Ok, jag tror det är tisdag idag

Jag måste erkänna att det inte var kul att skicka iväg Cornelia till dagis idag. Cornelia själv var jätteglad och klädde glatt på sig, gick på pottan, åt frukost och SPRANG till bilen. Själv önskade jag mig en natts sömn till, men jag kom i alla fall i kläderna, fick i linserna i ögonen och satte på maskara för att överhuvudtaget se vaken ut.

Nu är stora tjejen på dagis och den lilla har somnat i vagnen. Kändes inte så kul att väcka Agnes för att vi skulle iväg med bilen, men hon var så glad när hon blev väckt av Cornelia. Jag har nu hävt i mig en balja kaffe och börjar bli på banan.

Nu jäklar ska jag dammsuga! Och beställa linser. Och städa ur garderoben. Och ringa på Blocket-barnvagnar. Hm, allt detta medan Agnes sover? Nja =)

Ny Teutonia eller Quinny?

Dags för ny barnvagn. Igen...

Min kära man påminde mig om att små barn ska sitta vända mot föräldern. Det går inte i vår Emmaljunga Scooter. Hur tänkte jag där? Jaja, bara att shoppa en ny, eller snarare bättre begagnad, vagn å det snaraste. Agnes gillar nämligen inte att ligga längre. Inte alls.

Jag älskar Teutonia Spirit S3 som jag köpte begagnad till Agnes. Det finns sittdel till den också och då är sitsen vändbar. Jag hittar inga lösa sittdelar till salu, men väl med både sittvagn och liggdel. Vagn nummer 5 är i antågade...

Om någon vill köpa en finfin Emmaljunga Scooter eller Teutonian är det bara att hojta till, snart ligger de på Blocket =)

Bästa semestern!

Danmark och Legoland var toppen! Vi åkte med familjen A/K och hade tur med vädret, tur med boendet och tur med det mesta. En katastrofnatt för mig och en för mamma K. Kaffe och en kall dusch hjälpte.

Tjejerna var kaxiga hela resan och tog bra hand om varandra. Cornelia och L är 3 år, M 5 år pch sen hade vi bebisarna Agnes och K som är ungefär lika gamla.

Efter två fantastiska dagar på Legoland, en halvdag i badlandet Lalandia och ett besök på stranden i Grenå var det dags att ta färjan hem igen. De större tjejerna drog omkring på båten och tryckte på alla Jack Vegas-maskiner, sprang ikapp i korridorerna och lekte i lekrummen.

Våra vänner åkte hemåt efter Danmark medan vi tog en hotellnatt i Halmstad, besökte Östra stranden och avslutade denna sista semesterdag på Ullared. Inte för att Ullared är någon favorit (hatade resan dit när jag testade buss+shopping i november förra gången), men nu var vi så nära och det är dessutom lågsäsong. Alltså åkte vi dit, upptäckte att parkeringen var PROPPFULL trots lågsäsong och insåg att trots vansinnigt många bilar så var det inte fullt med folk någonstans. A var positivt överraskad och vi shoppade både till honom och båda barnen och dessutom lite övrigt. Kul faktiskt!




Flyga var kul!



Agnes tog det lite lugnt



Tjejerna åkte helst själva, här sitter alla tre till vänster. Cornelia som nummer två från vänster.

c brandstång

 

Klart stora tjejer kan åka brandstång själva!


danmark1

I Grenå, i väntan på färjan

 

cornelia skringer ikapp med okänd halmstadbo

 

Cornelia sprang ikapp med en - för oss - okänd joggare i Halmstad.


Vikt godkänd

Dagens BVC-besök gick bra såklart. Agnes har ökat på igen efter sin lilla dipp och ligger nu på -2SD igen. Skönt att vi började med maten så hon har fått tjocka på sig lite. Vikten ligger på 5700g, längden 60.5cm, huvudet 40cm. Det är en liten tjej vi har, rätt skönt när man ska bära...

Sömn-update: Kasst. Jag hade kunnat på en timme till om jag skippat 10 minuters surfande och lite prat med min man igår kväll. Agnes natt var förhållandevis ok, men när Cornelia fått för sig att vakna vid 6 så blir kombon inget vidare ändå.


Jag är ju inte klok

Här sitter jag vaken när jag skulle kunna sova sedan en timme tillbaka.

Cornelia har varit på dagis idag, ny avdelning och det gick bra. Tyvärr har de ändrat tiderna för oss 15-timmars-familjer med dispens att ha barnen 5 timmar om dagen 3 dagar i veckan (vanligvis är det 3 timmar/dag som gäller), så nu är det det 8 - 13. Suck, det blir JÄTTEtidiga morgnar när man inte får sova. Jag vill ju helst ha 9 - 14, men man kan knappast klaga när man fått dispens. Däremot kommer jag nog lämna senare vissa dagar och det var helt ok.

Agnes börjar sitta så smått. Det är bara några sekunder åt gången och hon blir riktigt arg när det inte går så bra. Hon gillar att sitta, men inte att tippa.

Agnes mat går bra. Nu är det banangrötfrukost med katrinplommonpuré, ett mål med puré - helst majs- och potatis - och efterrättspuré och sist gröt med fruktpuré.

Nu: sova!!


Still alive

Eftermiddag och jag lever fortfarande. Agnes har för ovanlighetens skull varit gnällig stor del av dagen och Cornelia också. Inget av det är egentligen konstigt med tanke på hur trött jag är och då är i ärlighetens namn tålamodet inte det bästa.

