kalendern!

Det ska bli hur kul som helst att börja jobba ändå. Jag ser verkligen fram emot det. Sen ska det bli mysigt för A att vara hemma med Cornelia såklart. Vi får väl se om Cornelia kommer att vara pappas flicka till 100% sedan ;)

Det lilla åskmolnet dricker själv

Det lilla åskmolnet = Cornelia ilsken

Skulle tro att Cornelia inte hade sovit klart när hon vaknade för en stund sedan. Ibland går det att gunga vagnen lite för att få henne att somna om, men det gjorde jag inte idag. Det hade nog behövts, för nu är hon skapligt grinig. Det som räddade situationen var att hon fick leka med sin vattenflaska en stund. Hela hon blir väldigt blöt när hon gör det, men hon vet hur hon ska göra för att dricka själv. Så duktig så!

Ordet "duktig" är bannlyst här hemma egentligen. Jag försöker allt jag kan att INTE säga "Du är så duktig!", men det kommer ut ur min mun hela tiden ändå. För hon är ju så himla bra på en massa saker och duktig är ett bra ord.

Duktig

Dancing queen

Har du sett den där reklamen med en liten grabb som dansar järnet när han får räkost på mackan? Jag trodde det var någon dom mixrat lite med den reklamen, men det tror jag inte längre. Cornalia gjorde samma moves idag och jag höll på att skratta ihjäl mig. Händerna bakom huvudet och rullade med magen som en annan magdansös. Jag skrattade så jag grät =)

Mer is än snö

Idag blev det så klart en pulkatur eftersom vi vaknade till ett vitt landskap i morse. Det blev spark på sjön i stället för skridskor, eftersom det var för mycket snö på isen. Vi hade egentligen planerat skridskoåkning idag, men väldigt trevligt med snö ändå! Det ligger ungefär 15cm snö på den 18cm tjocka isen.

Cornelia blev nerbäddad i sin julklappspulka och fick sig ett race ner till sjön. Hon fick även sitta i mitt knä när pappa A körde oss på sparken och det såg hon ut att gilla. Roligast var dock inte snön, utan det var att titta på katten Larsson som krumbuktade sig i det vita landskapet. Och som tassade runt i våra fotspår så han skulle slippa trampa runt i den djupare snön... Cornelia höll på att ramla ur pulkan när hon vände sig och försökte följa Larsson med blicken.

Min lilla dam är inte så förtjust i min hemmalagade mat för övrigt. Den går ner, men mer är det inte. Måste leta efter lite skojjigare recept. Några tips?

Puh

Hemma igen efter ett par dagar i Lillån hos mina föräldrar. Där var även syster med familj, vilket betyder att det inte är en lugn stund under hela dagen. Cornelia älskar det och det är huvudsaken, men jag och A är rätt trötta nu. Det kan i och för sig också ha att göra med att det var nyårsafton igår med sen kväll...

Kanontrevligt var det att träffa kompisarna på nyårsmiddag, det här året i Hovsta. Väldigt god mat, gott vin, mycket trevligt sällskap, söta ungar och lite fyrverkerier. Själva hade jag och A barnvakt för kvällen, så vi njöt båda av att endast ansvara för oss själva och det var lyxigt. Vi kunde dricka vin i lugn och ro och mysa, bara vi.

Nu ska det degas i soffan, medan Cornelia sover en stund i bilen.

God fortsättning!!

RSS 2.0