Stor tjej

3-årstrots är inte att leka med, särskilt inte när tösen i fråga är envisare än envisast och har en vilja som inte är av denna världen.

Min fantasi testas till sin gräns när det gäller att få damen att göra någorlunda det som jag tänkt mig. Alltså äta när det är matdags, sluta hälla ut mjölk på bordet, följa med ut ur affären utan att köpa godis, o.s.v.

Det är tydligen jättekul att få slippa blöja i alla fall: Får Cornelia chansen så är det utan blöja som gäller och snart lyckas vi säkert hinna till pottan i tid också. Jag trodde för en vecka sedan att Cornelia inte var det minsta intresserad av att sluta med blöja. Det tror jag nu.

I natt var för övrigt första gången Cornelia vaknade och själv klev upp ur sängen och gick in till oss. Tidigare har hon ropat på oss, men aldrig gått upp. Dessvärre var det inte natt som jag trodde och när A:s klocka ringde en kvart senare, klockan 6, så ville även Cornelia gå upp. Attans. I morgon: sovmorgon!

Mamma, det är blött på golvet...

Så kan det gå när liten vill vara utan blöja och testa trosorna. Precis som bästisen I på dagis. "För I har toooosor, mamma!"

Efter denna lilla fadäs bestämde mamma att Cornelia skulle duscha, vilket resulterade i vredesutbrott och tårar. Hon ville bada, så det så! Och mamma sa nej, för det var läggdags. Jippii, vad kul med en liten strid så där på kvällkvisten. Efter en liten stund kom Cornelia på att det skulle vara jättekul att få duscha. Plötsligt var det hennes egen idé och då var det naturligtvis en bra idé.

Nu läser A saga med Cornelia i hennes säng, dockan ligger och sover bredvid i sin vagn och snart stoppar A om tösen och sätter sig i fotöljen vid dörren. Vår somna-själv-träning går jättebra. Det går så mycket snabbare nu när vi inte lägger oss bredvid henne i sängen. Skönt. Snart står fotöljen utanför dörren och sen somnar hon helt ensam. Framsteg!

Boxning

Bebisen - vår lila mini alltå - boxas för fullt i magen. Ser ut som att jag har en alien därinne, eller två... Vi mår toppen allihop och Cornelia över sin storasysterroll för fullt: Idag visade hon sin nya docka hur man gör kullerbyttor i mammas säng samt hur en nacksving fungerar. Det blir nog bra det här.

Själv undrar jag varför jag inte tagit ledigt alla mellandagar. Blir nog en kort jobbdag i morgon om jag inte fastnar i gruvan. Det är nämligen planerat en liten sväng ner till underjorden för att köra vår lilla (läses: enorma) gruvtruck. Vi får se om mini gillar maskinen eller inte: Hon brukar boxas rejält när hon gillar saker. I alla fall tolkar jag det så eftersom hon boxas duktigt när jag äter sötsaker.

Nu: Hemmagjord semifreddo ( = smaskig "italiensk" glass med kanderade hasselnötter) och bra bok. Stavas V A R D A G S L Y X.

Vi plockar muffinssmulor...

... ur näsan på lilla damen. Tydligen tyckte hon att rätta stället för mammas saffransmuffins var i näsborrarna. Nu kommer det ut, jättemysigt. Verkligen. Hon är själv inte så nöjd med att nysa muffins. Men det kunde vara värre.

Appropå värre så är Cornelias grå katt borta. Den försvann någonstans mellan Toys'R'Us och Max igår eftermiddag. Det kan utveckla sig till en riktig katastrof när damen inser att katten inte bara gått på utflykt. Det gick ganska bra igår ändå, vår sista julklappsshoppingdag på stan. Katten glömdes bort när vi satt på café och läste bokstäver på alla skyltarna runt omkring. Det var mammas bokstav K, pappas A, farfars B, farmors L och Cornelias C. Och en hel massa andra bokstäver för all del. Kvinnan vid bordet bredvid delade farfars bokstav, det var intressant. Tyckte både hon, Cornelia och jag.

Bokstäver är det roligaste just nu, bokstäver kan vi prata om i all oändlighet. Gissa vad Cornelia ska få i julklapp. Bland annat.


Vackraste lucian i världen!

Kolla in min söta lilla lucia. Hon kör lite hiphop-moves på bilderna tror jag =)



Trevlig lördagkväll

Nu är familjen precis hemkommen efter en mycket trevlig och hastigt påkommen lördagsmiddag hos grannarna. Första gången jag ätit hjortsadel iklädd mysbyxor.

Cornelia blev faktiskt trött till slut och för en stund sedan ropade hon på mig att vi skulle gå hem. Då hade hon klätt på sig allt utom jackan, dock med skorna på fel fot. Dags för A att dricka ur whiskyn och ta med sina damer hem alltså.

Nu: Knäck i soffan!

Tacofredag

Cornelia har serverat mig och A tacos framför TV:n. Medan vi stod och fixade i köket bar lilla damen in skål efter skål till vardagsrummet. När vi var nästan klara blev det plötsligt väldigt tyst i vardagsrummet och när vi smög in med de sista skålarna kom vi på Cornelia med att fixa i ordning hela familjens tacos.

Hon hade redan fixat ost, gurka och majs i stora mängder till oss alla tre, men hon fortsatte genast med resten också. Det är viktigt vem som gör det där: bara Cornelia ska det vara!

Jag kom precis på hur det är hos familjen K/A. Där älskar minsta tösen tacos. Det är bara det att hennes association med tacos är att det är fredag, man äter mat och sedan kommer hennes tacos: nämligen ostbågarna!

Giving it a try

Dags för en period av trötthet igen: Cornelia ska åter få lära sig att somna själv i sin säng. Hjälp! Jag kommer att ha en vansinnigt trött dotter i morgon.

Cornelia är envis och gillar inte att sova. Ingen bra kombination. Dessutom har hon vant sig vid att somna kramandes mamma eller pappa. Strategin är i alla fall klar: Jag eller A läser saga, pussar och kramar och säger god natt. Sedan sitter vi i en stol utanför hennes rum tills hon somnat. Hittills har det gått 75 minuter... Och hon sover inte!

Jag räknar med tre till fyra kvällars kaos innan vanan börjar sätta sig. Tack och lov blir det sovmorgnar i helgen! Sen kanske en vecka till innan det verkligen fungerar bra. Vi får se...

Helg i storstan

Surflunch med matlådan framför mig, trevligt.

Vi tog en tur till Stockholm i helgen och hälsade på C och H och kollade in deras nyinköpta bostadsrätt i Hammarby sjöstad. Jag har inte varit där förut, men upptäckte att jag verkligen gillar området. Nu med så mycket snö drogs det barn på pulkor överallt, vagnarna hade lämnats hemma. Skidbacken hade inte öppnat ännu, men många drog runt på långfärdskidor och idyllen var total.

Cornelia busade hela helgen med både C och H och hade hyss för sig som vanligt. Tur att H inte hade något hemligt i sängbordet, eftersom det var där Cornelia bäddade in både katter och troll. Själv talade hon om att hon skulle lägga bebisarna. Det mesta är bebisar nu för tiden... 

Igår åkte vi båt till Djurgården och gick på julmarknad på Skansen. Cornelia gillade snön bäst och det gick VÄLDIGT långsamt att ta sig runt eftersom hon bara skulle rulla sig i snön...

Kort och gott: En väldigt trevligt helg med fantastiskt sällskap, god mat och julmys. Härligt! 

RSS 2.0