Svärföräldrarna kommer om en stund och de har med sig mat. Underbart att de just idag ringde för att kolla om de kunde avlösa litegrann. JA TACK, med stora bokstäver. Troligen kommer jag att börja storgråta när de frågar hur vi har det. När jag är riktigt trött sitter tårarna oftast inte långt bort.

Just nu njuter jag faktiskt av en stunds lugn. Jag har däckat i soffan med Agnes sovande i bärselen på min mage. Cornelia ritar fåglar vid bordet framför mig och hon visar sina alster med jämna mellanrum.

Jag har inte fått något gjort idag, men tjejerna är nöjda och då är jag nöjd. Men helt slut.

Kan man dö av sömnbrist?

Överst på önskelistan: sömn! En dryg månads jäkligt dålig sömn, ett par nätters helt ok sömn och så detta:

I natt var det katastrof, eller i alla fall från 4-tiden när Agnes vägrade släppa bröstet. Då hade jag fått sova från 23 till 02, ammat igen vid 3.30 och sen som sagt från 4 och framåt. A gick upp vid 6 och passade på att fråga om inte nappen kunde fungera. Som om jag inte provat det under natten. Suck. Försökte byta blöja, just in case, men orkade inte dra fram skötbädden utan bytte i sängen. Givetvis kissade Agnes då. F*n. Störtflod av tårar, la mig i A:s säng och Agnes tog bröstet igen. Sovdags! Då vaknade Cornelia.

Nu sitter jag med tjejerna i soffan och första kaffet intas. Bryt ihop och kom igen. Det borde vara över om någon månad.

Välling var ingen hit

Yes, Agnes avslutade dagen med att klämma i sig en halv portion gröt och lite mangopuré. Håller tummen för att hon sover till ungefär halv nio imorgon!

Idag ringde jag BVC för att kolla varför man inte ska ge välling förrän vid 6 månader fastän man ger gröt redan vid 4 månader. Innehållet är ju i stort sett detsamma, bara att välling är mer outspätt. Trodde jag i alla fall. BVC tyckte att det var bättre med ersättning, men det vägrar ju Agnes äta. Gröt och diverse puréer går i, men inte i någon större mängd. Därav frågan: Kan jag testa med välling?

Jodå, men risk finns att hon får magknip och blir förstoppad. Alltså exakt samma saker som gärna händer vid 6 månader när man introducerar mer fast föda. Jag chansade. Agnes nobbade flaskan med majsvälling. Tillbaka på ruta ett.


Dag 1 rätt bra

A:s första jobbdag idag och han verkar ha kommit iväg till jobbet. Han är i alla fall inte hemma... Jag märkte inte när han drog iväg, var nog mellan två amningar då vilket betyder däckad. Faktiskt gick det bra i natt, tvärtemot vad jag väntade mig. Cornelia vaknade inte förrän 7.45, jippii!

Jag har fram till nu ammat Agnes i sängen på natten och låtit henne ligga kvar där. Mest för att det är så mysigt och hon har sovit mycket bättre nära mig. Nu verkar detta ha vänt, för i natt ammade jag henne och la tillbaka henne i hennes säng. Jag har "bara" ammat ca 4 gånger fram till 6 i morse. Kanske finns det hopp =)

Att lägga tillbaka henne i hennes egen säng är inte särskilt jobbigt eftersom vi byggde om sängen så den står tätt intill vår egen med en långsida borttagen. Ett par extra skruvar i sängen som A hade när han var liten så funkade denna ombyggnad hur bra som helst.


Agnes skriver med fötterna

Idag testade Agnes gåstolen för första gången. Cornelia ville absolut att dockan skulle sitta i den, men ibland får faktiskt den där j*kla dockan ge med dig. Sagt och gjort. Agnes satt i gåstolen och det var KUL.

mJ äuÿ = Agnes skrev lite med sina fötter. Jag är inte säker på vad hon menar, men ihop med de glada gurgelljuden tror jag att hon håller med om att gåstolen var en hit.

Vem vill inte sova...

Sådär, nu ska jag och Agnes ta oss upp ur soffan. I natt har damen stökat ordentligt. Jag orkar inte kolla klockan längre, men uppskattningsvis vill Agnes ha bröstet en gång i timmen numera, eller ibland en och en halv timme emellan. Nattetid alltså. Efter nätter av konstant störd sömn sover vi ofta till halv tio. Så även idag. Jag hatar sena morgnar, men samtidigt: tack för lite extra sömn.

Jag måste komma på ett sätt att överleva de närmaste veckorna när A jobbar och jag måste gå upp när storasyster vaknar. Har jag tur kan även hon sova till nio, men hon vaknar nästan alltid tidigare och vill ha någon hos sig. Det kommer ine funka när A åker till jobbet vid 6. Kanske kan jag lyfta in Cornelia till min säng när hon vaknar och kanske kan hon somna om. Och kanske inte. Kanske kommer jag att somna när Agnes somnar på kvällarna...

Nu ska jag sätta hoppgungan i köket en stund och senare hämta in gåstolen från förrådet.

Bilder på lillasyster


a på mage

Ligga på mage är ok, sidan är bättre och sitta är väldigt kul. Dock med stöd än så länge.

a sötis

Solhatten passar äntligen. Typ.

80-talsfrilla

Alla frisyrer klär en skönhet!

RSS 2.0