56 och alldeles för mycket eld

Agnes drar storlek 56 nu, 7 veckor gammal. Hon tittar mycket på det som händer omkring henne och är efter en rejäl Minifom-kur tillbaka på en lugnare tillvaro. Skönt för henne att kunna ligga ner på rygg och bara observera, istället för att få ont i magen och vråla.

Cornelia gillar att bestämma själv vad hon ska ha på sig, så under kvällens besök vid majbrasan hade hon rosa sommarklänning... Jag och A styrde upp det hela och la till jeans, jacka, mössa o.s.v.

Spännande valborg i övrigt: Vi var och åt hos grannarna när D:s pappa ringde och frågade vart det brann. Det visade sig att några i byn passat på att elda sin jättehög med torra stubbar. Det tog sig i träden runtomkring och brandkåren fick rycka ut. Otäckt innan vi fick veta vad som brann och att inget hus var i fara.

Vid valborgsmässofirandet en timme senare skickade man i väg khom loyer (flygande lanternor av papper). Den första flög rakt in i en björk. Hoppsan! Nummer två stack iväg bra, men en kastvind skickade in den i... en björk. Oops. Inget av träden började brinna som tur var. Den tredje hamnade i majbrasan. Ojsan. Den fjärde hamnade på fel köl och brann upp. Sen åkte vi hem...


Tålamod

Någonstans bland allt det jag läst på sistone så stod följande: Under trotsperioden kring 3-årsåldern så inträffar konflikter ungefär var tredje minut. Min reflektion var att det såklart inte kan stämma. Jag hade fel.

Idag har min äldsta dotter bland annat vrålat för att hon ville ha senap på korven och sedan för att hon INTE ville ha senap på korven. Likadant med bostongurkan. Hon ville ha mjölk i sin blå kåsa och INTE i en vanlig plastmugg. Hon skulle sitta i soffan och INTE på sin stol. Hon ville tvätta händerna själv. Hon kan INTE tvätta händerna själv och behöver hjälp. Hon ville INTE hämta dockfilten själv (vrål i många minuter). Hon ville ligga på mammas soldyna. Hon ville INTE ligga på mammas soldyna. Dockan skulle INTE få plats på Cornelias soldyna utan mamma måste flytta på sig NU! Agnes är dum för hon måste äta. Mamma är dum för hon ger Agnes mat. Och så vidare...

Som tur är så är det inte Agnes som är dum så ofta, utan mest mamma.

Allt inom loppet av en timme och jag har garanterat glömt hälften. Kanske inte helt fel med en konflikt var tredje minut...

Hur hämtar man någon i himlen, mamma?

Cornelia har stora funderingar kring hur man tar sig till himlen, alternativt hämtar de som är där. Mormor till exempel.

Hennes idé är att ta sig dit med flygplan, vilket naturligtvis är det mest självklara alternativet. Jag har sagt att det inte fungerar, tyvärr, man kan inte hälsa på personer som kommit till himlen. Jodå, säger Cornelia. Det kan man VISST! Och man ska väl aldrig säga till ett barn att något är omöjligt?

Nu vet Cornelia att om hon kommer på ett sätt att hämta mormor så kommer Cornelia bli väldigt rik och berömd.

!ätaVitlök

För alla icke-programmerare: utropstecken betyder "inte". Typ.

Jag tog bort vitlök, lök och broccoli för ett tag sedan och igår kväll introducerade jag vitlök igen. Det var dessvärre ingen höjdare: Agnes har varit vaken en hel del i natt och pruttat ett oräkneligt antal gånger.

Från att jag tog bort alla tre sakerna har vi inte behövt ge Minifom, men nu fick hon en skvätt på morgonen.

Det finns en aspekt till och det är att jag drack dåligt med vatten igår. Det blev många småamningar och kanske sög hon i sig mer luft än vanligt.

Skilsmässa

Ett par av kompisarna ska skiljas. Skittråkigt, rent ut sagt.

I förrgår pratade jag och A om att bara ett enda par i bekantskapskretsens barnfamiljer har skilt sig. Enligt statistiken ska det bli fler. Nu alltså par nummer två, fick vi reda på igår. Man ska aldrig prata om dåliga saker som man varit förskonad ifrån, så är det. Vi glömde säga "peppar, peppar..." efter vår diskussion.

