När din mormor dör, då kommer en M!

Cornelia är så klok, så klok. Vår vän C har precis förlorat sin pappa, vilket Cornelia pratat en del om och funderat kring. Bland annat undrar hon om C:s pappa och hennes mormor kommer att träffas i himlen. Hon pratade en hel del om himlen och att man finns i hjärtat på de som älskar en, även när man dött.

Hon tröstade också C med följande:
- "När din mormor dör, då kommer en M!". Eftersom Cornelia fick en M när hennes morfar träffade en ny kvinna och Cornelia verkligen gillar M så var det menat som en trösterik tanke. Det kan komma någon annan man kan älska.

Vi svängde in och vattnade mammas grav igår och Cornelia konstaterade att det blir väldigt fullt i magen när det är så många döda som ska få plats i hennes hjärta. Det är tur att inte alla bor på samma kyrkogård, för då skulle de inte få plats i hjärtat samtidigt!

Ut snowboard, in skidor

En långhelg i Näsfjället var precis vad vi behövde! Goda vänner, god mat och guess what: Tre av fyra familjemedlemmar åkte skidor! Jag och A la brädorna på hyllan och tog på slalompjäxor i stället för snowboardpjuks.

Cornelia testade slalom för första gången, så det blev skidor även för oss för att kunna hjälpa till. Eller stjälpa skulle det visa sig. I alla fall första gången jag och C åkte sittlift. Vi landade i en hög och C var väldigt VÄLDIGT arg på mig. Eller när C ville åka i hoppen som såg så kul ut och hon vägrade bromsa. Alltså hjälpte jag henne med det och hon blev VÄLDIGT arg på mig. "Jag kan själv!" var ledorden. (Det stod lite folk i vägen tyckte jag, men Cornelia tyckte annorlunda).

Vi åkte i Trysil första dagen, Cornelia åkte bandlift och knapplift själv och tog sig nerför barnbacken både själv och med sele. Inga problem, förutom att få henne att ta rast för fika eller lunch.

Andra och tredje dagen åkte vi i Stöten och vi testade alla möjliga backar. Vissa delar med sele och vissa utan. Både Cornelia och hennes föräldrar lärde sig svänga... Jag blev rejält utskälld när jag stannade halvvägs ner från toppen för att låta Cornelia vila. Vila? När man kan åka skidor?

Mest blev det ändå barnbackarna där Cornelia åkte slalom runt figurer i backen, samt tog hjälp av liftpersonalen för att komma upp i knappliften. Så kaxig liten tjej! Vid halv tre igår tvingade vi henne (mer eller mindre) att ta lunchpaus, men det var verkligen inte uppskattat!

c slalom

Vi har nästan inga bra bilder från semestern tyvärr! Vi hade fullt upp med att heja på i stället!

Cornelia drar smarta slutsatser

Jag förundras över hur Cornelia förstår och kopplar ihop saker. Hennes minne är helt otroligt.

Ikväll tittade vi på "Pingvinerna från Madagaskar", där en bil plötsligt började jaga en av pingvinerna. Cornelia undrade varför bilen körde av sig själv helt plötsligt.

- "Tja, det verkar som om bilen fått liv", svarade jag.
- "Vadå LIV, vad menar du då?", undrade Cornelia.
- "Jag menar att bilen lever, att den tänker och förstår och kan köra själv. Precis som en människa."
- "Aha! Precis som dina traktorer på jobbet, mamma!"

Jo, exakt så. Smart unge jag har! Men jag förstår inte när hon kopplade riktigt vad det är jag gör på jobbet. På den nivån brukar vi inte prata så ofta. Tydligen har det verkligen fastnat, eftersom hon drog en så korrekt slutsats. Coolt!

Cornelia Nai Yang beach

Dagens rim

Cornelia rimmar på precis allt. Min favorit från dagen är:

"Öga, böga, löga". Eller kanske "lampa, slampa".

Tro mig, just dessa ord brukar vi inte säga hemma och jag har inte på minsta vis hjälpt Cornelia med just dessa rim. Vi ska nog vänta med att rimma på "hitta" =)

Vår!

Agnes fick för sig att sova redan efter dagislämningen imorse. Hon sov från 8.30 till 11! Jag hade tänkt gosa ordentligt, men i stället fick jag flera timmar i trädgården. Två rabatter blev rensade och jag njöt. Det är härligt att rensa så här när den första vårsolen värmer skönt. Fråga mig igen i juli vad jag tycker...

 

Agnes fick ännu fler födelsedagspresenter idag. Vart ska vi göra av allt? Jag tror vi måste bygga ut eller förbjuda presenter som inte får plats i en byrålåda...

 

agnes 1 år


Grattis liten!

