Tiden går fort

För ett år sedan var livet annorlunda. Då visste vi inte alls vad vi kunde vänta oss när vi vaknade på morgnarna. Dagen kunde vara underbar, liten åt och sov och var snäll eller också ville hon verkligen inte sova vad vi än gjorde.

För ett år sedan idag var det första dagen som Cornelia var nöjd med att bara sitta i vårt knä och titta på omgivningen. Vi var på 1-årskalas och A satt med henne i knät och hon tittade på medan lilla A öppnade sina paket.

Bärselen var fortfarande ständigt på, men denna dagen var en milstolpe. Vi såg en ljusning och började tro att vi någon gång skulle kunna sluta med de många djupa knäböjen.

liten 3 månader 3 månader liten
Cornelia var på riktigt så liten att hon fick plats att somna på en vanlig stol.

3 månader liten med flytväst 3 månader liten på klippstrand
Båtåkning var det såklart, fast med flytväst gjord för bebisar som ännu inte börjat gå. Hon hade också skenan på sig fortfarande, så hon såg ut som ett litet liggande "T". Skenan åkte bort i början av september förra året. Skönt var det!

Gult är inte fult

Idag när jag kom hem från jobbet satt Cornelia i garaget och sorterade skruv. Pappa A hade klätt henne förnuftigt i rejäla regnbyxor eftersom det var skitigt på garagegolvet.

Visst är hon söt i de gula STORA BREDA regnbyxorna!

regnbyxor

Jag har för övrigt råkat matcha Cornelias höstgarderob i gult. Gula regnbyxor, gul jacka och fleesetröja från PoP och rosa och gul-randig mössa från samma ställe. Dessutom funderar jag på en klargul Mini Kånken till dagisstarten. Gult, gult och åter gult.

Vart är hon?

- Jaså, hon har klättrat upp och satt sig i leksakslådan!
- Men hur kom hon upp?
- Ingen som vet, ingen som vet.

sitter i leksakslådan

Dagens uppdatering

1. Dags att börja jobba igen. Idag är första dagen på jobbet efter en låååång semester.

2. Cornelia backar. I förrgår såg vi henne traska baklänges för första gången.

3. Pappa är på sjukhus. Inget allvarligt, det var sockret som ställde till det. Hoppas han är piggare idag så han får åka hem!

Litet pyre

Vi har varit och beundrat A:s lillasyster I idag. Så otroligt pytteliten och ändå vägde hon nästan 400 gram mer än Cornelia gjorde när hon föddes. OCH denna lilla I har redan hunnit bli en månad gammal och ändå kändes hon så liten. Kläderna i stl 56 som jag köpte såg väldigt stora ut...

Cornelia kallade I för "bebbe", så hon kopplade att I var en bebis. I trappan här hemma sitter några foton på Cornelia när hon var lite mindre och de brukar vi stanna och titta på. Då tittar vi på bebisarna. Jag tror inte att min dotter vet om att det är hon själv som är alla bebisarna.


Kroppen

Fort går det. Cornelia kan en massa kroppsdelar och det är perfekt att öva på detta på skötbordet. Faktiskt är det bara tandborstning eller att fråga henne om vart de olika kroppsdelarna sitter som fungerar för att få henne att ligga still.

Allt detta kan Cornelia nu, vid 14 månaders ålder:



Jag tycker hon är duktig! Men DUKTIG säger jag inte till henne! Aldrig i livet att jag säger duktig, då jag själv har haft duktighetskomplex hela livet. Jag klappar händerna och säger att hon är bra på just det hon håller på med istället. Inte vet jag om det är bättre, men hon klappar händerna själv när hon tycker att hon gjort något bra. Eller när hon ska till att göra något som kommer att bli bra... ;)

Vitt, vitt och åter vitt

Sommar = loppis och auktioner. I sommar har det blivit en spegel som jag vitmålat och nu pryder den sin plats över köpmansdisken i hallen. Jag är nöjd. A tycker att jag kunde ha lite mer fantasi och inte måla allting vitt, men jag tycker det blir finast så.

hall
Sjön ser man långt därborta i spegeln. Och den enorma gräsmattan framför.

Nu ska jag bara få klart kapphängaren till hallen också. Jag skulle bara fixa till den lite när vi ändå hade den nere vid målningen av trappan. Det var i slutet av juni det...

Lek och bus

Cornelia testade Lek- och Buslandet igår ihop med kompis E. Roligast var bollhavet och rutschbanorna. Det ska vi göra om!

Medan Cornelia sedan sov lyckades A och jag ÄNTLIGEN köpa soffa. Vi har varit inne på just den affären tre gånger tidigare och varje gång har Cornelia börjat vråla (då menat jag vråla). Nu passade vi alltså på medan hon sov. Soffa kommer vecka 41. Yes, jag har bränt skattepengarna...

