Tomma hinkar önskas

Cornelia har inte kräkts något mer och ätit lite mat under dagen. Det var bara tre barn idag på hennes dagisavdelning, så det verkar sprida sig rätt fort. Jag och A mår bra än så länge, men eftersom inkubationstiden brukar vara 1 - 2 dygn så antar jag att vi båda kommer att ha hink bredvid sängen, just in case.

Håller tummen för att hinkarna är tomma framöver!

Kräksjuka in da house

Det går kräksjuka på dagis, så vi har egentligen bara väntat på att Cornelia ska råka ut för det. I natt var det dags, så vi har duschat och tvättat sängkläder under natten. Vi var uppe tre gånger totalt, inte så farligt ändå. Tre ombyten pyamasar gick att lösa och sista gången gick det bra att använda hinken. Nu har det varit lugnt i sex timmar.

Nu sitter jag och Cornelia i soffan och tittar på Astrid Lindgren-klassiker. För tillfället är det Emil som rullar. Cornelia är ganska pigg och har fått i sig lite vätskeersättning. Hon har knyckt mig Iphone och sitter och ritar medan hon lyssnar med ett öra på Emils planer om att fånga en varulv.

Håll alla tummar för att Cornelias sjuka var en kortvarig variant och att jag och A slipper åka på det!

5 dagar vinter kvar

1 mars är det vår. Punkt. Bäst att temperaturen vänder och visar plusgrader då, för min jacka går snart inte att lappa ihop mer. Knappen mitt på magen har gått sönder två gånger nu. Jag tar en ny knapp och flyttar, men det är väldigt få millimeter till godo, om ens någon. Plusgrader skulle uppskattas så att jag slipper sätta på mig ett tält.

Cornelia har pussat massor på magen idag och berättat för mig att hon ska krama och pussa på bebisen och lära henne gå och springa. Hon är i dagsläget helt ok med att bebisen ska sova i mammas och pappas rum, så att bebisen inte behöver vara ledsen om hon vaknar på natten och väcker Cornelia i onödan.

Gravid - i allra högsta grad!

Dags för den mindre sexiga delen av graviditen: Imorgon åker stödstrumporna på. På morgonen är smalben och fötter så smala och fina så, men inte på kvällen. Alltså dags för det minst sexiga av alla plagg i hela världen.

Skulle vilja shoppa massor med fina smalkläder, men det får nog vänta till nästa vår ;)

Så nära katastrof

Jag och Cornelia höll på att hamna i diket i 90 knyck för att en idiot till bilförare tyckte att han skulle köra om bilen framför.

Han/hon glömde "bara" att titta i backspegeln och kika över axeln. Annars hade idioten sett att jag först blinkade ordentligt, sedan la mig i vänsterfilen och befann mig precis vid hans baklyktor när han kastade sig på blinkersen och samtidigt svängde ut för att köra om. Tur för oss alla att han/hon insåg misstaget i tid för att kasta sig tillbaka i högerfilen! Sen hade människan mage att tuta och blinka åt MIG. Vad i hela friden skulle jag ha kunnat göra mer än att bromsa och hoppas på den goda turen?

Jag är fortfarande skakig, för tänkt vad som var otroligt nära att hända: Hade den där bilen prejjat oss så hade vi minst kört rakt ner i diket och med tanke på lutningen i diket: Förmodligen rullat runt och landat på taket. I 90 km/h. Dessutom hade förmodligen samma sak hänt med den andra bilen. Nerverna sitter utanpå just nu.

Huvudet någon annanstans

Ett tydligt tecken på att förvirrad mamma har blivit ännu mer förvirrad:

Igår skulle jag handla ingredienser till ananaspaj för ca 40 personer. Jag hade en lista på 8 saker att handla. Jag kom hem med 7 saker.

Nackdel med att bo på landet: Det är långt till affären. Fördel: Man har oftast grannar som storhandlat. Tackar och bockar för att jag fick låna creme fraiche.

Ett annat tecken på att förvirrad mamma verkligen är mitt andra namn:

Efter att ha fikat med kära kompis L idag så packade vi ihop våra prylar för att gå. Sen gick vi. En stund senare skulle jag betala en bok och vad saknas? Jo, plånboken som låg kvar mitt på cafébordet. Hur är det möjligt? Alla som känner mig vet i och för sig att det är ett vanligt scenario.

