Tillbakablick

Det har hänt lite på ett år: Förra året satt damen bekvämt i vagnen och tog sig inte långt på egen hand. Numera bäddar hon gärna en myshörna under trappen och klättrar på det mesta. Ikväll har hon hoppat från vardagsrumsfönstret ner i soffan. Med huvudet före. Vad ska det bli av detta flickebarn?


Någon mer än jag som längtat efter en lång vår? Måste nog se sanningen i vitögat nu och inse att det är kört. Halva våren har redan gått och snön ligger fortfarande över nästan hela tomten. Förra året i mitten av mars såg det ut så här när jag njöt av en kopp kaffe i solen:

stol i sol

 

(Fast vi har faktiskt suttit ute och druckit kaffe även i år, men det var liiiiiite mer snö då. Dock varmt och skönt!)


Ord

Det kommer en väldigt stor mängd ord ur min dotter för tillfället, oavsett hur hon mår. När vi var i Sälen sa hon namnen på flera av de som var med. Hon pratar om jackor, vantar, täcke, sova, alla kroppsdelar och farfar och farmor (som hon kallar vid förnamn av någon anledning). Det kommer hela tiden nya ord, jätteskoj!

Långa meningar kommer framför allt när jag lämnar på dagis på morgonen. Idag var det en - inte helt grammatiskt riktig - mening, men ändå: "Mamma backa bil ute brum". Jaha, det var ord och inga visor. Bara att lämna henne och ta bilen till jobbet.

Vart kommer magsjukan ifrån?

Man kan ju undra när ens älskade lilla dotter är magsjuk IGEN! Hur är det möjligt?

Hon är sjuk och sjuk igen och när hon faktiskt var frisk en vecka så passade vi på att ge henne svinis-spruta nr 2. Då fick hon såklart feber i flera dagar. Men vad gör man? Jo, man väntar på nästa vecka och ser vad som händer. Jaha, magsjuka var det nu. Gilla INTE läget!

Sälen

En weekend i Sälen är verkligen inte fel! Cornelia blev bortskämd av 6 vuxna och passade på att äta massor av H:s bullar, åka skoter, basta (hon gick in och gick ut...), titta på Pippi (stavas egentligen Pippi-maraton) och bara busa en massa. Hon väntar med skidåkningen till nästa år.

 

Själv testade jag H:s skidor en dag och det gick faktiskt att stå på benen nerför backen även på skidor. Jag var ändå rätt nöjd när snowboarden åkte på och jag fick känna mig avslappnad. Nästa år blir det skidor för att det är enklare för Cornelias skull. Tror jag. Kan också innebära livsfara och i så fall tar jag brädan =)

 

sälen

fina backen


Nytt jobb

Riktigt skoj är det på nya jobbet. Började i måndags och direkt efter lunch hängde jag med till provplatsen i gruvan och testade att köra en av gruvmaskinerna. Det är inga små maskiner jag jobbar med direkt!

Det enda jag saknar på jobbet är dator och telefon. I måndags hade jag inte ens mobil, så jag kände mig rätt avskuren från omvärlden. Nu är i alla fall det sistnämnda ordnat och jag sitter och leker med min kära Iphone här hemma.

A och C for iväg till Sälen idag och jag kommer efter på fredag. Enda Sälenresan i år, så det ska njutas big time. Hoppas att väderleksprognosen är felaktig, så att vi kan njuta av sol någon dag!

Bom? Brum?

PÅ dagis berättade de att Cornelia sa "Mamma backa BOM" när jag åkte till jobbet häromdagen. Den allmänna meningen (som delas av A) är att Cornelia måste ha varit med när jag backat in i något. Jag har dock inte märkt något och det syns inget på bilen. Jag tror mer på att det betyder "Mamma back brum", men jag har haft fel förr...

BARA min!

I fredags på dagis hävdade granngrabben M som vanligt att Cornelia är hans. Cornelia brukar hålla med, M är en favorit! I fredags sa M sedan att Cornelia är BARA hans, vilket fick en av de andra killarna att påtala att Cornelia faktiskt är lite hans också. Ojdå, det var inte populärt! Det blev inget handgemäng, men de var tydligen rätt arga på varandra, grabbarna.

Det ska börjas i tid...

Peppar, peppar

Undrar om det var för det jag skrev i förra inlägget som Cornelia har sovit hela natten!

Lyx är vad det är och jag är på topp efter en massa timmars sammanhängande sömn. Jippii!

Trött, tröttare, tröttast

När allt är toppen så vänder det. Lagen om alltings jäklighet säger dessutom att när det börjar jäklas så fortsätter det. Suck. Men vi vet också av erfarenhet att det vänder. Någon gång.

Vad mumlar jag om? Sömnen såklart! Vad annars beklagar jag mig över ständigt och jämt?

För tillfället är det svårt för tösen att somna själv. Helt ok. Tyvärr är det också svårt att sova under natten. Någon gång mellan 1 och 3 vaknar damen och vrålar tills någon av oss kommer springande. Sedan tar det minst en timme, gärna två, innan hon somnar om. Det kan vara vrål under hela den tiden och garanterat en massa kliande på den stackars lilla kroppen.

Cornelia är en liten torris för tillfället och det kliar av bara satan. I stort sett bara på natten, dock... Hon har rivsår på hela kroppen när det är som värst.

Sen är det bara för oss föräldrar att gilla läget. Var vi smarta skulle vi lägga oss när hon somnar på kvällen, men det gör vi inte. Vi får skylla oss själva. Mitt tålamod är på bristningsgränsen för tillfället, så snart är det sängen som gäller. Ska bara ha lite vuxentid en stund. Alltså sitter vi här i soffan med varsin bärbar!

Herregud, vilka I-landsproblem vi har!

21 098 meter

Vad är 21 098 meter långt och ren idioti att anmäla sig till?

Svar: Stockholm halvmaraton

Jag har inte anmält mig än, men ska man ha ett mål med träningen kan man lika gärna ha ett idiotiskt mål. Jag som aldrig sprungit mer än ungefär 7 km ska alltså träna för en halvmara.

Något vettigare är loppet som jag och mina syskon ska springa i augusti. Då blir det Midnattsloppet och det är en mil långt. Syster fick detta i 40-årspresent av mig och min bror.

Jag har aldrig deltagit i en löptävling i vuxen ålder, så detta ska bli intressant. Nu har jag skrivit detta här, så nu går det inte att banga ut... SHIT!

RSS 2.0