Nu ska vi gå till grannarna och busa lite. Eller rättare sagt: Cornelia ska busa, jag ska dricka kaffe och prata. Eller snarare hälla upp kaffe, ta en sipp, mata Cornelia, ta en sipp, hämta henne när hon är på väg att springa iväg, upptäcka att kaffet är kallt och fortsätta prata hela tiden. Life as I know it.

Sola skiner

Efter en kanondag är det dags för sängen. Jobbarkompisen S var här med sin son en sväng och de kära nygifta vännerna L och R var här på lunch. Mycket trevlig dag som vi avslutade med att klippa klart björkallén. Jippii, nu är det KLART!

Imorgon ska vi till Lek- och Buslandet. Får se vad Cornelia tycker om det...

Natti natt

:(

Riktig skitdag idag. Sorry. Ledsen för mamma, ledsen för allt möjligt. Jag önskar att solen kunde skina lite igen.

Jaha, det var den dagen

Vi har tre hyfsat stora städer på ungefär samma avstånd hemifrån. Den första staden är både jag och A uppväxta i och det är nästan alltid dit vi åker när något ska handlas eller om vi ska hälsa på familj eller kompisar. Den andra staden får ett besök då och då, men det är inte ofta.

Idag tänkte vi besöka stad nummer tre, som vi faktiskt aldrig riktigt varit inne i. (Byggvaruhus i utkanten räknas inte.) Men vad händer? Jo, bilen (sätt en massa fula ord framför så förstår du hur mycket jag gillar bilen idag...) började låta så illa så vi var tvungna att avbryta bilfärden och det blev istället en liten tur på stan i den pyttelilla staden där vi bor. Suck. Jag ville ju SHOPPA! Och mysa med familjen och äta god lunch och bara vara. Suck igen och suck igen! Och hur i hela friden kan alla hjulmuttrarna lossna flera månader efter att vi bytte däck senast? Ruskigt olustigt. Suck.

Vi fick i alla fall gräset klippt hemma eftersom det inte blev någon heldagsutflykt. Och den s%tans j%vla gräsmattan var så lång så vi var tvungna att sätta på uppsamlaren på gräsklipparen och den bara satte igen sig och behövde tömmas en miljon gånger och SUCK!

Nu tänker jag beställa kläder ur H&M-katalogen!

Hemma

Hemma igen efter en härlig helg på sjön, inklusive natt i tält. Det var massor med folk på sjön, A:s kompis räknade till ungefär 100 båtar i viken där vi ankrade. Vi fick inte plats vid bryggan, så det blev till att ligga på svaj och åka taxibåt med sjöräddningen. Inga fel det heller.

Cornelias första natt i tält gick kanon, hon sov tills tältgrannens telefon började ringa vid 7-snåret...

tält

Gyja

Favoritsysselsättningen är helt klart att gyja. För er som inte tycker att ordet gyja förklarar vad det här inlägget handlar om så ska jag översätta: gyja = gunga. Cornelias helt klart mest använda ord när det gäller lekar.

gunga

Hon var gnällig som få när vi var på 1-årskalas hos grabben H idag, men när vi satte henne i gungan så slutade gnället och hon gungade länge. Väldigt trevligt kalas och så skoj att se barnen växa och utvecklas.

Vi avslutade dagen med lite medeltida marknad i lilla stan. Jag köpte kryddor och Cornelia sparkade fotboll sista biten fram till Coop. Vi träffade också ett par från föräldragruppen som väntar tillökning om en månad! Jag blir matt bara jag tänker på det. Deras son är bara 3 dagar äldre än Cornelia och nästa kommer alltså om en månad.

Imorgon är det semester med båt, då det är familjedag med SSRS på Vinön. Då ska vi kolla fina snabba båtar, busa med farmor och farfar, hoppa hoppborg och sen avsluta kvällen på Värdshuset. Sen ska det tältas. Tälthistorien återkommer jag med.

Nu sitter jag med hjärtat i halsgropen för det låter som att någon slår i bildörrar eller något utanför här. Skit, jag blev verkligen skitskraj. Måste släcka ner så jag inte syns!

9 kg

Jag startade dagen med att baka bröd åt våra kära vänner familjen S som övernattat i nya gästrummet. Sen satte jag igång att koka kräftor medan jag hade barnvakt... 9 kilo kräftor kokades. Cornelia passade på att gunga och busa med E medan hon hade chansen.

Jag är jättenöjd med gästrummet, speciellt trägolvet som vi la in och som jag lutat och såpat. Även våra gäster verkar gilla rummet även om det inte är riktigt färdigt. De första som sov där sov alldeles för länge på morgonen och det kan ju vara en risk =)

golvet


Tält = vält

Jag satte ihop Cornelias ärvda tält idag (tack kusinerna!). Cornelia fattade inte alls hur man skulle ta sig in i det, utan försökte komma in genom väggen och fönstret. Allt utom dörren.