Förra gången jag hade en liten nyfödd bebis hemma var jag mer förvirrad än någonsin, så hur ska detta gå?

Barnrum * 2

Nu är det dags att bestämma hur barnrummen ska se ut. Eftersom vi inte kan göra klart rummen förrän fönstren kommer, om ungefär två veckor, så har jag lite tid till på mig innan jag måste ge mig ut och shoppa färg. Eller tapeter. Eller färg. Eller båda delarna.

Rummen blir pyttesmå, så förvaring är a och o. Styleroom är en ovärdelig källa till inspiration. Cornelia var med igår och surfade runt och hon ville bo i ALLA rum. Jag menar verkligen alla. Även köken och vardagsrummen. Jag tror med andra ord att hon blir nöjd med vad jag än gör. Gillar förvaringslösningen i detta rum:

barnrum förvaring

Bild: Styleroom (http://www.styleroom.se/album/2)


Det är byggt av en rad sängbord ur Ikeas serie Malm, men totalt blir det lite för högt för Cornelias rum. Tror jag. Ser ändå framför mig denna variant fast i andra färger och med sänghimmel, skyddsplanka (herregud, damen har ju redan trillat i golvet två gånger) och en liten trapp upp till sängen. Givetvis är det standardmått på sängen, 90*200 så att även vi föräldrar sover bra när det behövs.

 

Surfar vidare på Styleroom...

Sjuklingar

Sjukdag för mig idag. I morgon får Cornelia också vara hemma, och då ska vi ligga i soffan och göra ingenting har jag tänkt. Cornelia kommer antagligen inte tycka likadant, men det tar vi då. Har jag tur blir det Elias och Kungaskeppet på TV:n och att leka med trolldeg som det mest avancerade vi gör. Som sagt, det märker vi.

Sakernas tillstånd idag

Jag och A åkte in till stan igår eftermiddag och lämnade Cornelia hos farmor och farfar. Standard procedure på söndagarna. Sedan sover Cornelia kvar och busar med farmor och farfar hela måndagen tills det är dags att åka hem med mamma. Själva passade vi på att gå på bio igår kväll, dagen före alla hjärtans dag. Änglagård var riktigt bra!

A tycker att det inte är mycket med hans fru för tillfället. Just nu är jag förkyld och hostar och snorar och har mig. Ja, det är väldigt synd om mig! Magkatarren slog till ordentligt i förra veckan och är fortfarande inte bra, trots daglig medicinering. Suck, konstant illamående har jag fått nog av! Dessutom är kroppen trött efter alla sammandragningar och när jag sitter illa lite för länge (läs: halvligger i tv-soffan) så gör det skitont när jag reser mig och jag traskar runt som en tant ett tag och suckar och stånkar. Känner mig allmänt jättesexig. Verkligen.

Ändå: Om någon frågar så skulle jag fortfarande säga att graviditeten går hur bra som helst och att jag inte har några jobbiga krämpor. Jag kan ju liksom inte skylla förkylning eller magkatarr på det faktum att jag har en liten bulle i ugnen. Fast jag erkänner gärna: Bebisen är väldigt välkommen att titta ut ungefär i vecka 38+0. Även om jag misstänker att det inte kommer att bli så. Men önska får man!

Snart renovering!

Jippii, till helgen börjar fixandet! Dock är det inte jag som ska fixa så mycket, jag ska troligen sitta på ändan och vila. Suck. Men peka kan man göra!

Det är dags att göra fler sovrum i huset. Steg 1 var att beställa dörrar och fönster. Check. Steg 2 var att shoppa loss på Bauhaus: Reglar, OSB-skivor och gipsskivor. Check.

