Steg ett och steg två

Cornelia har tagit sina första steg!

I söndags var det plötsligt dags. Det var pappa A som fick se de allra första stegen och sedan fick jag vara med när det togs något steg till. Stå själv gick också bra: Vår lilla tjej stod själv utan stöd i ungefär 15 sekunder. Tilläggas att det var första försöket.

Vad har vi gjort annars? Varit i Sälen: Bodde i Lindvallen och åkte bräda i Hundfjället, Tandådalen och Stöten... Det blev mycket värmestuga med Cornelia, vi byttes av under dagarna. Lite after ski också (med sovande bebis). Framför allt fick vi umgås med C och flickvännen H. Äntligen har vi träffat henne =) Mycket trevlig tjej, men något annat var såklart inte att vänta.

Nu ska jag fortsätta jobba, hm.

Dags för semester

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen... Eller nåt =)

Det ska i alla fall åkas bräda, bastas och ha det trevligt i SÄLEN! Dessutom ska jag få träffa C:s flickvän. Äntligen! Jag som är så vansinnigt nyfiken ska äntligen få se vad det är för en tjej han har fastnat för. Mycket spännande.

I veckan har vi skickat in ansökan om dagisplats (det heter förskola, jag vet, men dagis låter mycket mysigare). Vi har också skickat in hinderprövningen. Mindre än två månader kvar till bröllopet! Martin som gör vigselringen ringde idag för att kolla vad vi vill ha för gravyr i ringen. Det har jag inte ens tänkt på, hoppas A har en bra idé!

God natt, kära vänner!

Muffins, smaskens

När pappa tittade bort knyckte Cornelia hans muffin. Choklad överallt och tydligen en väldigt nöjd tjej. Gillar choklad med andra ord...

muffins

Ingen ungdom längre, men so what

Helgen har varit riktigt rolig. Det var födelsedagsfest hos V först, där hennes pojkvän blev presenterad för hela tjejgänget. Mycket trevlig karl! Sen for vi vidare till Strömpis och dansade och hade skoj. Jag är så nöjd med kvällen, det var verkligen kul!

Idag har vi ätit våfflor hos Cornelias farmor och farfar och de passade på att bada damen lite innan jag kom dit. Bad i badkar är ett hit: Cornelia plaskar tydligen hur mycket som helst och älskar det uppenbarligen. Hm, vart ska jag få in ett badkar här hemma. I köket?

Nu är det dags att dega framför TV:n. Jag börjar bli trött. Man är tydligen ingen ungdom längre...

Ord

Cornelia förstår en del ord har vi upptäckt idag. Sedan tidigare är mamma, pappa och Katten Larsson tydliga att hon förstår. Idag var även lampa, vinka och bebis ord som hon associerade med saker.

När mormor sa "Vinka" så gjorde hon det och när man frågar "Var är bebisarna" så tittar hon antingen på fotona i hallen här hemma eller på alla foton på mormors kylskåp om vi är där.

Det händer grejer!

Dagens outfit

Nej, jag ska inte börja lägga ut bilder på vad jag har på mig, jag lovar. Däremot är jag urnöjd med mina inköp idag!

Imorgon är det dags för V:s födelsedagsparty och jag har äntligen lyckats hitta något snyggt att ta på mig. Det var inte helt lätt. Jag konstaterade först att det jag hade hemma i lådor och skåp kändes hopplöst ute (var ungefär två år sedan jag var ute oftare än 2 gånger per år...) och partykläderna har med andra ord några år på nacken. Jaja, det var bara att ge sig ut och shoppa. Jag kom hem med några påsar kläder som inte alls kändes kul när jag provade det ihop. Suck. Lämna tillbaka.

Steg tre blev ännu en genomgång av garderoberna. Hittade lite kläder som kunde fungera, men tror ni som sablans kläderna passade? De har för sjutton krympt när de varit undanhängda!

Idag tog jag ännu en sväng på stan för att lämna tillbaka de första köpen och se om jag kunde hitta något nytt. Tro det eller ej, men stan hade massor med snygga saker idag och det var dessutom riktigt snyggt på mig! Jippii, det blir utgång imorgon och jag slipper partaja naken =)

Hoppas jag får med L också, det är en skoj dam att festa med och det var ett helt halvår sedan vi skakade våra lurviga ihop.

Mobilen är bra när det händer saker

Pappa A var snabb och slet upp mobilen ur fickan när Cornelia smygtittade i kökslådan.

hänga på lådan

Vi har inte fått in rutinen att alltid barnsäkra kökslådorna. Vi kör med långt skohorn genom beslagen, fungerar hur bra som helst om man bara kommer ihåg :S

Ja, det är magsjuka

Och det vet jag eftersom vi alla tre nu varit mer eller mindre sjuka. Som tur är så har vi åkt på en hyfsat lindrig variant, så jag är snart friskförklarad (symptomfri i 48 timmar). Imorgon kväll kan jag träffa folk! Jag får dock inte ta med mig Cornelia då, hon får vänta till lunch på fredag om det är lungt framöver... Det var så trist att bli sjuk, för jag skulle ju träffa H och lille A som jag inte sett på månader. Missade även dejt med E och lille T :(

MEN: Cornelia har lärt sig vinka! Jätteskoj att se när hon vinkar åt både personer och saker. Första gången jag såg detta var i måndags när vi var på stan med vännen V. Cornelia vinkade åt alla möjliga. (Tack V för barnvaktandet förresten!) Ikväll vinkade hon godnatt till trappan, fotografierna och fönstret...