Statistiken för 2009 säger att de flesta äktenskap spricker under de första tre åren, snittet ligger på tolv år och nästan inga skiljer sig när man varit gifta i mer än tjugo år. Jag satsar på att inte hamna i den statistiken över huvud taget!

Nu alltså: "Peppar, peppar!".

Pricken

Agnes är helt vansinnigt prickig i ansiktet. Det började ungefär när hon var fyra veckor och nu är hon helt prickig och rödmosig i hela ansiktet. Jag har antagit att det är vanliga hormonprickar, men nu vete sjutton.


Broccoli?

Funderade på vad jag åt igår/förrgår som gjorde Agnes så ledsen. Ingen lök eller vitlök åt jag, så det är uteslutet. Däremot mjölkprodukter och ganska mycket broccoli sista dagarna. Jag misstänker broccolin eftersom mjölkprodukter ätits idag och Agnes har haft en lugn och fin och relativt gasfri dag. Således: Ingen broccoli på ett tag.

Cornelia tar till bebisfasoner från och till och är allmänt tvärt emot. Jag räknar till 10 MÅNGA gånger om dagen. Hon är underbart rar emellanåt, men det är en riktigt påfrestande period just nu. Jag önskar jag kunde köpa mig mer tålamod, men mig veterligen är det enda receptet på tålamod: sömn.

Gasmonstret

Nu har vi gett Minifom till Agnes. Efter en jobbig natt och en dag när hon vägrat lämna mig mer än en liten sovstund på 30 minuter så är det helt emkelt dags. Hon har varit som en liten gasbomb idag, stackars liten. Håller tummen för att Minifom gör susen.

Jag fick en liten déjà vu idag när dagen var precis som när Cornelia var liten. Bära, bära, bära. Någonstans har jag nog trott att det var mitt fel att jag fick bära så mycket och att barn nummer två skulle "lära" sig att det funkar bra att sitta i babysittern och titta på mig och storasyster. Vi får väl se med det.

Manducan är min kära vän!

Big smile!

Idag fick jag ett riktigt stort leende av Agnes, hur mysigt som helst. Vi har sett några leenden senaste veckan, men idag var det verkligen ett stort och härligt smile.

 

Båda tjejerna mina verkar för övrigt gilla babygymmet, även om det är i minsta laget för Cornelia =)

 


Sjuk IGEN

Svordomar... Jag fick plötsligt frossa och huvudvärk. Sen kom halsontet. Jäklar! Idag har jag sovit nästan hela dagen, hur det ska gå imorgon med dagislämning- och hämtning och två barn hela eftermiddagen, det vete sjutton.

Gilla läget antar jag, det här är livet som tvåbarnsmamma. Om det inte var fullt så mycket trots här hemma så skulle det gå väldigt mycket lättare.

Dags att sova lite igen.

Snart en månad

Det går för fort! Jag myser och gosar och njuter, men lik förbaskat rinner tiden ifrån mig. Lilla tjejen är bara fyra dagar på bilden nedan, nu har hon passerat 4 veckor. Vad fort det går!

 


Potträning

Den här veckan har Cornelia för första gången varit utan blöja på dagis. På eget initiativ.

Hemma har hon använt trosor från och till sedan strax före jul, men nu var det alltså dags att testa på dagis. Första dagen gick det jättebra, igår och idag hände det en olycka per dag. Ingen katastrof med andra ord och hon gillar den lilla barntoaletten de har på dagis.

Däremot är det inte så kul att gå på pottan bara för att mamma säger det. Och om jag INTE säger något så blir det garanterat en olycka om vi är utomhus. Det är liksom inte läge att gå in bara för att man är kissnödig, för det är ju ROLIGT ute. Bara att låta mamma byta kläder då och då med andra ord...

Halvmetern passerad

Nu är mätning och vägning av Agnes avklarad: Hon har passerat 3 kg och halvmetern. Jippii. Inget besök inbokat förrän om en månad!

Idag är det utomhus som gäller. Cornelia leker i sandlådan, jag krattar och Agnes sover. Inte just nu, men så har eftermiddagen sett ut. Agnes har precis ätit och sover på mitt bröst. Dags att dra på henne overallen en stund till så jag hinner fixa lite i rabatterna också. Cornelia åker moppe tror jag, det låter så på ljudet (moppemotor + Cornelia storskrattande).

RSS 2.0