Dörrarna finns att hämta nu, så steg 3 ska påbörjas i helgen. Då ska innervägg 1 sättas upp. Steg 4 blir att byta ett fönster mot två mindre och sätta upp innervägg 2. Sen har vi plötsligt fyra rum och kök istället för som idag tre rum, varav ett sovrum är ett genomgångsrum där vi inte har någon dörr. Troligen kommer jag att få sova i ett rum med dörr i slutet av helgen. Jippii igen!

dörr från swedoor


Massiv spegeldörr från Swedoor, samma spegeltyp som de äldre dörrar som finns i huset idag. Vi passar på att byta den "fina" glasdörren som huset enda sovrum tilldelats. Varför man sätter en glasdörr in till ett sovrum vet jag inte. Själv satte jag nästan omgående ett linnetyg för glaset när vi flyttade in.

fönster från SP


Vridfönster från SP, det ska vara möjligt att tvätta fönster på övervåningen. Och vädra! Äntligen kastar vi ut ett av fönstren på övervåningen som idag öppnas inåt. Visst, det är bra när man ska tvätta fönster, vilket händer ungefär en gång om året. Däremot är det värdelöst när man ska vädra, d.v.s. åtminstone en gång i veckan halva året och nästan varje dag under sommarhalvåret. Nu blir det en bra lösning!

Spröjs på husets alla fönster blir det också så småningom, men inte nu.

Underbart

Sitter med en kopp kaffe och hembakt kaka i soffan. Inredningstidningen är redo att läsas. Cornelia råkade somna i vagnen under promenaden i det underbara vädret. Gillar't!

Prickig korv med 39,1

Igår var första VAB-dagen på ett bra tag. Vi har haft väldigt lite VAB under hösten och vintern, otroligt skönt naturligtvis. Fast på samma gång: Nu när jag varit så trött och magen dessutom inte vill mjukna så kändes det inte helt fel att stämla ut tillfällig föräldraledighet igår vid lunch.

Cornelia är som en smältugn för tillfället och har värmeutslag som kliar över hela kroppen. Jag tror det är värmeutslag, jag hoppas VERKLIGEN att det är värmeutslag. De verkade i alla fall mildras när hon fick alvedon på eftermiddagen. Det enda jag fått i henne idag är glass, bubbelvatten och Fanta. Efter alvedon gick det även ner en pepparkaka och några tuggor av fredagstacon. Välling ratas fullständigt, för första gången sedan 6-månadersålern.

Misstänker att hon inte kommer att vakna pigg och frisk i morgon bitti, så söndagens 3-årskalas får vi troligen hoppa över. Så tråkigt att behöva berätta för Cornelia att hon är för sjuk för att gå på kalas. Det kommer INTE att uppskattas och mamma kommer att vara dum, JÄTTEDUM!

Jippii

Efter matlagning, ätande, diskande... Stenhård mage. 20 minuter i soffan = mjuk mage. Yes! Jag intar liggläge ikväll!

USÖ en sväng

Magen är stenhård, men bebisen mår bra. Jag var inne på USÖ:s specialistmödravård idag för att kolla så att allt var ok, trots de lite för frekventa och långvariga sammandragningarna. Sedan i fredags kväll har det varit många och långa sammandragningar, som mest ungefär två timmar utan uppehåll. I helgen var det värst, under veckan nu har det varit något bättre. (Läs: Nu är det "bara" sammandragningar så fort jag står eller går, inte så mycket när jag sitter eller ligger.)

Min vanliga barnmorska sa som alltid: "Det är helt normalt, inget att oroa sig över." Läkaren på USÖ sa däremot - något mer pedagogiskt - "Det är bra att du kommer in och kollar när något inte känns riktigt bra, det är helt omöjligt för dig att veta om det är ok eller inte". Jag ska komma in igen om det återkommer, eftersom jag som sagt inte själv kan avgöra vad som är bra i det här fallet.

Undersökningen jag fick göra idag var helt enkelt för att kolla att det inte är några värkar som satt igång förlossningsarbetet. Det var det inte. Vag. ultraljud för att kolla livmodertappen (ännu en ny sak den här graviditeten), vanligt ultraljud för att kolla bebis, fostervatten och moderkaka. Allt var som det skulle. Check. Sammandragningarna går under benämningen förvärkar. Se där. Då har jag haft det. Check.

Vad gör jag åt det? Vilar lite mer. Hm. FÖRSÖKER vila lite mer. Hm. Jag sitter i alla fall i soffan efter att ha gått något tidigare från jobbet. A och Cornelia är på gymnastik. Stora tjejen! Hon är på sitt första gympapass. Jag tror att det är A:s första gympapass också...

RSS 2.0