Däremot fattade hon direkt hur man välter tält. Nu går hon in i tältet, lutar sig mot en vägg och välter alltihop. Sen upp igen och fortsätt vält. Om man inte vet att det är en unge i tältet ser det ut som ett rullande tält... Jag ska försöka filma imorgon.

An ordinary day

Cornelia är snart 14 månader och idag har varit en ganska typisk dag:

6.30 Vaknade
Mamma K var så trött så det blev mys i stora sängen i Cornelias rum tills hon blev gnällig och ville ha sin frukost. Tips: Att ha en extrasäng i barnens rum är väldigt praktiskt! Man behöver inte oroa sig för att liten dam kan ramla ur om man har madrassen direkt på golvet.

8.00 Frukost
Ca 300ml välling räcker inte längre. Det är inte klokt vad ungen äter! En ostmacka på det så var hon nöjd.

10.00 Hyss
Cornelia hittar choklad i skafferiet medan jag pratar i telefon. Innan jag hinner märka att det är lite för tyst så har hon redan proppat munnen full och gjort handavtryck i HELA köket...

11.00 Mellanmål
Fram till mellanmålet är det fullt ös som gäller. Alla leksaker på golvet, alla böcker är lästa, alla skåp som mamma inte stängt och låst med barnspärr är undersökta grundligt. Det ligger tamponger i hela huset .

12.00 Sovdags
Idag gick det inte att vänta till efter lunch, det var sovdags NU. Bara att gilla läget. Cornelia somnar i vagnen på fem röda. Bara mamma tittar på henne hela tiden så går det snabbt. Jippii, dags för lunch för mamma medan det är tyst och lugnt. Quinoa-sallad och bra bok. Vi försöker med bara en tupplur på dagen, så blir det bäst för oss alla.

13.15 Vaken och lunch
Man märker när liten är vaken. Det kan antingen vara med ett illvrål (då menar jag verkligen ILLvrål), men idag var det bara "Cornelia fällkniven" som satte sig upp i vagnen och tittade ut. Dags att koka makaroner och värma hemlagade indiska köttbullar.

14.00 Mys
Cornelia och jag lägger ut filten och en massa leksaker på den. Jag tänkte mig att jag skulle läsa lite i spännande boken, men varför jag trodde det vet jag inte... Det är busa som gäller tills vi gosar ihop oss i en liten hög och jag somnar. Väcks en minut (??) senare av Cornelia som undersöker mina ögonfransar.

16.00 Mellanmål
Banan skuren i tjocka skivar är smidigt att äta själv tycker Cornelia. Yoghurt tycker lilla damen också är bra att äta själv, men mamma undrar varför yoghurt måste vara flytande.

17.30 Pappa hemma
Pappa har äntligen kommit hem från jobbet! Pappa och dotter drar iväg till grannarna på flakmoppen medan mamma klipper gräs. Cornelia sitter i en gammal drickaback på flaket, med hörselskydden på.

20.00 Sover
Jag har klippt klart gräset och under tiden har pappa A lagt Cornelia och lagat mat. Me like like! Cornelia somnar efter att ha fått välling i sängen. När hon ätit klart lägger vi henne ner och går ut. Funkar klockrent. Yes!

20.30 Kräftburar
A lägger ut burar, jag fixar lite smått. Ingen stor jobbardag idag. Skönt.

22.00 Nu
Vi tittar på TV och jag kör en bloggkoll. Jag hinner verkligen inte sitta vid datorn nu för tiden! Cornelia har faktiskt pipt lite, händer inte ofta. Hon somnade om på egen hand. Antagligen blir det sova hela natten, det är extremt sällan vår dotter vaknar under natten.

Favoriter

Nu är det för Cornelias del fotboll, tittut och att bli jagad som gäller. Hon kiknar nästan av skratt när jag säger "Spring, annars tar jag dig!".

Vi var på kompis C:s 1-årskalas i fredags. Cornelia passade på att gunga:
gunga

Studsa lite studsmattan:
studsmatta på barnkalas

Och öva lite på flirttekniken. Lite bakåtlutad och avslappnad...
flirt

Wedding

Nu är min kära vän L gift!

Vi var på jättefint bröllop igår och lyxade till det med att stanna på hotell över natten och ha barnvakt. Väldigt trevligt. Inte ofta vi har Cornelia borta över natten, numera är det inte ens ofta vi har barnvakt över dagen.

Otroligt tjusiga var brudparet i alla fall och nu är det bara för dem att leva happily ever after!

Snart dags för vår tur. Imorgon är det bara två månader kvar!

RSS 2.0