Dagens födelsedag började med firande i sängen. Massor av paket som Agnes verkligen gillade att öppna (i den mån hon fick hjälpa till för storasyster). Hon fick bland annat en alldeles egen Volvo - klart alla i familjen ska ha varsin! Agnes fick en C30 i blått Ocean Race-utförande.


Agnes har skrattat hela dagen med sina fyra framtänder, men lyckades både igår och idag somna och sova medan födelsedagsfikat pågick. Inte ville hon ha tårta när hon vaknade heller. Med tanke på hennes min när hon provsmakade tror jag att hon tänkte ungefär:
- "Nej, fy mamma! Vad är det för äckligt kladd du stoppar i munnen på mig!".

Hennes matvanor har inte riktigt återkommit efter de två veckorna med matvägran, öroninflammation och feber.

Idag var det familjen som gratulerade, igår var kära familjen S här och busade och här på kvällskvisten hon grannarna och gick lös på resterna av tårtan. Farmor och farfar dyker upp senare i veckan, när de semestrat klart på Teneriffa.
Jösses, jag har två stora döttrar. Och jag som bara är 25! Typ.

Liten snart stor

För ett år sedan sprang jag runt i huset i halv panik och trodde att jag just fått första tecknet på en alldeles för tidig förlossning. Slemproppen hade gått och jag städade, packade förlossningsväskan, försökte bestämma vilket namn vi skulle ha på bebisen, samt googlade om det kunde ta lång tid till förlossningen efter att slemproppen gått. Jag gjorde till och med en ansiktsbehandling i miniformat "för det hinnar man ju inte sen".

Sen gick det precis som jag trodde: Förlossningen drog igång exakt det antal timmar senare som jag trodde, med en rejäl vattenavgång, och Agnes föddes fyra timmar senare.

Imorgon fyller min lilla tjej ett år. Grattis älskling! Hon är en av världens finaste tjejer, den andra är storasyster Cornelia. Mina finaste.

Äntligen inget penicillin!

Fy vad vi kämpat i 7 dagar med stackars Agnes och hennes penicillin. Kåvepenin smakar skit, rent ut sagt. Det smakar så illa och gör magen så orolig så hon har kräks många gånger av det. Vi fick tvinga i henne det och kände oss usla som stoppade i henne något som hon så uppenbart hatade att smaka.

Jag hoppas vi aldrig mer tvingas ge henne Kåvepenin! Kuren är över sedan igår och örondropparna ger vi några dagar till. Sen är det över och jag håller alla tummar jag har för att min lilla tjej ska slippa öroninflammation framöver.

Kryper

Naturligvis var det under min jobbvecka som Agnes började krypa. Hon kryper på riktigt och verkar vara nöjd med tillvaron. Nu går inget säkert: Kvällens mys framför TV:n gick sådär eftersom Agnes gärna ville dra i allt hon kunde nå och soffbordet och det som står därpå befann sig i en perfekt höjd. Adjö prylar på soffbordet!

Det är supermysigt med lilla tjejen som kryper. Det är så kortvarigt detta, snart går hon och krypandet är ett minne blott. Nu njuter jag av att se henne krypa runt och upptäcka.

Febern borta

Redan i natt märktes skillnad: Agnes sov från 19.15 till kl 05 i ett sträck. Vid fem stoppade jag i nappen och sedan sov hon till 07. Yes, vi är pigga!

Eftersom Agnes är pigg så får hon hänga med till mina syskon fredag - lördag. Det går lika bra att sova i bilen på vägen, samt i vagnen när vi är där som att göra det hemma. Med tanke på hur pigg hon redan är tror jag hon kommer att älska att bli busad med av kusinerna.

Cornelia ska äntligen ha på sig sin one piece som jag handlade i förrgår. Nu är den tvättad och hon har väntat och väntat och väntat.

KappAhl online shop - Jumpsuit


Öroninflammation

Idag blev Agnes satt på medicinering: Penicillin (Kåvepenin) 7 dagar mot dubbelsidig öroninflammation samt droppar (Terracortril) i 10 dagar mot örongånginflammation.

Symptomen har ökat gradvis sedan ca torsdag förra veckan. Först dålig matlust några dagar, lite gnällig och låg feber, runt 38 grader som mest. Lite snuvig och hostig. De sista tre dagarna har febern varierat väldigt, på nätterna upp mot 39 grader och på dagarna 37. I morse låg tempen på 39,6, så då ringde jag barnavårdcentralen och fick tid hos läkare direkt.

Sista nätterna har varit katastrofala och jag och Agnes har knappt sovit. Hon grät när hon låg, när hon satt, när hon låg på mig, när hon låg på sidan, när jag bar... Alvedon hjälpte knappt, hon fortsatte sova några minuter och vakna gallskrikande. Hon har i tre dagar ätit välling till frukost och kvällmål och däremellan en burk fruktpuré.

Hoppas medicinen verkar snabbt, jag vill att lillan ska slippa ha ont.

RSS 2.0