Flow

Jag gillar mitt läge i livet för tillfället. Underbart är ordet! Hela familjen är hemma under helgerna och det är fantastiskt.

Cornelia är goaste ungen i världen och sista två nätterna har hon sovit till 5 utan att vakna. Jippii! Det har inte hänt sedan dagisstarten för snart 3 månader sedan. Nu somnar hon för det mesta snabbt igen och sover alltså bättre under natten.

Jag räknar nu med en god natts sömn. Jag tror det är så det blir =)




Jul

Massor med julklappar blev det och det enda svåra var att få Cornelia intresserad av nästa paket. Eftersom det tidigare paketet alltid var väldigt intressant, så varför ska man öppna ett nytt?

 

Det var bilar, DVD-spelare, instrument, böcker, klossar, duplo, nalle och en isbjörn.

 

Isbjörnen heter Burre. Vad annars? Familjen S har en vit lurvig hund som heter Burre och alla hundar, alla får och tydligen även isbjörnar heter i Cornelias värld därför: Burre.

 

bilen

Cornelias första Volvo.

 

boken

Böcker kan man läsa hur länge som helst. Kan Cornelia säga orangutang? Nej, i hennes värld heter alla gorillasläktingar Faffa. Vad tycker Farfar om det, tro?

 

spela

Jippie, ännu en sak som låter!

 

pyamas

Bästa pyamasen, bilen och isbjörnen Burre. God jul och god natt!


Rosor och ljus

Tog en avstickare imorse efter att jag lämnat Cornelia på dagis. Nu brinner ett nytt ljus på mammas grav och en bukett röda rosor sticker upp ur snön. Ibland måste man bara göra saker. Jul verkar vara en tid för känslor och eftertanke.

Dagens goda gärning

Idag räddade jag tre grabbar från diket när jag åkte hem. Svängde in till kanten, plockade fram bogserlinan och drog upp dem. Dagens goda gärning klar. Första gången jag testade att dra upp någon ur diket, men det gick rätt bra.

Cornelia blev hämtad av farmor och farfar på dagis och som alltid när det händer så var hon hur glad som helst. När jag kom hem från jobbet möttes jag i dörren av en tjej med stora kramen redo och humöret på topp.

A fick jobba över stackarn. Det verkar som att folk kommer på att bilarna behöver lagas när det blir minusgrader, undrar hur det kan komma sig. Dåliga batterier visar sig när nollstrecket har passerat. Tur jag har en egen bilmek som rycker ut när tanklock vägrar öppna sig och tanken är tom...

God jul alla!


God jul

Mammas lilla tomte hälsar god jul. Tror mamma i alla fall.

 

god jul


Det går riktigt bra att ha med liten på shopping just nu. Det är bra, för det ska handlas en hel del. Många plappar blir det och det är kul att handla! Idag var det svärföräldrarna som var med på en runda. På måndag är det pappa. Sen är alla klara, vad jag vet. Även jag.

Ögon i kors

Jag har varit borta med jobbet ett par dagar. Kul med tröttande! 4 timmars sömn natten innan jag skulle åka: Cornelia hostade så hon kräktes och vi fick gå upp mitt i natten och byta sängkläder, pyamas, sätta på tvättmaskinen och duscha. Det var lite svårt att somna efter det...

Sen har det varit möten både igår och idag och julbord igår kväll. Roligaste julbordet hittills, det måste jag säga. Inte mycket sömn i natt heller, men så sällan som jag sover dåligt av något annat än barnskrik, så måste jag erkänna att det inte gör något att jag är trött idag... Nu ska det sovas i alla fall.

Cornelia snarkar och sover, verkar inte känna av vaccinationerna särskilt mycket. Nu är MBR och hepatit A avklarade, om några veckor blir det även svininfluensavaccin inför SEMESTERN! Jippii.

Komma överens

Katten Larsson och Cornelia gillar varandra.

Det finns undantag dock: När Cornelia vrålar på sin högsta frekvens försvinner Larsson så långt bort han kan komma. När hon lyfter, bänder och drar i honom för mycket så sträcker han på sig och traskar iväg till någon plats där han vet att Cornelia inte kan nå honom.

Varje morgon när vi släpper in honom ska han ändå stryka sig mot Cornelia han låter henne hon pussa honom ngra gånger innan han drar sig mot matskålen.

c och katten larsson


Mammas envisa

Nu är vi inne i ett dåligt flow när det gäller sömnen. Cornelia vill absolut inte sova på kvällen. Hur trött hon än är egentligen så gör hon allt för att hålla sig vaken: Prata, sjunga, dra i strumporna, sätta sig, ställa sig, klia någonstans. Sen vråla såklart, vilket hon tyvärr alltid varit en stjärna på. Det finns saker som mamma och pappa önskar att hon inte var fullt så bra på och vrål hör definitivt till de sakerna....

En typisk kväll försöker vi lägga i någon timme eller så och sen ger vi upp. Det finns en gräns vad man klarar av och att vara konsekvent är svårt när vi har en superpigg vrålande unge i sängen. När vi väl lyckats få henne att somna så sover hon några timmar och sen är det minst en gång på natten som hon vaknar illvrålandes. Då går det inte att få henne att sova på något annat sätt än att lägga sig hos henne.

Sen är det rätt svårt att smyga upp vid 6 utan att hon vaknar, så ofta sover hon bara mellan 21 - 6 ungefär. Hon har faktiskt mörka ringar under ögonen och vi har ingen aning om vad vi ska göra. Det började samtidigt som hon började på dagis och innan dess sov hon hur bra som helst under nästan ett år. Suck.

Dags att reducera dagssömnen på dagis kanske?

Det finns en första gång för allt

Liten kräktes på gårdsplanen utanför dagis imorse, så vi vände och åkte hem igen. Hon pratade bara om Mimmi hela vägen hem, men nu får hon vänta till på tisdag med att leka med henne. Stackars liten.

Hon kom hem och satte genast igång att leka med sitt älskade pussel och att klättra upp på toaletten och spola.

Popparna

Det senaste: Kolla popparna när man kommer hem från dagis! Mycket får man lära sig av pappa, t.ex. att popparna sitter i tre rader och ibland måste de bytas. När det var kallt på golvet i lördag till exempel, då var det popparna som skulle kollas.

Kan du gissa vad popparna är för något?

En liten dam har upptäckt proppskåpet hemma! Hon hoppar nu jämfota och pekar på proppskåpet och ropar: "Popparna! Popparna!"

RSS 2.0