Och idag fyller V år: Grattis stumpan, 29 år är imponerande! Nu är du verkligen "tant" snart!

Melodifestivalens pärla

Lätt den låt som var bäst i årets omgång av melodifestivalen. Det är i alla fall den här låten jag upptäcker att jag nynnar på...


Stackars mig

Jag är magsjuk. Om det är influensa eller något jag ätit är svårt att säga, men fy sjutton vad trist det är att vara sjuk!

Friskis

Först skrev jag rubriken och insåg precis att den stämmer in på två saker. Först att Cornelia är frisk. Febern försvann redan i lördags, så det är en frisk liten madame som just nu sitter i sin stol och kastar ner leksaker på golvet.

Det andra är Friskis & Svettis. Jag och V körde ett intensivpass igår (läs spinning av den jobbigaste sorten) och det var underbart skönt! Jag kan inte påstå att jag är tillbaka i min vanliga form, men det närmar sig. Jag är så sugen på att ge mig ut och springa nu när det är torrt på vägarna, så det kanske blir till att investera i ett par löparskor.

Cornelia ålar sig gärna framåt nu, det går fortare och fortare och hon blir mer och mer målmedveten. Gåstolen är dock väldigt populär och från den når man en massa skoj saker dessutom...  Cornelia har förresten fått en egen gåstol nu. Min jobbarkompis C hade en hemma som vi fick i utbyte mot lite kräftor till sommaren =)

Vår!

Visst är det underbart med vår! Vi är redan i mitten av mars, men första riktiga vårdagen var igår. I alla fall här hemma. Vi brukar alltid ha lite längre vinter eftersom sjön kyler en del, men å andra sidan brukar vi ha lite längre sommar också.

Katten Larsson njöt av värmen igår och det gjorde jag också: En kopp kaffe i solen var underbart!

katten larsson har vårkänslor

38,3

Cornelia har feber. 38,3 visade termometern mitt på dagen. Det var gnälligt igår på babysången och förklaringen var säkert att hon hade lite feber även igår. Sen en jobbig natt när hon vaknade en massa gånger och vrålade rakt ut och idag har det fortsatt med gnäll, dålig matlust och flera kortare sovstunder istället för de vanligtvis två långa sovstunderna. Min lilla stackars älskling. Jag tror (läs: hoppas) att det är tandsprickning som orsakar detta, för då borde det gå över snabbt. Hoppas hon får sova gott inatt!

Bara en jobbdag kvar, sen är det ledig vecka och babygos en vecka.

Jippii, en hel halvtimme

Efter två sena kvällar fick jag idag träffa min dotter när jag kom hem. Det blev i alla fall några minuter innan hon började dra sig i öronen och det blev dags för välling och nattning. Imorrn tänker jag skippa planerad träning så jag kan gosa bebis istället. Och krama sambo.

Tjing

Söta grannarna

Idag var grannarna förbi på lite fika. A bakade smaskiga muffins som gick hem hos alla. Minsta grannen M åt tre muffins och han är bara 1,5 år =)

Cornelia dammsög lite innan grannarna skulle komma...

dammsugare

Fikastunden avslutades med pusskalas i soffan. M pussade Cornelia hur mycket som helst, vilket gick hem hos lilla damen. F kramades mest. Så söta, våra grannar!

Överkörd

Idag känns det som att jag blivit överkörd av tåget. Önskar jag var bättre på att säga ifrån, men ibland är det bara att låtsas som inget och svälja.

Förutom det så har jag haft en finfin dag. PImpling med jobbet (pimpling 2 minuter, sen grillning, prat och kaffe desto längre). Dessutom fika med familjen S och E har blivit så STOR! Har hänt mycket sista veckorna. Sen myskväll med min älskade familj.

Båda mina älsklingar sover nu, bäst jag går och gör dem sällskap.

Natti natt

Nu sparkas det

Det sparkas hej vilt just nu. Idag sparkade Cornelia ifrån när hon åt mellanmål. Fötterna mot köksbordet och så trycks det ifrån. Mamma får vara snabb och se till att barnstolen inte kan välta. Dags att ALLTID ha foten på barnstolen när Cornelia äter, med andra ord.

spark på bordet

Även gåstolen sparkas det i. Mest bakåt men idag framåt också. Vi har fått låna gåstolen den här veckan av A:s jobbarkompis F för att testa om Cornelia gillar det. Verkar som att hon trivs i den, så det kanske blir till att investera. Å andra sidan gillar Cornelia att ligga på golvet och öva ålning också, men det ena behöver inte utesluta det andra. Gåstolen var skoj i alla fall.

The word is out...

... we´re getting MARRIED!!

inbjudan

Sötisar

Jag laddade över alla bilder från kameran till datorn (händer inte så ofta...) och hittade denna fantastiskt söta bild på E och Cornelia. Friends for life?

emilia och cornelia

Allt annat också

Man är inte bara mamma, man är allt-i-allo också: Dags för årsmöte med Varfsföreningen och jag ska fixa det tekniska som vanligt.

Mina föräldrar kommer hit en sväng strax för att ta hand om Cornelia medan jag sätter ihop en presentation inför mötet. Tror Cornelia är väldigt nöjd med den ordningen, mormor och morfar är alltid poppis! Då blir hon bortskämd med uppmärksamhet, om man nu kan bli bortskämd av den varan?

RSS 2.0